Τα παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Π.Σ.

Το σύντομο της διαδικασίας δείχνει ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για … αυτομαστίγωμα.

Η είσοδος αλλά και ο τόνος της ομιλίας (εξαιρετικά σύντομης) του Παπανδρέου δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια για άλλες ερμηνείες:

«Ότι είχαμε να πούμε τα είπαμε αναλυτικά στην προηγούμενη συνεδρίαση».

Στιγμάτισε τις διαρροές μετά τη συνεδρίαση του προηγούμενου Π.Σ.:

« Δεν είναι σωστή η εικόνα που δίνουμε με τις διαρροές μετά τις συνεδριάσεις»

Επεσήμανε ότι «οδηγός των αποφάσεών μας και ενεργειών μας πρέπει να είναι η εθνική ευθύνη, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση».

Και προχώρησε στην πρόταση του:

Ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές, με απόλυτο σεβασμό των διαδικασιών που υπαγορεύονται από το Καταστατικό.

Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης, για να αποφασισθεί το προεκλογικό πρόγραμμα του Κινήματος.

Πραγματοποίηση Τακτικού Συνεδρίου τον Ιούνιο, για την οργανωτική αναδιάταξη του ΠΑΣΟΚ.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Παντελής Οικονόμου, ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Παπανδρέου.

Η Τόνια Αντωνίου δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί αλλά  επιφυλάσσεται για την αυριανή (σημερινή) συνεδρίαση του Ε.Σ.

Την ίδια τοποθέτηση έκαναν οι Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης και Ν. Ανδρουλάκης, για να προκαλέσουν την αντίδραση των επομένων οι οποίοι έκαναν λόγο για πρωτοφανές γεγονός. «Είμαστε μέλη του Π.Σ. και οφείλουμε να τοποθετηθούμε» ειπώθηκε.

Με την πρόταση Παπανδρέου συμφώνησε ο Γ. Μίχας του κλίματος Λοβέρδου, αλλά και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ο οποίος επέμεινε ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη πρόταση. Είπε ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να τηρηθούν και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες , σχετικά με τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών για να αναδειχθεί κάποιος υποψήφιος για την προεδρία.

Η άρνηση των στελεχών που πρόσκεινται στον Ε. Βενιζέλο θεωρείται από πηγές της Ιπποκράτους ως ένδειξη του ότι δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη θέση. «Ελλείψη γραμμής επέλεξαν τη σιωπή…» υποστήριζε έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.»

Δύο πιθανά ενδεχόμενα:

‘Η ο Βενιζέλος διαφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου και επιμένει στην συντόμευση των διαδικασιών ανάδειξης προέδρου «εκβιάζοντας» με το ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

‘Η συμφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου, εμφανιζόμενος ενωτικός και υπεράνω των αντιθέσεων που έχουν αναπτυχθεί, προσδοκώντας στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία να προσκομίσει μεγάλα οφέλη από την πλευρά των μέχρι πρότινος υποστηρικτών του Παπανδρέου.

Και νέα εξέλιξη:

Στα παραπάνω σενάρια ας προστεθεί και η πρόταση που κυκλοφορεί από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η οποία στην ουσία λέει ότι αν δεν συντομευτούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου , τότε να πάει το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Παπανδρέου στις εκλογές, προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική που επέλεξε να εφαρμόσει…

Είναι προφανές ότι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι εξελίξεις θα φανεί και από την εισήγηση Παπανδρέου αλλά και από την ομιλία Βενιζέλου.

Όλες οι εξελίξεις είναι πιθανές

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s