Λίγη σοβαρότητα!

Παρακολούθησα την παρουσίαση της δημοσκόπησης της Marc χθες το βράδυ.

Αναρωτιέμαι πως παρουσιάζονται με τέτοια ευκολία συμπεράσματα που απαιτούν υπερβατικές λογικές σε απλά πραγματάκια. Αναρωτιέμαι επίσης μέχρι πότε θα επιτρέπεται με τέτοια ευκολία η προσβολή της κοινής λογικής.

Δεν μιλώ για τα στατιστικά δεδομένα αλλά για την πολιτική αξιολόγηση και τη λεγόμενη «εκτίμηση ψήφου». Παλιά ιστορία. Ναι . Μόνο που εδώ είχαμε καινούργια κόλπα!

Υποτίθεται αναλύθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος και προστέθηκε στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου για να γίνει η τελική εκτίμηση. Με ποιο τρόπο;

Θεωρήθηκε ψήφος στο κόμμα η σκέψη κάποιου να ψηφίσει ένα κόμμα! Παραλογισμός θα μου πείτε ; Και κάτι παραπάνω!

Το «σκέφτομαι να ψηφίσω ΔΗΜΑΡ» έγινε από τους αναλυτές της εταιρείας «ψηφίζω ΔΗΜΑΡ». Με τη μόνη διαφορά ότι η απόσταση από το σκέφτομαι μέχρι το ψηφίζω, είναι τόσο μεγάλη , ειδικά στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που δεν μπορεί ούτε καν στατιστικά να υπολογιστεί. Υπολογίζεις δηλαδή ένα αποτέλεσμα στη βάση υποθετικών σεναρίων που θα αποδειχθούν σίγουρα λανθασμένα.

Ο λόγος; Συζήτηση να γίνεται. Γιατί τι πολιτικό συμπέρασμα να βγάλει κανείς από αποτελέσματα ερωτήσεων σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, των οποίων η αβεβαιότητα ερμηνεύεται αυθαίρετα σαν βεβαιότητα συγκεκριμένης ψήφου!

Τι κρατώ από χθες;

Τον εκνευρισμό του Μιχελάκη. Μάλλον τα μηνύματα που παίρνουν στη Συγγρού δεν μπορούν να δημιουργήσουν αισιόδοξες  σκέψεις.

Την προσπάθεια Σκανδαλίδη να διαφοροποιηθεί σε πολλά ζητήματα πολιτικής. Χωρίς όμως να είναι πειστικός.

Την προσμονή του ΣΥΡΙΖΑ για τρομερές ανατροπές!

Την προσπάθεια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να παρουσιαστούν ως κάτι καινούργιο (αλλά με παλιά πρόσωπα)

Και το γεγονός ότι κανείς δεν σχολίασε το ενδεχόμενο να είναι η Χρυσή Αυγή στη Βουλή!

Advertisements

4 thoughts on “Λίγη σοβαρότητα!

  1. Το ζήτημα των δημοσκοπήσεων είναι σαφώς βαθύτερο, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Και ένα άλλο ερώτημα σημαντικό είναι από πού προέρχονται και ψηφίζουν οι ερωτώμενοι (γνεικώς πάντα από την Αθήνα, που όμως δε συγκεντρώνει όλες τις εκλογικές επικράτειες σε σωστό στατιστικά ποσοστό).

    • Υποτίθεται επιλέγονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Για παράδειγμα φαντάζομα ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση ή και σε άλλες στις οποίες ερωτώνται περίπου 2000 άτομα,τα 100 θα είναι από τη Θεσσαλία, άρα 25 ανά νομό! Τι σόι συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει;;;

  2. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ» ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ! ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ! Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !
    ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ? ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ‘Η ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ !

    • Συνήθως όσοι απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν, υπολογίζονται στην αποχή και όχι στους αναποφάσιστους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s