Με δεμένα τα χέρια και τα …πόδια!

Έτοιμος «να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια», (εφ’ όσον ήθελε λάβει ψήφο αυτοδυναμίας) εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς. Δίνοντας στην δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος εξήγγειλε τα συνήθη περί «ανάκαμψης», «ανάπτυξης» και «κοινωνικής συνοχής».

Τονίζοντας «την διαφορά με τους άλλους», δηλαδή «το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση» και «από την αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις». Επιχειρώντας να διεκδικήσει ψήφους από τις άλλες συγγενείς δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς επανέλαβε την ανάγκη για «ασφάλεια, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για ν’ ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

Μόνο που πολύ δύσκολα θ’ ανατραπούν παγιωμένες καταστάσεις, αφού όλα πείθουν πως η αυτοδυναμία είναι χίμαιρα. Μάλλον ο στόχος είναι η καταγραφή του υψηλότερου δυνατού ποσοστού –κι αυτός ζόρικος μοιάζει!

Το ερώτημα για τον Σαμαρά που αναζητά πειστική απάντηση είναι απλό:

Τι θα κάνει αν επιβεβαιωθούν οι τάσεις και δεν κατακτήσει αυτοδυναμία; Θα μπει σε λογικές συνεργασίας που σήμερα αυτάρεσκα αποκλείει ή θα βάλει τη χώρα σε νέα διαδικασία εκλογών;

Advertisements

3 thoughts on “Με δεμένα τα χέρια και τα …πόδια!

  1. Και μάλιστα κινδυνεύει να καταγράψει το μικρότερο ποσοστό ιστορικά της ΝΔ… Πώς να μην πάει σε συγκυβέρνηση. Εδώ ΠΑΣΟΚοι σημειώνουν ότι και τον ίδιο θα δέχονταν ως πρωθυπουργό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s