Η πολιτική δικαίωση του Γιάννη Ραγκούση

Λίγες ημέρες μετά την ανοιχτή διαφωνία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση στο Υπουργικό Συμβούλιο επί του νομοσχεδίου Βορίδη για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, το ΠΑΣΟΚ πήρε κεντρική θέση ότι οι ρυθμίσεις «δεν εκφράζουν καθ’ ολοκληρίαν» το Κίνημα.

Η Ιπποκράτους ζητά αλλαγές, ώστε να δοθούν νέες άδειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και άνοιγμα της αγοράς για τα προμισθωμένα εννεαθέσια οχήματα -όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η τρόικα θα εγκρίνει τις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την πρόταση του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη, ενώ η δική της πρόταση είναι να τεθούν και κοινωνικά κριτήρια στην έκδοση νέων αδειών.

«Οι νέες άδειες να είναι αμεταβίβαστες για πέντε χρόνια. Να τεθεί περιορισμός στη μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε εννεαθέσια βαν. Να ληφθούν υπ’ όψιν και κοινωνικά κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών» δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή που συζητά το θέμα.

Από τον πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης έθεσε στην Επιτροπή το πλαίσιο της πρότασης του κόμματός του, λέγοντας: «Επί της αρχής συμφωνούμε, ζητάμε όμως αύξηση συντελεστή για να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τουριστικές περιοχές. Γενικά για την περιφέρεια πρέπει να το δούμε ανά περιοχή».

Αλλά και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις», ενώ αναφερόμενοι στη διαδικασία του επείγοντος με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο, με την οποία διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, μίλησαν για διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή σε δεύτερη ανάγνωση και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημείωση:

Έστω με καθυστέρηση το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται το αυτονόητο. Και είναι σημαντικό.

Βρίσκει έτσι μια σημαντική ευκαιρία να προβάλλει ένα «μεταρρυθμιστικό» πρόσωπο, αφήνοντας την ΝΔ να υπερασπίζεται το υπάρχον καθεστώς αδειοδότησης  των ταξί.

Σε ότι αφορά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο Ραγκούση υπό την πίεση της εκλογικής τους πελατείας, το προηγούμενο καλοκαίρι, αυτό μάλλον διορθώνεται…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s