Γιατί ο Βενιζέλος δείχνει αυξημένη πλειοψηφία;

Θα περίμενε κανείς αυτές τις ώρες οι πολιτικοί που καλούνται να διαχειριστούν μια από τις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην ιστορία της Ελλάδας να έχουν το μυαλό τους σε αυτά που πρέπει. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί η απροσεξία τους στη διάρκεια του κουρέματος μπορεί να τους κόψει κανένα …αυτί.

Δεν ξέρω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι δηλώσεις Βενιζέλου πριν από λίγο περί ψήφισης από ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους:

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς σχετικά.

Ουδεμία αντίρρηση. Πολύ περισσότερο αν αυτές οι αποφάσεις έχουν να κάνουν με απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όταν είναι δεδομένο ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Δεδομένο επίσης είναι ότι με δεδομένη τη στάση των άλλων κομμάτων στη Βουλή, αυτή η διαδικασία ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Άρα στην ουσία ο κ. Βενιζέλος προκυρήσσει σήμερα τις επόμενες εκλογές.

Το περίεργο δεν είναι αυτό. Το περίεργο είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούσε ο ίδιος τις εκλογές καταστροφικές για τη χώρα.

Σε συνδυασμό βέβαια με τις τοποθετήσεις βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος περί αναγκαιότητας Κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, άρα της αναγνώρισης της αδυναμίας της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της, οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα» αρχίζει και υλοποιείται.

Τυχαίο ; Δεν νομίζω!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s