Αναζητείται πολιτική γενναιότητα!

Είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους η ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει μια τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο επικρατέστερων για τη θέση του Πρωθυπουργού. Το ίδιο προφανής η προσπάθεια να ακυρωθεί η αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών.

Άλλωστε οι ημέρες περνούν, ο διαθέσιμος χρόνος περιορίζεται και στο τέλος δεν αποκλείεται να μιλήσουν για ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που δεν κάνουν εφικτή μια τέτοιου είδους αναμέτρηση.

Στην ιστορία των debates άλλωστε υπάρχει ένας βασικός κανόνας: αυτός που χάνει τα επιθυμεί, αυτός που προηγείται τα αποφεύγει. Συνέβη το 2009 όταν ο Κώστας Καραμανλής διεκδικούσε μία ακόμη τηλεμαχία με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από το πρώτο ΠΑΣΟΚ. Την οποία, φυσικά, ο κ. Παπανδρέου δεν δέχθηκε.

Η προσπάθεια του επιτελείου της ΝΔ είναι να δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα είτε για τον αριθμό των πολιτικών αρχηγών που θα πάρουν μέρος, είτε για τον τρόπο και τους κανόνες που θα ισχύσουν. Προφάσεις εν αμαρτίαις!

Το ερώτημα είναι τι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς σε μια αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο;

Την ευφράδεια του δεύτερου; Την αδυναμία του να απαντήσει για  συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής που έχει εξαγγείλει; Την αποκάλυψη της πολιτικής κωλοτούμπας ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο;

Μπορεί και όλα! Άλλωστε είναι καλύτερο να καλύπτεσαι πίσω από ένα νεφελώδη προεκλογικό λόγο, παρά να μιλάς συγκεκριμένα για αυτά που έχεις υπογράψει και έχεις αποδεχθεί.

Οι κανόνες όμως της Δημοκρατίας δεν μπορούν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Άσχετα με την κατάληξη αυτής της ιστορίας είναι φανερό ότι η φοβία του Αντώνη  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αδυναμίας που τον χαρακτηρίζει.

Οι κανόνες της αντιπαράθεσης, αν υπάρχει διάθεση να γίνει ,εύκολα μπορούν να βρεθούν.

Η πολιτική γενναιότητα αναζητείται!

2 thoughts on “Αναζητείται πολιτική γενναιότητα!

  1. Η ΝΔ φοβόταν να αντιπαρατεθεί (κι αποδέιχθηκε ότι δίκιο είχε) με τον αδύναμο επικοινωνιακά ΓΑΠ. Τώρα θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί με το Βενιζέλο; Αλλά να δούμε πόσες θα κρατήσουν τα debate με τόσους κομματικούς εκπροσώπους…

    • Δεν πρόκειται να γίνει κανένα debate. Το έχουν αποφασίσει στη ΝΔ και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους με αστειότητες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s