Ευχαριστώ αλλά …

Διάβασα το όνομα μου, στα προτεινόμενα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λάρισας για το ψηφοδέλτιο του νομού στις βουλευτικές εκλογές.

Τους ευχαριστώ, αλλά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συμμετάσχω.

Αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε την τελευταία στιγμή τις παραμονές των εκλογών του 2009,λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από το Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να συμμετάσχω στην προσπάθεια εκείνης της περιόδου. Μια προσπάθεια με ελπίδες για ανατροπή της αρνητικής πορείας της χώρας.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία – μοναδική θα έλεγα – ειδικά από τη στιγμή που και εγώ και όσοι – λίγοι και καλοί φίλοι – βοηθήσανε, γνωρίζαμε το που μπορούμε να φθάσουμε. Ζήσαμε κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας, γυρνώντας το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού και μιλώντας για αυτό που πίστευα και πιστεύω : Για τη σύγχρονη Αριστερά και την αναγκαιότητα ριζικής ανατροπής των μεταπολιτευτικών δεδομένων που δημιουργήθηκαν στην πολιτική στιγμή της χώρας.

Υπήρχε η ελπίδα αλλά και η προσμονή ότι κάτι διαφορετικό θα προκύψει. Ότι επιτέλους τα λόγια θα γίνουν πράξεις, οι «υποσχέσεις» θα υλοποιηθούν.

Σήμερα λίγα μπορείς να πεις και να υποστηρίξεις. Πολύ περισσότερο όταν είναι καθαρό και σε μένα και σε όλους, ότι η προοπτική της χώρας περνά μέσα από τα ήδη συμφωνηθέντα με την Τρόικα, όταν ήδη ξεκινήσανε οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα 14,5 δις που θα πέσουν στις πλάτες του λαού μετά τις εκλογές, όταν βιώνεις τα αποτελέσματα της «σωτηρίας» της χώρας με την ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, την ύφεση, την καταστροφή κάθε ελπίδας για το φτωχό και τον μικρομεσαίο.

Όταν έχεις κρατήσει αποστάσεις όλο αυτό το διάστημα, από αυτές τις πολιτικές, δεν είναι δυνατόν ούτε και έντιμο, σήμερα, για να διεκδικήσεις τη θέση του υποψηφίου (για πιο λόγο άραγε) να αλλάξεις «τροπάριο».  Δεν μπορώ να διαγράψω αυτά που πιστεύω και αυτά που διαχρονικά υποστήριζα.

Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να είναι υποψήφιοι. Αυτοί τουλάχιστον έχουν αποφασίσει να στηρίξουν συγκεκριμένες πολιτικές. Και προεκλογικά και μετεκλογικά. Μπορεί να μην είναι πολλοί ( 2 στη Λάρισα, πλην των βουλευτών) αλλά υπάρχουν.

Δεν ήθελα και δεν θέλω να αποκτήσω επαγγελματική σχέση με την πολιτική. Με τα σημερινά χαρακτηριστικά δεν μπορώ να την υπηρετήσω.

Θα εξαντλήσω τις λιγοστές ελπίδες για αλλαγή των δεδομένων στον πολιτικό μου φορέα γιατί πιστεύω ότι η μοναδική αξιόπιστη πολιτική απάντηση ακόμη και σήμερα μπορεί να δοθεί μόνο από αυτόν.

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στους όποιους υποψήφιους…

 

One thought on “Ευχαριστώ αλλά …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s