Ιδρώτας, δάκρυα και αίμα

Είναι μέρες και ώρες κρίσιμες για όλους.

Είναι μέρες και ώρες που κάτω από το βάρος των εξελίξεων κρίνονται πολλά.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι από χθες τίποτα δεν είναι ίδιο.

Θα το καταλάβουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τη δραματική μείωση των μισθών τους, θα το καταλάβουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και τους μισθούς εξαθλίωσης που θα αναγκαστούν να υπογράψουν.

Θα το καταλάβουν οι συνταξιούχοι με τις κουτσουρεμένες συντάξεις. Θα το καταλάβουν οι επιχειρηματίες με το αποτέλεσμα που θα έχει στην αγορά η οικονομική εξαθλίωση όλων μας.

Θα το καταλάβουν οι βουλευτές που ανέλαβαν την ευθύνη στο όνομα – για μια ακόμη φορά – της σωτηρίας της χώρας (;) και αφού βεβαίως μελετήσουν αυτά που ψήφισαν. Θα το καταλάβουν όταν εναγωνίως θα προσπαθούν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους πως η οικονομική εξαθλίωση και η εργασιακή εξόντωση συμβαδίζουν με το όραμα μιας καλύτερης ζωής, μιας καλύτερης Ελλάδας.

Θα το καταλάβουν οι «εμπνευστές» αυτής της πολιτικής καταναγκασμού σε μιζέρια και αμφιβολία για το μέλλον. Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν γίνεται να μην υπάρχουν πολιτικά, ηθικά και προσωπικά αναχώματα. Θα καταλάβουν, δεν μπορεί, ότι το να λες συνέχεια ΝΑΙ, το να στερείς το δικαίωμα σου να αντισταθείς, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη υποτέλεια, σε ακόμη μεγαλύτερη υποχωρητικότητα, σε ακόμη χειρότερες αποφάσεις.

Θα το καταλάβουν όσοι σήμερα δεν βλέπουν ότι για την κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της παρούσας δομικής καπιταλιστικής κρίσης, τόσο σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε Εθνικό, τα Νεοφιλελεύθερα και δεξιά εργαλεία είναι άχρηστα. Όσοι τα χρησιμοποιούν πάσχουν από ιδεολογική τύφλωση και μετατρέπουν τον κοινωνικό απομονωτισμό τους σε θεωρία σωτηρίας της χώρας.

Θα το καταλάβουν οι Κυβερνώντες όταν θα εισπράττουν τα αποτελέσματα της λογικής που καλλιέργησαν περί κοινωνικού αυτοματισμού. Και όταν βεβαίως συνειδητοποιήσουν ότι καμία κυβέρνηση, κανένας κυβερνητικός συνασπισμός δεν μπορεί να σταθεί χωρίς στοιχειώδη κοινωνική συναίνεση.

Θα το καταλάβουν όσοι προσδοκούν να επανέλθουν στην εξουσία ή όσοι δεν θα ήθελαν ποτέ να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες. Θα το καταλάβουν γιατί οι επιπτώσεις αφορούν το σύνολο του πολιτικού συστήματος, σε κάθε εκδοχή του, με κάθε χρωματισμό.

Θα το καταλάβουν όσοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση απαξίωσε, υποβάθμισε και ακύρωσε  σειρά δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και ότι καταδίκασε εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, στη φτώχεια, στην περιθωριοποίηση και στην απόγνωση και ότι με τις επιταγές των ΔΝΤ-ΕΕ κατεδαφίζεται και το τελευταίο οχυρό των απλών λαϊκών ανθρώπων, το κοινωνικό κράτος.

Θα το καταλάβουν όλοι ότι :  πρέπει να επανακαθορίσουμε ένα επιθυμητό μέλλον, διαφορετικό από αυτό προς το οποίο μοιραία οδεύουμε, αν αφεθούμε να γλιστρήσουμε στην πιο μεγάλη κατηφόρα του μόνιμου  μνημονίου και της λιτότητας επί δεκαετίες.

Είναι η ώρα να μιλήσουν εκείνοι δεν θέλουν  πια να τους υποτάσσουν, εκείνοι  που θέλουν να δράσουν για να επηρεάσουν το μέλλον.

Από την ερχόμενη Δευτέρα τίποτα δεν θα θυμίζει το χθες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s