Τι μας είπε χθες η Άννα;

Διάβασα προσεκτικά την διαδικτυακή ανάρτηση της επιστολής της Άννας Διαμαντοπούλου προς τον Πρόεδρο, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ: http://www.diamantopoulou.gr/beta/

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μία εκ των πιθανών διεκδικητών της ηγεσίας του κινήματος ζητά (επί της ουσίας) πάγωμα των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού. Βασικό της επιχείρημα είναι η κρισιμότητα των περιστάσεων, η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με το PSI και η εν συνεχεία δρομολόγηση των εσωκομματικών διαδικασιών.

Η μία ερμηνεία αυτής της αλλαγής στάσης είναι ότι πραγματικά πιστεύει αυτά που γράφει.

Η άλλη , στην οποία μάλλον καταλήγω, ότι μάλλον επανεκτιμά τα δεδομένα της διαδικασίας εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιλαμβάνεται , ότι η προηγούμενη στάση της και τα λεγόμενα της – ιδιαίτερα κατά του ΓΑΠ – την οδηγούν σε αδιέξοδο.

Υπάρχει και μια τρίτη ερμηνεία η οποία δίνεται από αρκετούς:  ότι η υπουργός αισθάνεται ανέτοιμη να μπει τώρα στην κούρσα της διαδοχής του Γ. Παπανδρέου και ψάχνει το κατάλληλο timing γι’ αυτό. Αν όντως ισχύουν οι φήμες κινδυνεύει να χάσει το τραίνο για δεύτερη φορά, μετά το 2007. Και νομίζω οριστικά αυτή τη φορά.

Τι ξεχωρίζω:

«Προφανώς, δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε έντιμο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα έχουν συμβεί.» 

Η Α. Διαμαντοπούλου αντιλαμβάνεται έστω και καθυστερημένα ότι η προσπάθεια στην οποία και η ίδια δυστυχώς συμμετείχε, να στοχοποιηθεί και να απαξιωθεί ο ΓΑΠ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Αντιλαμβάνεται ότι σε κάθε περίπτωση και με όποια εξέλιξη κανένας δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες ρόλο την επόμενη ημέρα, έχοντας απέναντι του το κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τον ΓΑΠ. Ξεχνά βεβαίως ότι τα όσα συνέβησαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον ΓΑΠ και στην Κ.Ο. αμέσως μετά – και αναφέρομαι σε αυτά που η ίδια είπε – είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.

«Ειδικά το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του οποίου έχουμε άμεσο λόγο και είναι το πλειοψηφούν κόμμα στη Βουλή, δεν μπορεί να πέσει στην παγίδα, και από κριτής της κακής στάσης της ΝΔ στην λειτουργία της Κυβέρνησης, να βρεθεί απολογούμενο διότι βασικά στελέχη του στην Κυβέρνηση ασχολούνται και με τα εσωκομματικά μας, κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει την κοινωνία μας, τους πολίτες που υποφέρουν»

Μάλλον λίγο αργά σκέφτηκε το αυτονόητο αλλά ξεχνά ότι συμμετοχή σε αυτού του είδους τη συζήτηση, αν και Υπουργός, είχε και η ίδια και μάλιστα από τους πρώτους!

«Εάν για οποιοδήποτε λόγο προκύψουν εκλογές ξαφνικά – που σημαίνει δυσμενείς εξελίξεις για τη χώρα – πάμε στις εκλογές με νέο αρχηγό εκλεγμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού είναι δεδομένη η σχετική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου»

Ερώτημα προς την ίδια: Σε αυτή την περίπτωση θα είναι υποψήφια; Το ερώτημα δεν μπαίνει τυχαία γιατί πολλά ακούγονται στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων…

«Το ΠΑΣΟΚ με πλήρη αίσθηση του εθνικού συμφέροντος και πατριωτικού καθήκοντος, στηρίζει χωρίς επιφυλάξεις την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου»

Στο πατριωτικό καθήκον εντάσσεται και η κατάργηση του κατώτατου μισθού; Η επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων; Η νέα περικοπή στις επικουρικές συντάξεις; Οι απολύσεις υπαλλήλων στο όνομα της μείωσης του μισθολογικού κόστους; Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με βάση το  Αγγλικό Δίκαιο; Η ύφεση του 8%; Χρειάζονται καθαρές κουβέντες …

Τέλος ενώ από τη μία υποστηρίζει:

«Αισθάνομαι αμηχανία να συμμετέχω σε ένα πολιτικό παίγνιο μεταξύ κομμάτων, με μικροσχεδιασμούς και υπολογισμούς εκλογικών ποσοστών,   με επιδιώξεις πύρρειων νικών, την ώρα της κρίσης με προφανή τον κίνδυνο όλα να αποβούν σε βάρος της χώρας μου»…

Δεν παραλείπει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρά θέματα όπως:

«…Θα προβλεφθεί η διάθεση γραφείων σε όλους τους υποψηφίους στα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, και θα γίνει κάθε προεργασία για την διασφάλιση διαφάνειας στις δαπάνες με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος και για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας…»

Εν κατακλείδι:

Η Α. Διαμαντοπούλου ζυγίζοντας τα δεδομένα μάλλον καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Άρα στην ουσία προετοιμάζει το έδαφος για να δικαιολογήσει την αυριανή της απόφαση αλλά και την ένταξη της στο πλευρό άλλου υποψηφίου, προκειμένου να διεκδικήσει το ρόλο της στη συνέχεια. Αυτός ο υποψήφιος πάντως έχει …πολλά κιλά!!!

2 thoughts on “Τι μας είπε χθες η Άννα;

  1. Δε νομίζω ότι θέλει να μπει στην κούρσα. Η εκδοχή που προτιμώ είναι ότι στηρίζει τον ΓΑΠ ως τον Ιούνιο (αρχαιρεσίες Διεθνούς). Ειδικά μετά την παρέμβαση του Καστανίδη -που στηρίζει αναφανδόν ΓΑΠ- μάλλον η τρόικα θα κάνει πίσω στο ΕΣ. Ένα ζήτημα που προκύπτει είναι η νέα κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από την πολιτική του ΓΑΠ και ως εκ τούτου έτσι θα κριθούν όλοι τους. Ειδικά με τις ερωτήσεις για επαναφορά της δραχμής, ο ΓΑΠ αναδεικνύεται «δημοκρατικότερος», αφού πρώτος τόλμησε να μίλησε για λαϊκή απόφαση, όταν οι άλλοι το κάνουν ερήμην του λαού.

  2. Τι να λέμε τώρα.
    Πασοκ και ΝΔ και ΛΑΟΣ ειναι ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ πλέον.
    Όσο και να καθυστερήσουν τις εκλογές, όταν αυτές γίνουν θα πέσει πολύ κλάμα. Όσο τα 3 κομματα υπηρετούν την γερμανική ευρωπαϊκή χούντα, ο ελληνικός λαός θα τους στείλει σπίτια τους στις εκλογές. Μονοψήφια ποσοστα θα πάρουν και οι 3.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s