Η επιστολή παραίτησης του Στέφανου Λιόντη

Την επιστολή παραίτησης του Στέφανου Λιόντη από τη θέση  του αναπληρωτή γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας δημοσιεύω σήμερα, με την άδεια του ίδιου.

Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΝΕ ασκεί σκληρή κριτική στην ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική αλλά και στην κομματική ηγεσία για την απαξίωση της οργάνωσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ: ΝΕ ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝ: ΕΚΑΠ

 

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από μέλος της Ν.Ε.

 

Για τους λόγους που ανέφερα στην τοποθέτηση μου στη συνεδρίαση της Ν.Ε. παραιτούμαι από μέλος του Οργάνου.

Όπως διευκρίνισα και στη συνεδρίαση δεν επιθυμώ καμία δημοσίευση του γεγονότος, πράγμα που το έπραξα, αποφεύγοντας την όποια δημόσια τοποθέτηση μου που μου ζητήθηκε (τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, TV).

Συνοπτικά μέρος των λόγων είναι:

  • Καθολική απαξίωση της οργάνωσης, με επιλογή κυρίως των ανωτέρων οργάνων.
  • Συνειδητή επιλογή απαξίωσης των ανώτερων κομματικών οργάνων (Εθνικό – Πολιτικό Συμβούλιο κ.λ.π.) με αποτέλεσμα κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ να λαμβάνονται από εξωθεσμικούς (κομματικούς) κύκλους και άτομα.
  • Πολιτικές επιλογές που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του, πολιτικές που δεν είναι καν στα όρια της ιδεολογίας μας, αλλά είναι βασικές θέσεις του συντηρητικού χώρου ( κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, Εφεδρεία, οριζόντια μείωση συντάξεων και μισθών)
  • Συνειδητή επιλογή της ηγεσίας μας με τη μη απαίτηση να ψηφιστεί η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης και από τη ΝΔ, ώστε να μην καεί και η ΝΔ για να υπάρχει εναλλακτική λύση στο πολιτικό σύστημα.
  • Δεν χειριστήκαμε την κρίση με πολιτικούς όρους ώστε να πείσουμε τη βάση μας και το λαό για το μεγάλο πρόβλημα. Αντί αυτού ζητήσαμε όλο το βάρος να το σηκώσουν μόνο τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα (ανεργία, χαράτσια, κ.λ.π.)
  • Δεν λειτουργήσαμε , ούτε στο αποκορύφωμα της κρίσης με θαρραλέες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μη πάταξη της φοροκλοπής και φοροδιαφυγής δεν είναι αδυναμία του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά συνειδητή επιλογή μας για να μη θιχτούν τα ίδια συμφέροντα που πάντα είναι υπό την προστασία (λαθρεμπόριο, μη είσπραξη ΦΠΑ, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ολόκληρες ομάδες υπό προστασία όπως γιατροί, δικηγόροι κ.λ.π.).

Παραμένω απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ

 

Λιόντης Στέφανος

 

Σχόλιο:

Να πω ότι διαφωνώ; Ψέματα θα λέω….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s