Τα λεφτά και γρήγορα!

Άντε τώρα να καταλάβει μια ηλικιωμένη γυναίκα που μετράει τα ευρώ στο κομπόδεμα αν θα πρέπει να πληρώσει ή όχι και πότε πρέπει να πληρώσει το χαράτσι.

Ακούει τα πρωινάδικα και νιώθει λιγάκι ανακουφισμένη αλλά πριν τελειώσουν εκεί στην περιοδεία που κάνει από κανάλι σε κανάλι μαθαίνει πως όσα της έλεγαν πριν ήταν φούμαρα. Προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και που είναι το θέμα και διαπιστώνει ότι όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα αλλά και το οποιοδήποτε θέμα είχε απομείνει έγινε ανάθεμα. Απλά πράγματα. Δεν μπορεί να καταλάβει κανένας τι ακριβώς θέλουν εκτός από ένα που είναι καθοριστικό.

Τα λεφτά και γρήγορα.

Τι σημαίνει αυτό;

Κάπως έτσι δεν μπαίνουν οι ληστές στις τράπεζες; Δεν χρησιμοποιούν αυτή την φρασεολογία; Δεν είναι το ίδιο βιαστικοί και αυτοί για να μην τους προλάβει η αστυνομία; Μπορεί να είναι αδόκιμος ο παραλληλισμός αλλά αυτό το σκηνικό που κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα κυριολεκτικά μου θυμίζει μία πολύ επίμονη κίνηση η οποία δεν έχει σοβαρές αποκλίσεις από την μεθοδολογία των ληστών.

Βγαίνουν το πρωί λοιπόν κουμπωμένοι μεγαλοεπιτελάρχες και μάλιστα οι απόψεις τους είναι τόσο πολύ συγκεκριμένες που δεν αντέχουν ούτε μέχρι το τέλος της εκπομπής.

Την άλλη μέρα πάλι κουρδισμένοι, πάλι μπροστά μπροστά, στο κάτω κάτω αυτή την φορά αν δεν είναι πρώτο πλάνο, θα’ ναι δεύτερο.

Βρε παιδί μου λες και έχουν κάνει συμφωνία που θα τοποθετηθεί η κάμερα, από τι απόσταση θα παίρνει και τι τέλος πάντων θα περιλαμβάνει το κάδρο.

Απίθανα πράγματα.

Κανείς δεν μετρά το κομπόδεμα της γριούλας, τον απλήρωτο λογαριασμό της μάνας που τρέμει το φιλοκάρδι της μην της κόψουν το ρεύμα και την έκκληση της γειτόνισσας, κόψτε το ρημάδι να ησυχάσουμε. Αλλά και τότε μόνο το ρεύμα δεν της κόβουν.

Για φανταστείτε όλοι οι πολίτες να έλεγαν το ίδιο. Τι θα έκαναν όλοι αυτοί;

Από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» της Λαμίας

Advertisements

2 thoughts on “Τα λεφτά και γρήγορα!

  1. Αφού το παρομοιάζεις με ληστεία (πετυχημένο όντως) η όλη φάση μοιάζει σαν το ληστή που απαιτεί με όπλο λεφτά από γριούλα (όχι από τράπεζα). Η γριούλα φωνάζει κι οδύρεται και την τελευταία στιγμή, μόλις άνοιξαν την τσάντα της και πήραν τα λεφτά, ήρθε η αστυνομία. Μόνο που αντί οι μπάτσοι να της τα επιστρέψουν τα έδωσαν με το άλλο χέρι στον κλέφτη.

    Σιγά μη δεν έβρισκαν τρόπο να πάρουν τα λεφτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s