Επικοινωνιακές ακροβασίες

Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου με τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα κόμματα προσπαθούν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και ορισμένοι βέβαια που θεωρούν εαυτόν σίγουρο τρέχουν να προλάβουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και να βελτιώσουν την εικόνα τους πολύ πριν αρχίσουν και μετρούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπετε πέντε πέντε σε κάθε παράθυρο. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και τίποτα να προσθέσουν τα πολιτικά στελέχη τα οποία προσπαθούν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους. Και βεβαίως σε ότι αφορά τους νέους θα πρέπει κάποιος να τους μάθει. Σε ότι αφορά τους παλιούς όμως, όπως και να το κάνουμε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Παράλληλα, όταν διαβάσεις όλες αυτές τις παρεμβάσεις που κάνουν καταλαβαίνεις το μείζον πολιτικό θέμα που δεν είναι η ουσία των πολιτικών παρεμβάσεων ή των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, αλλά είναι η επικοινωνία. Δεν είναι το θέμα να μιλήσουμε ή να προβλέψουμε σ’ αυτή την φάση τι θα γίνει και πως θα γίνει. Το μεγάλο θέμα είναι να κατανοήσουμε την ουσιαστική διαφορά μεταξύ της επικοινωνίας που επιδιώκουν και της ουσίας που θα έπρεπε να αναδεικνύουν. Βέβαια όσο η κυβέρνηση παρατείνει την ημερομηνία ανακοίνωσης των εκλογών τα σενάρια παίρνουν και δίνουν, οι εκτιμήσεις γίνονται περισσότερο σημαντικές και τα παράθυρα μοιάζουν μπουκωμένα κάθε μέρα. Άντε τώρα να ξεχωρίσεις την ουσία από την επικοινωνία.

Συγχρόνως εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων το περιεχόμενο των παρεμβάσεων σε κάποιες παλιότερες περιπτώσεις θα είχε κόστος ακόμα και την έξοδο από το ψηφοδέλτιο. Αυτή την εποχή όμως δύσκολα τα κόμματα προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις. Αυτό άλλωστε το ξέρουν και οι υποψήφιοι. Γι’ αυτό ακροβατούν.

Γ.Π.

Από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» της Λαμίας

Advertisements

One thought on “Επικοινωνιακές ακροβασίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s