Απασφάλισε ο Ραγκούσης!

Απαντώντας με πράξεις στο ερώτημα τι στάση θα κρατήσει, ο Γιάννης Ραγκούσης, με μια πολυσέλιδη πλατφόρμα δείχνει το δρόμο της επόμενης ημέρας για τον ίδιο μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που πολλοί από τους λεγόμενους «κορυφαίους» διαγωνίζονται σε δηλώσεις υποταγής και νομιμοφροσύνης στο νέο σκηνικό που στήνεται στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ξεκινά τη συγκρότηση ρεύματος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το καταστατικό του, με τον τίτλο «Ρεύμα Ανανέωσης».

Πιστός οπαδός της διαβούλευσης ανοίγει τη συζήτηση μέσα από το διαδίκτυο και τη σελίδα www.proxorame.gr, την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα οδηγήσει στην τελική διαμόρφωση της πολιτικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα συγκροτηθεί και θα αναπτυχθεί το νέο πολιτικό ρεύμα.

Η επιλογή Ραγκούση, καταδεικνύει την απόσταση του από τη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ΔΕΝ υπέγραψε την υποψηφιότητα Βενιζέλου, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση χρεοκοπίας που έζησε η χώρα από τον Ιούνιο και μετά.

Οι πρώτες σκέψεις, έτσι όπως καταγράφονται στο κείμενο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κυριαρχούνται από την προσπάθεια να καταγραφεί η πραγματικότητα και συνοδεύονται από πρωτοποριακές προτάσεις.

Η διαφορά στη γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι χαρακτηριστική της προσπάθειας να καταδειχθεί ότι πολιτική δεν γίνεται μόνο με τσιτάτα και ξύλινη γλώσσα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη έχει σημάνει η ώρα της ευθύνης.

Είχα τονίσει πως σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και της παράταξης, με τη συστράτευση με όρους ισοτιμίας και ειλικρινούς αλληλεγγύης με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι.

Σήμερα, είναι η ώρα για το πρώτο βήμα.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πρωτοβουλία που στρέφεται στο μέλλον και επιχειρεί να απαντήσει στις προκλήσεις του.

Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος μας.

Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του Ρεύματος της Ανανέωσης στη δημοκρατική παράταξη, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από ρηξικέλευθες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορούμε να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα ώστε να  θεμελιώσουμε βιώσιμα δικαιοσύνη στην κοινωνία και ανάπτυξη στην οικονομία. Πρόκειται για μια απολύτως συλλογική προσπάθεια. Οι πρόσφατες επεξεργασίες, ατομικές και συλλογικές, που κατατέθηκαν στο δημόσιο διάλογο από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτών και κινήσεων, είναι αλληλοσυμπληρούμενες και εξαιρετικά εποικοδομητικές.

Θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, για να γράψουμε τη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης που αυτή έχει ανάγκη, με ένα τέτοιο Ρεύμα Ανανέωσης.

Καλούμε όλους, είτε είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε όχι, κυρίως τους νέους και τις νέες, λέγοντας ότι στη δημοκρατική παράταξη είναι ζωντανή, παρούσα και έτοιμη να προχωρήσει μπροστά η ανανεωτική ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική δύναμη, που σέβεται τους κανόνες και τις αξίες μας και που συνιστά τον πιο αποτελεσματικό δρόμο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού εκλογικού αποτελέσματος.

Πρέπει να εργαστούμε για μια νέα ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, που θεμελιώνεται στις αλήθειες, στους κανόνες, στις προτεραιότητες που μοιραζόμαστε και η οποία μπορεί να εκφράσει μια νέα πλειοψηφία.

Χρειαζόμαστε ένα θετικό σοκ ανανέωσης τώρα

Απαιτείται μια αποφασιστική, δραστική και θεσμοθετημένη ανανέωση, με αυστηρό περιορισμό θητειών, που θα δώσει επιτέλους χώρο σε όσους μπορούν να προσφέρουν και παρακολουθούν επί δεκαετίες αποκλεισμένοι τους ίδιους και τους ίδιους να καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης και εξουσίας.

Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση αυτού του Ρεύματος, απευθυνόμενοι σε όλα τα στελέχη, τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους ή τις επιλογές τους στην προηγούμενη ή την επικείμενη εκλογή ηγεσίας. Απευθυνόμενοι ταυτόχρονα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κυρίως όσους έχουν αποφασίσει να συνδιαμορφώσουν εξαρχής και ισότιμα το μέλλον της χώρας και της δημοκρατικής παράταξης.

http://www.proxorame.gr

Προχωράμε γι αυτό, με τη δημοσιοποίηση σήμερα ενός κειμένου θέσεων, προϊόν κοινού προβληματισμού με πολλούς φίλους. Προχωράμε στην ιστοσελίδα proxorame.gr, στη συζήτηση και τον εμπλουτισμό του, στη διάδοση και υποστήριξή του σε όλη την Ελλάδα-  με στόχο για κάθε παλαιό φίλο να κινητοποιούμε δυο νέους.

Πρέπει να προχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή για να συμβάλλουμε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα. Δίνοντας τώρα τη μάχη για να είναι αυτή η δημοκρατική παράταξη της νέας εποχής.

Το πλαίσιο αυτό τίθεται σε διαβούλευση διαδικτυακά και δημόσια. Όσοι πιστεύουν σε αυτό και επιθυμούν να το εμπλουτίσουν, βασισμένοι στις ίδιες αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, είτε όσοι έχουν τη δυνατότητα να το συνδιαμορφώσουν καταθέτοντας τις δικιές τους απόψεις, προσκαλούνται να συμμετάσχουν.

Η διαβούλευση επί του κειμένου στην ιστοσελίδα http://www.proxorame.gr θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 15 Μαρτίου.»

Αναλυτικά το κείμενο θέσεων ΕΔΩ!

 

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Απασφάλισε ο Ραγκούσης!

  1. Είναι αλήθεια ότι είναι από τους πιο αγαπητούς στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως επειδή είναι νέος και άφθαρτος. Ωστόσο, αυτό το «νέος» είναι και το μειονέκτημά του για την προεδρία. Χτίζει,λοιπόν, σιγά σιγά ένα νέο προφίλ μακριά από το Λοβέρδο που τον πούλησε και την Αννούλα. Να δούμε τι θα βγάλει…

    • Η κρίση του πολιτικού προσωπικού πρέπει να απαντηθεί. Εκτιμώ τον Γιάννη Ραγκούση και πιστεύω ότι έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες πιο νωρίς. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει απέναντι του ένα ολόκληρο σύστημαπου θα τον πολεμήσει με κάθε τρόπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s