Μιχάλη δεν ήρθαν οι απόκριες ακόμα!

Και αντιμνημονιακός ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης!

Κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το μνημόνιο, ενώ έκανε λόγο και για λάθος χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις.

«Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο. Από τη στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο, δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει», υποστήριξε ο κ.Χρυσοχοΐδης

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου όσο χρειάζεται και δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Επίσης, αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Γ. Παπανδρέου και σημείωσε τι αυτό έγινε «γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα».

Ωστόσο συνέχισε την κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου τονίζοντας πως κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης διατυπώθηκαν και απόψεις που «έλεγαν να δώσουμε αυξήσεις, αντί να μαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης άγνοια της πραγματικότητας και των κινδύνων που αντιμετώπιζε η χώρα».

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η παράταξη θα αλλάξει».

«Πρέπει να απευθυνθούμε στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ. Είχα κάνει μια πρόταση πριν από 10 χρόνια, να τα αλλάξουμε όλα. Εάν το κάναμε τότε, σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν και πάλι στην εξουσία», κατέληξε ο υπουργός.

Βέβαια είναι δικαίωμα του καθένα να λέει ότι του κατέβει. Ειδικά όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την απόλυτη κωλοτούμπα και πρόκληση ταυτόχρονα προς όλους μας. Πάει πολύ ο μόνιμος Υπουργός των προηγούμενων Κυβερνήσεων να μιλά για το μνημόνιο όταν το υπηρέτησε με τον πιο απόλυτο τρόπο.

Και επειδή τα λεγόμενα του μένουν, παρουσιάζω μια ανθολογία μερικών μόνο συνεντεύξεων του Χρυσοχοίδη το προηγούμενο διάστημα! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η ξεφτίλα δικιά του.

Συνέντευξη υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Ρ/Σ Αθήνα 9.84, στους δημοσιογράφους κ.κ. Καραγιάννη, Παππά

26 Μάιος 2011

Δημοσιογράφος: κε υπουργέ, μήπως έχουμε δώσει και εμείς δείγματα, πάτημα για να μην μας πιστεύουν; Μήπως η αδράνεια, ολιγωρία πολλές φορές σε τομείς ζωτικούς που θα έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως του μνημονίου, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να έχουμε;

 

Μ. Χρυσοχοϊδης: Η απάντησή μου είναι διπλή. Η πρώτη είναι ότι η κυβέρνηση αυτή είχε το θάρρος και την τόλμη και ταυτόχρονα βρέθηκε στην ανάγκη να πάρει αιματηρά μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων, των μισθωτών, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες. Λέω τα αρχικά μέτρα. Όμως δεν υπηρετούμε απλώς το μνημόνιο και είναι λάθος αυτό, όλη αυτή η αντιμνημονιακή αναμέτρηση αν θέλετε, δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση. Αλλάζει, μετατρέπεται, επικαιροποιείται, μειώνεται, αυξάνεται. Αλλού είναι το πρόβλημα. Ότι εμείς στη συνέχεια ουσιαστικά έχουμε αναλάβει ένα σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας. Και την έξοδό της ξανά στις αγορές και τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο υλοποιείται. Εκεί διαπιστώσαμε, κυρία Καραγιάννη, ότι ουσιαστικά πρέπει να αλλάξουμε όλο αυτό που φτιάξαμε, όλο, είναι κάτι υπερβολή αυτό που λέω, αλλά εν πάση περιπτώσει, μια σειρά από ζητήματα.

Συνέντευξη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” και το δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη, 12 Δεκέμβριου 2010

«Η κυβέρνηση, κύριε Χιώτη, δεν έχει καμία πρόθεση και – πολύ περισσότερο – δεν έχει κανένα απωθημένο να συγκρούεται με τους πολίτες. Με καμία κατηγορία πολιτών, και το τονίζω αυτό. Ότι γίνεται, είναι αναγκαίο. Σε κάποιες περιπτώσεις απορρέει από την υποχρέωση έναντι των δανειστών μας, σε άλλες πρόκειται για αλλαγές που γίνονται με καθυστέρηση. Δεν αμφιβάλλω ότι σπέκουλα με το συναίσθημα όσων αισθάνονται ότι θίγονται μπορεί να γίνει. Θεωρώ όμως ότι χρειάζεται περισσότερη αυτοκριτική από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εδώ και στάση ευθύνης τώρα. Σε κάθε περίπτωση είναι ορισμένοι τομείς που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, για να αποφύγουμε κοινωνικές εντάσεις».

Και παρακάτω!

«Σε λίγους μήνες έχουν γίνει όσα δεν συνέβησαν σε δεκαετίες. Αυτό που γίνεται αυτή την περίοδο είναι μια επιχείρηση αναστήλωσης της χώρας. Η Ελλάδα του κρατισμού, της εύκολης ανάπτυξης και της διαφθοράς τελειώνει, κύριε Χιώτη. Η Ελλάδα της φούσκας πεθαίνει! Δουλεύουμε για μια νέα Ελλάδα. Το σχέδιό μας βασίζεται σε αυτή την απλή λογική.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, 10/11/2010

•Έχουμε αναλάβει εδώ και λίγους μήνες, μετά την ένταξή μας στη διαδικασία του Μνημονίου και της Τρόικα και του δανεισμού της χώρας από τους συγκεκριμένους μηχανισμούς, να κάνουμε δυο πράγματα: Το ένα είναι να μειώσουμε το έλλειμμα και το άλλο είναι να διαχειριστούμε το χρέος της χώρας, κάνοντας ταυτόχρονα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, έτσι ώστε να μπορέσουμε βγαίνοντας κάποια στιγμή από την κρίση, να πάμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτή η πορεία μέχρι στιγμής εξελίσσεται θετικά, ικανοποιητικά θα έλεγα. Και οι διεθνείς οίκοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα και όλοι αυτοί οι οποίοι μας παρακολουθούν και μας αξιολογούν, θεωρούν ότι έχουμε κάνει θετικά βήματα. Εδώ είμαστε, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο, σε γενικές γραμμές, αυτή τη στιγμή εκτελείται σωστά. Μειώνουμε το έλλειμμα, προσπαθούμε να διαχειριστούμε το χρέος, κάνουμε αλλαγές στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε αυτό το σχέδιο να εξελιχθεί σωστά, να πετύχουμε τους στόχους μας και το 2013, σε δυο χρόνια από σήμερα, να μπούμε σε ένα νέο κύκλο ευημερίας. Είμαστε πολύ σαφείς, έχουμε σχέδιο, έχουμε βούληση, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και δεν έχουμε υπολογίσει το πολιτικό κόστος…

Βέβαια αντιμνημονιακός ήταν όταν δεν υπήρχε μνημόνιο!

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

31 Ιανουάριος 2010

Τον κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας ή της προσφυγής στο ΔΝΤ τον αποκλείετε;

«Τον εντάσσω στην παραπάνω σεναριολογία. Εμείς εργαζόμαστε για ευρωπαϊκές λύσεις, είμαστε μέλος μιας κοινότητας συνεργασίας, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα κρίνεται ανά μήνα και παρά τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εξακολουθούμε να επιμένουμε «ευρωπαϊκά».

Οι πολίτες, όμως, πως θα δεχτούν θυσίες;

Αν αναφέρεστε στους μη προνομιούχους πολίτες, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα επιμερίσουμε δίκαια το κόστος της κρίσης – την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, η γενιά των 700 ευρώ.

Μήπως είναι καλύτερα να σιωπά από το να συνεχίζει να ξεφτιλίζεται με τέτοιο τρόπο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s