Τα νέα δεδομένα αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάζω ότι προβληματισμό προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ένα ρευστό και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους μας, για το εάν θα μπορέσει μετεκλογικά να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση. Αιτία το γεγονός  ότι  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται μεταξύ 10% και 15% και τη ΝΔ από 13 έως 18,1%. Με τις αναγωγές το ΠΑΣΟΚ φθάνει περίπου στο 17% και η ΝΔ στο 25%. Βάσει αυτών, το κυρίαρχο ερώτημα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 50%.

Διαβάζω επίσης ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. «Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε πού πάμε και για ποια χώρα μιλά» λέγεται ότι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κλειστή κομματική σύσκεψη. Στη ΝΔ επιμένουν στην αναζήτηση της αυτοδυναμίας, αλλά έμπειρα στελέχη του κόμματος, όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, εκφράζουν ιδιωτικώς έντονο προβληματισμό.

Αυτά γράφουν οι «αναλυτές» οι οποίοι την ίδια στιγμή που αναγνωρίζουν τη ρευστότητα του εκλογικού σκηνικού, την ίδια στιγμή προσπαθούν να κάνουν αναγωγές που στηρίζονται κυριολεκτικά στον αέρα! Χαρακτηριστικό της ρευστότητας είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρείται στις έρευνες της κοινής γνώμης περίπου στο 35% στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σε ορισμένους νομούς της περιφέρειας ξεπερνά ακόμα και το 60%!

Κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η στάση των λεγόμενων «θυμάτων» της πολιτικής των μνημονίων. Πρόκειται περίπου για 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το απόλυτο αδιέξοδο και παράλληλα αποτελούν ένα κρίσιμο, από πολιτικής απόψεως, σύνολο. Η εκλογική τους συμπεριφορά είναι απρόβλεπτη και, όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις δημοσκόπων και πολιτικών στελεχών, απελευθερωμένη από όλα τα διλήμματα που τίθενται προεκλογικώς.

Κρίσιμος επίσης παράγοντας στην όποια επιλογή αποτελεί η συνειδητοποίηση τη κρισιμότητας της κατάστασης που περνάει η χώρα. Αυτό είναι και το ουσιαστικό διαφοροποιό στοιχείο αυτής της προεκλογικής περιόδου από οποιαδήποτε άλλη.

Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα που ο λαός γνωρίζει.

Γνωρίζει και τις δυσκολίες των επόμενων χρόνων, 2013-2014. Τις δυσκολίες μέχρι το 2020.

Γνωρίζει και τα περιθώρια κίνησης της επόμενης Κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό αυτές οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία να ξαναβρεί η πολιτική το αληθινό της πρόσωπο.

 Να ξαναβρεί την επαφή με την αλήθεια, το ρεαλισμό, την απομάκρυνση από πυροτεχνήματα που καμία εφαρμογή δεν θα μπορέσουν να βρουν την επόμενη των εκλογών.

Η εκλογική μάχη πιστεύω θα κριθεί στο αν και πως τα κόμματα θα απευθυνθούν με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη συνηθισμένη ρητορική παραμονές εκλογών. Συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις για τα κυρίαρχα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα τον ελληνικό λαό.

Ίσως θα είναι η μοναδική φορά που ο ρεαλισμός θα νικήσει την αοριστολογία και την αδιέξοδη άρνηση της πραγματικότητας.

Advertisements

8 thoughts on “Τα νέα δεδομένα αυτής της προεκλογικής περιόδου.

  • Δεν το βλέπω και δε νομίζω ότι θα συμβεί για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος όλων είναι η απίστευτη ανικανότητα του Σαμαρά και της ΝΔ. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης να κυβερνηθεί ο τόπος θα λειτουργήσει και σε αυτές τις εκλογές

 1. Τα πρόβατα (δηλαδή «ο κοσμάκης») όταν θα πάνε στην κάλπη θα ψηφίσουν πάλι τα ίδια. Θα ψηφίσουν με τρικυμία εν κρανίω με την συντηρητική τους άποψη τα ίδια και τα ίδια και θα συνεχίσουν να δίνουν πάτημα στα δύο κόμματα που σχεδόν 40 χρόνια τώρα καταστρέφουν μεθοδικά και ανελέητα την Ελλάδα και τους Έλληνες.
  Σαν να διακατέχεται ένας λαός από το σύνδρομο της Στοκχόλμης (http://pantziaras.blogspot.com/2006/06/blog-post_12.html δείτε στον σύνδεσμο ανάλυση του όρου) και να δείχνει συμπάθεια σε όλους αυτούς που με βάναυσο τρόπο λεηλάτησαν αγαθά, ηθικές αξίες, νόμους, άρθρα του Συντάγματος.
  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία την επομένη των εκλογών θα κατέβουν με κοινό κομματικό σχήμα που θα ονομάζεται ΜΑΝΤΡΙ. Ο πρόεδρος του θα ονομάζεται ΤΣΟΠΑΝΟΣ.

  • Δεν ξέρω αν ο λαός διακατέχεται από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, ξέρω ότι δεν πρέπει να τον υποτιμάς με τέτοιο τρόπο. Πολύ περισσότερο όταν θεωρείς πως θα πρέπει να ασπαστεί τη δική σου προσέγγιση για να τον αντιμετωπίσεις διαφορετικά. Μήπως ο λάθος είναι ο ένας και σε αυτή την περίπτωση;
   Παράκληση την επόμενη φορά που θα θελήσεις να σχολιάσεις να μην χρησιμοποιήσεις το όνομα του Blog.

   • Πρώτα από όλα δεν υποτιμάω κανέναν. Κάνω αυτό που κι εσείς κάνετε κάθε μέρα. Μια ανάλυση των δημοσκοπήσεων έκανα κι έναν παραλληλισμό.
    Για ποια προσέγγιση μιλάτε αγαπητέ; Εδώ υπάρχουν αλήθειες, υπάρχει η καθημερινότητα του καθενός μας. Δεν τίθεται πια θέμα προσέγγισης, δηλαδή το τι γράφω εγώ, εσείς ή ο τάδε και ο δείνα πολιτικός. Και θα σας παρακαλούσα να κάνετε μια βόλτα στα συσσίτια που δίδονται καθημερινά και μετά να αρχίζουμε να συζητάμε. Γιατί η συζήτηση γίνεται μόνον εφόσον έχουμε λύσει τα προβλήματα επιβίωσης μας. Κι ακόμα κι αν εμείς τα επιλύσαμε κάποιοι, τις ημέρες που διανύουμε και που θα γιορτάσουμε δεν μπορούν να τα αντιπαρέλθουν.

    Δεν υπάρχει σωστό και λάθος αγαπητέ. Πολύ περισσότερο είναι απίθανο να γνωρίζει ο ένας (;) το σωστό ή το λάθος. Η Ελλάδα αναμφισβήτητα βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση κυρίως ηθική αλλά και οικονομική. Και όπως γνωρίζει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης στην κρίση αυτή δεν βρεθήκαμε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά με μαθηματική ακρίβεια και με συντεταγμένο τρόπο μπήκαν τα λιθαράκια. Η διεθνής πρακτική που διδάσκεται για τα ζητήματα διαχείρισης κρίσεων λέει πώς όταν κάποια κρίση δεν γίνεται μάθημα (lesson learn) είσαι καταδικασμένος να την ξαναζήσεις. Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση λοιπόν ΔΕΝ είναι δυνατόν να μας βγάλουν από αυτήν. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι δέσμιοι της λογικής που μας οδήγησε στην κρίση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από όραμα όχι από λαϊκισμούς του στυλ να κόψω από σένα να δώσω στον άλλο, να κοίτα αυτός κάθετε ενώ εσύ δουλεύεις κ.ο.κ.. Η Ελλάδα υποφέρει όσο εμείς ομφαλοσκοπούμε και πρέπει να παράγουμε ιδέες όχι να εξηγούμε στα προβατάκια πόσο ωραία είναι στο μαντρί.

    Το τι θα ψηφίσει ο καθένας αποτελεί προσωπική του επιλογή. Είναι αναμενόμενο όμως ότι τα προβατάκια θα ψηφίσουν τον ίδιο τσοπάνη που τόσα χρόνια παρόλο που τα στέλνει στο θυσιαστήριο τα αγαπάει κατά βάθος και τα χαϊδεύει. Όλοι εμείς – εσείς.. ο κοσμάκης δηλαδή που καθημερινά ψάχνει το ευρώ στις τσέπες του για να πληρώσει τα φάρμακα του, τα φροντιστήρια των παιδιών του, το πασχαλινό τραπέζι κι ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις και που δεν σταμάτησε να δουλεύει τόσα χρόνια ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ κατά πως φαίνεται ότι ψήφιζε ο πατέρας του κι ο παππούς του. Είναι είστε είμαστε δυστυχώς μη σκεπτόμενα όντα. ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Γιατί κατά βάθος δεν πιστεύει κανείς ότι η δύναμη του λαού είναι ΜΟΝΟΝ η ψήφος του. Αυτό μας δίδαξε η ιστορία μας. Αυτό μας δίδαξαν οι αγώνες των προγόνων μας. Σωστή απάντηση στο τι πρέπει να ψηφίσουμε δεν υπάρχει. Το σωστό είναι υποκειμενικό. Αλλά δεν δέχομαι ότι τα πρόβατα έχουν νοημοσύνη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις τοποθετήσεις των κομμάτων, τις κοινοβουλευτικές ομιλίες των εκπροσώπων τους ή και τις εξοκοινοβουλευτικές ομιλίες τους και κρίνετε τις. Αλλιώς θα επιβεβαιώσετε το πόσο ΠΡΟΒΑΤΑ είστε και θα γίνει τρελό γλέντι όταν θα σας σφάζουν και θα σας τρώνε ένα ένα..

 2. Η διαφωνία μου έχει να κάνει με τη λογική των «προβάτων». Ποτέ μου δεν το δέχτηκα, αντίθετα πιστεύω ότι ειδικά σε αυτές τις εκλογές είναι πολλά αυτά που θα ζυγίσει ο καθένας πριν επιλέξει. Αλλά το θέμα είναι ότι θα επιλέξει αυτόν που κατά τη γνώμη του μπορεί να Κυβερνήσει, να του δώσει ελπίδα να τον βγάλει από τα αδιέξοδα. Είναι κριτική η επιλογή του. Δεν ξέρω αν είναι σωστή ή λάθος. Αυτό πάντοτε κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Η καθημερινότητα δεν διαμορφώνεται ξαφνικά! Δεν προκύπτει από το πουθενά. Η κρίση δεν είναι μη αντιμετωπίσιμη επειδή υπήρξαν πολιτικές που τη βάθυναν. Δεν υπερασπίστηκα και δεν πρόκειται ποτέ να υπερασπιστώ τέτοιες πολιτικές. Η αλλαγή τους είναι το ζητούμενο. Ο καθένας μπορεί να καταλήξει στα τελικά του συμπεράσματα αποδεχόμενος όμως τη διαφορετικότητα στην προσέγγιση του άλλου. Βάζεις ένα σημαντικό ερώτημα αλλά αποφεύγεις να το απαντήσεις: Ποιός μπορεί να δώσει διέξοδο; Ποιός μπορεί να εγγυηθεί δημοκρατικές εξελίξεις; Ποιός μπορεί να εξασφαλίσει την επόμενη ημέρα; Λες όχι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Λες στην ουσία όχι στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, γιατί πέρα από τη διακυβέρνηση υπάρχει η συνολική ευθύνη που δεν μπορεί κανείς να την σβήσει. Και αν απορρίψουμε το πολιτικό σύστημα τι μπορείς να επιλέξεις; Και αν απορρίψεις τους πάντες θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια, η ανεργία, οι απολύσεις, η αδικία, η διαφθορά, η ανισότητα; Η άρνηση δεν δίνει λύση, οδηγεί σε εξίσου επικίνδυνα κοινωνικά αδιέξοδα.

  • Η λύση που προτείνω είναι να κλείσουμε για λίγο τον τηλεοπτικό μας δέκτη όπου οι δημοσιογράφοι με τις παχυλές αμοιβές τους απέχουν από το πρόβλημα που βιώνει ο μέσος καθημερινός άνθρωπος και να σκεφτούμε. Να εξαναγκαστούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες που μας τάζουν προεκλογικά με 375 και δεν ξέρω κι εγώ πόσες άλλες τροπολογίες. Δεν αποδίδω ευθύνες σε κανένα κόμμα που δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση ή σε κυβερνητικό συνασπισμό τα τελευταία χρόνια και εννοώ μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας με την πτώση της χούντας.

   Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, διαπίστωσα ότι οι σπουδές σας έλαβαν χώρα στο Χημικό Τμήμα του ΑΠΘ. Για πείτε μου λοιπόν εδώ που έχουν φθάσει την Ελλάδα με τους ερασιτεχνισμούς τους, με ποιο ακριβώς τρόπο κάποιος γονιός όπως ο δικός σας πριν περίπου 30 χρόνια θα καταφέρει να σπουδάσει το παιδί τους σε μια άλλη πόλη όπως η συμπρωτεύουσα με τα κόστη που επικρατούν και τους μισθούς να μειώνονται, γιατί εγώ αδυνατώ να σκεφτώ. Και βέβαια το ερώτημα είναι ρητορικό. Η γνώση σε λίγα χρόνια θα είναι προνόμιο των ολίγων όπως ίσως και ο ίδιος έχετε διαπιστώσει από τα φροντιστήρια που ξεφυτρώνουν παντού και είναι πλέον καθεστώς. Όπως ίσως και η υγεία και ένας πλήθος άλλων κοινωνικών παροχών που θα τις διηγούμαστε και θα κλαίμε.

   Έχουν όλοι δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους στη δημοκρατία. Αλλά έχουν και δικαίωμα να κυβερνήσουν και να αποδείξουν ότι τίποτε δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ακούσαμε απόψεις του στυλ ότι θα υπάρχει ακυβερνησία ότι οι μόνοι σωτήρες είναι οι συγκεκριμένοι που εκτός των άλλων μας έριξαν στην ξέρα σπιλώνοντας την τιμή και την υπόληψη ενός ολόκληρου έθνους κάνοντας βόλτα τον πλανήτη και διατρανώνοντας ότι κυβερνούν ένα διεφθαρμένο κράτος. Δεν κατάλαβα γιατί να κυβερνιόμαστε με έμβλημα μας τον νεποτισμό; Που είναι η δημοκρατία; με μοναδικούς υποψήφιους και απόλυτες μειοψηφίες. Με μικρά κομματικά «yes men» ανθρωπίδια; Θέλω πίσω τα όνειρα μου και αυτοί μου τα στερούν κι εμένα και των παιδιών μου. Δεν ζήτησα να πλουτίσω. Δεν μου συνέβη άλλωστε γιατί δεν το επεδίωξα κλέβοντας και λοιδορώντας. Να ζήσω θέλω κι εγώ και εσύ και τα παιδιά μας αγαπητέ Βασίλη και αυτοί οι δύο μεγάλοι κυβερνητικοί σχηματισμοί που προεκλογικά καλύπτουν τα χρέη τους με αυτοχρηματοδότηση όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της. Επίσης φροντίζουν με περισσή προκλητικότητα να σκορπάνε χρήματα σε θωρακισμένα αυτοκίνητα και με ολοένα μεγαλύτερη μανία σηκώνουν το χέρι και ραβδίζουν κάθε φωνή δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ αλλά πυροδοτούν και το όπλο στα χέρια των αυτόχειρων που εδώ και καιρό μαθαίνουμε εκ των υστέρων τα οικονομικά ή συνειδησιακά τους αδιέξοδα.

   Προτείνω να ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά ο καθένας να καθίσει με πολύ σοβαρότητα και να σκεφτεί την δύναμη που κρύβει η ψήφος του. Να μην χαμογελά αλλά να λυπάται για το κακό που συμβαίνει στους γύρω του. Να ξαγρυπνήσει πολλά βράδια μέχρι να αποφασίσει ότι έκανε το καλύτερο για το γείτονα του που είναι νηστικός. Φτάνουν πια οι παρτάκηδες σ’αυτό τον τόπο, τους σιχαθήκαμε !! Τους ξέρουμε όλοι μας 40 χρόνια τώρα κάνουν περιουσίες διορίζουν τα παιδιά τους παίρνουν μίζες κάτω από το τραπέζι και στο τέλος να επικρατεί «ομερτά». Και μετά βγαίνει ο ένας και λέει τους Έλληνες κοπρίτες και ότι μαζί τα φάγαμε. Βγαίνει ο άλλος και μας κουνάει το δάχτυλο.. βγαίνει ο τρίτος και λέει ότι έφταιγε το πρόβατο που το έσφαξε και το έφαγε.. Ε όχι δεν το δέχομαι.

   Αυτό είναι θράσος δεν είναι πολιτική. Αυτό είναι απάτη δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι σύνδρομο της Στοκχόλμης ή όπως έγραφε σε ένα αφιέρωμα της μαι κυριακάτικη εφημερίδα σε συνέντευξη ενός διαπρεπή Έλληνα καθηγητή του γνωστού Αμερικανικού Πολυτεχνείου (MIT) «οι Έλληνες είναι οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι του κόσμου γιατί δίνουν συνεχώς την ψήφο τους στα ίδια κόμματα με την ελπίδα να διορθωθούν» (ή κάπως έτσι).

   • Αρα κατά τα λεγόμενα σου αφού αυτή δεν είναι Δημοκρατία αλλά απάτη, πως τη φαντάζεσαι την πραγματική Δημοκρατια; Γιατί δεν αρκεί να περιγράφεις τις «αδυναμίες» της. Ούτε να την κατακεραυνώνεις ξεχνώντας ότι σε μια Δημοκρατία τα λάθη της ή τις κακές πρακτικές μπορείς μα τις διορθώσεις. Οπως και να αλλάξεις αυτούς που δεν λειτουργούν έτσι όπως θα ήθελες. Αυτή είναι η δύναμη της. Δε γνωρίζω άλλο πολιτικό σύστημα – από όσα τουλάχιστον έχουν εφαρμοστεί – που να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.
    Κανένας δε μίλησε για ένα καθαρό και αγνό πολιτικό σύστημα. Αναφέρεσαι σε αρρώστιες του που πολλές φορές έχουν επισημανθεί. Διαπιστώνεις τα ήδη διαπιστωμένα με μια τάση να θεωρείς ότι αυτά που σε πληγώνουν είναι προιόντα του σήμερα ( ή της τελευταίας περιόδου της Δημοκρατίας της χώρας). Λάθος. Αναφέρεσαι σε υγεία και παιδεία και καλά κάνεις αλλά ξεχνάς ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία. Δεν βοηθάει το να περιγράφεις τις ανισότητες της. Είναι γνωστές. Το επόμενο βήμα ενδιαφέρει. Και δε γνωρίζω να έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά αταξική κοινωνία.
    Λες ότι πρέπει όλοι να μπορούν να κυβερνήσουν. Συμφωνώ. Ας πείσουν.Το θέλουν όμως; Γιατί η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι διαφορετική. Είναι εύκολη η ανάγνωση των αρνητικών κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων αλλά δύσκολη η εφαρμογή ανεφάρμοστων πολιτικών σχεδιασμών.
    Μιλάς για τους μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς και τη χρηματοδότηση τους. Γιατί οι άλλοι από πού χρηματοδοτούνται; Οσοι δηλαδή καταψήφισαν την τελευταία ρύθμιση στη Βουλή θα αρνηθούν να πάρουν τα χρήματα; Δεν είναι υποκρισία;
    Δες το συνδικαλισμό: Ο Φωτόπουλος στο πυρ το εξώτερον! Ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τις συμβάσεις στις κορες του και τα πολυτελή σπίτια που είναι; Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν συμμετείχαν στις επι πληρωμή διάφορες επιτροπές; Γιατί την ίδια στιγμή που απολύονται εργαζόμενοι στις εταιρείες του ΚΚΕ τα επαγγελματικά στελέχη του ζουν και βασιλεύουν; Πως πληρώνονται; Από ποιούς πόρους; Αλλά και εδώ απαγορεύεται ο έλεγχος!
    Λες για το διορισμό των παιδιών. Αφορά μόνο κάποιους; Οχι όλους; Αναρωτήθηκες ποτέ πόσοι συγγενείς «αριστερών» συνδικαλιστών βρίσκονται διορισμένοι λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που αναπτύσσονται με την εκάστοτε τοπική εξουσία;
    Δεν είναι άσπρο μαύρο.
    Οι λύσεις υπάρχουν. Θέλουν να τις δώσουν; Συνολικά σαν πολιτικό σύστημα ή όχι;
    Αυτό που δεν ανέλυσε ο καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου είναι το γιατί οι Ελληνες ψηφίζουν – όπως λέει- τα ίδια κόμματα. Μήπως επειδή από την άλλη πλευρά υπάρχει το απόλυτο τίποτα; Μήπως επειδή στην καθημερινότητα του ο καθένας βλέπει αυτά που δεν μπορούμε να δούμε εμείς; Μήπως τελικά δν φταίει ο λαός που κάνει τις όποιες επιλογές αλλά όσοι το θεωρούν «πρόβατο» και προσπαθούν να τον πείσουν ότι πρέπει να περάσει στη σφαίρα του ανεφάρμοστου για να σωθεί; Μήπως επειδή δεν θέλει και δεν μπορεί να ζήσει τον παράδεισο των πρώην Σοβιετικών χωρών;
    Πάντως τα επόμενα χρόνια με τις δυσκολίες τους και αυτά που φαίνεται ότι θα ζήσομε θα αλλάξουνε πολλά. Ελπίζω να αλλάξουνε με τους κανόνες ης Δημοκρατίας. Γιατί ας μην ξεχνάς ότι οι «σωτήρες» της Χρυσής Αυγής παραμονεύουν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s