Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

Το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε χθες, Τετάρτη, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι διαδικασίες θα αρχίσουν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.
Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε χωρίς αντιπαραθέσεις.
Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το νέο Πρόγραμμα. Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση, να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.
Σχετικά με την «προεκλογική εκστρατεία» των υποψηφίων προέδρων, δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Έφη Χαλάτση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν οι υποψήφιοι να έχουν κοινές παρουσίες και να μην οργανώνει ο καθένας τις δικές του.
Η απόφαση για το θέμα αυτό, όπως και για το αν θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας, δεσμευτικός για όλους τους υποψηφίους, θα ληφθεί στη επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης πρότεινε για την ομάδα εισήγησης του απολογισμού και της αξιολόγησης της διετούς κυβερνητικής πορείας του Κινήματος τους Παντελή Οικονόμου (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Για την ομάδα εισήγησης του Προγραμματικού Πλαισίου ο κ. Καρχιμάκης πρότεινε τους Πάρη Κουκουλόπουλο (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Αννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
«Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου μπορούν να διαταχθούν στις δύο αυτές ομάδες με βάση τη δική τους επιθυμία», είπε ο κ. Καρχιμάκης.
Μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δύο αυτές ομάδες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εισηγήσεις τους οι οποίες θα κατατεθούν και θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο κ. Καρχιμάκης, ο Φεβρουάριος θα είναι «ο μήνας του διαλόγου όπου και θα διατάξουμε όλες μας τις δυνάμεις πανελλαδικά».
Το ίδιο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα ορίσει την Οργανωτική Επιτροπή της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του και την αντίστοιχη του Τακτικού Συνεδρίου του που θα συγκληθεί τον Ιούνιο, καθώς και την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων Βουλευτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s