Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

Από το κάθε ευρώ μόλις 19 λεπτά καταλήγουν στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει Βρετανός ευρωβουλευτής.

«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα…», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.

Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

«Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

«Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».

Advertisements

2 thoughts on “Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

  1. Αγαπητέ Βασίλη
    Πρόσεχε τις μπανανόφλουδες που ρίχνει μπροστά σου ο Ευρωβουλευτής. Ειδικά αν είναι Άγγλος. Ακόμα περισσότερο επειδή δηλώνει δημοσιογράφος και συγγραφέας.
    Η «ατυχής επένδυση» που αναφέρει ο Άγγλος Αδελφός είναι η αγορά και κατοχή ομολόγων έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άρα, το να δείχνει κανείς εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο, είναι βλακεία, κομψότερα διατυπωμένο «ατυχής επένδυση».
    Επιπλέον, ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι το 23% καταλήγει σε μια σειρά ινστιτούτα, στο γράφημα κρατάει ΜΟΝΟ τις ελληνικές τράπεζες. Χονδροειδές προπαγανδιστικό τρικ. Τι κρύβει το γράφημα; Τα ασφαλιστικά ταμεία, για παράδειγμα, που αγοράζουν ελληνικά ομόλογα. Ξέρεις τι θα γινόταν αν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αναπλήρωναν μέσω αυτού του μηχανισμού μέρος των απωλειών από το κούρεμα; Ξέρεις.
    Οπότε, φοβού τους Αγγλους ευρωβουλευτές και τις δηλώσεις τους. Το λάκκο σου σκάβουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s