Κυριλέ πολιτικοί Ταλιμπάν…

Θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να πω.

Δεν με εξέπληξε η χθεσινή τοποθέτηση της Σοφίας Γιαννακά, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την παραίτηση του Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ , Μιχάλη Καρχιμάκη, λόγω συγγενικής σχέσης με τον Χ. Παπουτσή!

Έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η λογική της αλλά και η στόχευση. Το περίεργο είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται ή δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων και κινήσεων. Αν δε αυτές είναι καθαρά προσωπικές πρωτοβουλίες , μπορεί απλά να επιβεβαιώνουν την ελαφρότητα της σκέψης ορισμένων, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν περισσότερο αρεστοί στους «ισχυρούς», καταθέτοντας εγγυήσεις νομιμοφροσύνης.

«Η στενή συγγένεια του κ. Παπουτσή με τον κ. Καρχιμάκη», δήλωσε η βουλευτής, «είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μην ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο, αλλά ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η συγγένεια μπορεί να φέρει στο ΠΑΣΟΚ άσκοπες τριβές και κάποιες αμφιβολίες.»

Δεν ξέρω από πότε ενοχοποιείται σε ένα κόμμα η συγγενική σχέση και από πότε κάποιοι κρίνονται με βάση αυτή! Μάλλον πάλι θα πρέπει να μιλήσω για ελαφρότητα, γιατί με αυτές τις δηλώσεις, η πρώην υπάλληλος του συγκροτήματος, προσπαθεί να προκαταλάβει καταστάσεις, θέτοντας ηθικά ζητήματα ξεχνώντας ότι πολιτικά κρίνεται ο ρόλος του καθένα και όχι με βάση τις φιλικές ή συγγενικές του σχέσεις.

Με τον ίδιο τρόπο θα κριθεί και η ίδια. Όχι για τις σχέσεις που θα αναπτύξει περνώντας από τη μία πλευρά στην άλλη ή αλλάζοντας «αφεντικό» που θα υπηρετεί αλλά με βάση τη λειτουργία της όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η  Γιαννακά αποτελεί κλασσικό εκπρόσωπο μιας νέας τάξης πολιτικού προσωπικού, που κάνει τις πολιτικές του επιλογές με σταθερή πυξίδα την προσωπική της επιβίωση και ανέλιξη. Έτσι αν δεν κάνω λάθος την τελευταία στιγμή το 2007 και αφού είχε κριθεί το «παιχνίδι», στήριξε (;) την υποψηφιότητα Παπανδρέου, έτσι στη συνέχεια προσχώρησε στην ομάδα εκείνων που εκβίασαν για την παραίτηση του από την Πρωθυπουργία και τη δημιουργία της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ακροδεξιάς, έτσι επιλέγει το ρόλο του κυριλέ Ταλιμπάν στη διαδικασία εκλογής προέδρου!

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα έλεγε στην υποθετική περίπτωση που ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν μπατζανάκης του Βενιζέλου!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s