Στην πιο κρίσιμη στιγμή το Δημόσιο αποδιοργανώνεται

Σε πλήρη αποδιοργάνωση βρίσκονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες αφού δεν μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν όλες αυτές τις εξελίξεις που έχουν έρθει από το κέντρο και οι οποίες ουσιαστικά έχουν προκαλέσει παράλυση.

Η μείωση των μισθών από τη μια πλευρά, αλλά κυρίως το πλέγμα ανασφάλειας από την εργασιακή εφεδρεία μαζί με τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις είναι ζητήματα τα οποία έχουν τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα την οποιαδήποτε λειτουργία των ίδιων των υπηρεσιών.

«Να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με όλα αυτά» έλεγε στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, ο οποίος πλέον διαπιστώνει ότι στο σύνολό της δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε κάποιες διαδικαστικές εφαρμογές. Όπως μάλιστα εξηγεί ο ίδιος «στην κορυφή υπάρχει ανασφάλεια αφού ένα μεγάλο μέρος των διευθυντικών στελεχών είτε εντάσσονται σε κλίμα συνταξιοδότησης, είτε εντάσσονται σε εργασιακή εφεδρεία με αποτέλεσμα να μην έχει δημιουργηθεί όλο εκείνο το υποκατάστατο που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις και λύσεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι διευθυντικά στελέχη από προχθές που ανακοινώθηκε η εργασιακή εφεδρεία και η υποχρεωτική συνταξιοδότηση πέταξαν τα μολύβια και ουσιαστικά άρχισαν και εμφανίζονται οι παρενέργειες οι οποίες τουλάχιστον σύμφωνα με επιτελικά στελέχη «αν συνεχιστεί η ίδια ιστορία για περισσότερο από ένα μήνα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ακόμα και θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί, θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων».

Το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών είναι ποιος μένει και ποιος φεύγει ενώ κάθε μέρα οι προσωπάρχες και οι οικονομικές υπηρεσίες τους καλούνται να δώσουν απαντήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει, χωρίς όμως και αυτοί να μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

Ανασφάλεια

Από τη μια πλευρά λοιπόν οι επισφάλειες σε επίπεδο κορυφής και από την άλλη πλευρά η ανασφάλεια στους νεότερους υπαλλήλους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Ιδιαίτερα οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν μέσα στο δημόσιο τομέα δύο έως τέσσερα χρόνια, βλέπουν όλες αυτές τις προσεγγίσεις με ιδιαίτερο προβληματισμό αφού περίπου αισθάνονται ότι βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Πολύ περισσότερο από αυτούς είναι οι νέοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, για τους οποίους μάλιστα έχουν γραφεί μέχρι σήμερα μυθικά πράγματα σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις. Την ίδια στιγμή ακόμη και οι επιτελείς της αυτοδιοίκησης έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια που δεν μπορούν ούτε να καταλάβουν τελικά πως θα μπορούσε να κινηθεί μια διαδικασία μέσω της οποίας θα υπήρχε τουλάχιστον ανταπόκριση των διοικητικών μηχανισμών απέναντι στα αναγκαία. Θεωρούν πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να μπορέσει να βρει ο δημόσιος τομέας την ηρεμία του για να ασχοληθεί με τα θέματα τα οποία αυτή τη στιγμή παραμένουν και συσσωρεύονται.

Διαπιστώνουν και οι επιτελείς το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τεράστιο κενό σε κρίσιμες λειτουργίες ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου ο Καλλικράτης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής προσπαθούν να βρουν το δικό τους βηματισμό.

Τα σχέδια

Από την άλλη πλευρά οι Δήμοι βλέπουν να χάνουν προσωπικό και να περικόπτονται οι θέσεις ενώ στα σχέδιά τους προσπαθούν να προωθήσουν ακόμη και θέσεις φαντάσματα.

Κανείς βέβαια δεν ξέρει τι θα γίνει με τους οργανισμούς των Δήμων (ΟΕΥ) οι οποίοι είτε συντάσσονται, είτε έχουν ψηφιστεί και έχουν υποβληθεί για έγκριση. Σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπουν τη μείωση του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο ακονίζει μαχαίρια ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η οριζόντια εντολή για περικοπές θέσεων στους οργανισμούς αλλά αντίθετα τα οποιαδήποτε σχέδια από την πλευρά των Δήμων έχουν ένα μαξιμαλιστικό χαρακτήρα ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές που είναι η περιστολή του δημόσιου τομέα, η μείωση του δυναμικού της αυτοδιοίκησης και ο περιορισμός των θέσεων μέσα στον οργανισμό.

Οι αποκλίσεις

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις αποφάσεις που έχουν προκριθεί οι οποιοιδήποτε ΟΕΥ είτε έχουν ψηφιστεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της κατάρτισης, είναι ασύμβατοι με αυτές τις γενικές αρχές της μείωσης του προσωπικού. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα που δίδεται μια αίσθηση ότι οι θέσεις ευθύνης θα ενισχύονται και οικονομικά σε ένα σημαντικό επίπεδο, φτάνουν στο σημείο να σβήνουν, να γράφουν και να περιγράφουν θέσεις ευθύνης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναπληρώσουν το πιθανό χαμένο εισόδημα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 60% του προσωπικού περιγράφεται και τοποθετείται σε θέσεις ευθύνης, με συνέπεια να μην υπάρχει από κει και μετά τίποτα πραγματικά για να στελεχώσει τις κεντρικές ανάγκες.

Το ερώτημα που μένει βεβαίως είναι αν τελικά το υπουργείο θα προωθήσει για δημοσίευση αυτούς τους οργανισμούς.

Από την πλευρά του υπουργείου πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η πολιτική ηγεσία υπογράμμιζε πως επεξεργάζεται όλο αυτό το πλαίσιο έτσι ώστε όχι μόνο να καταργούνται οι οργανικές θέσεις οι οποίες οδεύουν προς συνταξιοδότηση αλλά να υπάρξει και μία επιπλέον περικοπή της τάξης του 30% των οργανικών θέσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ασύμβατα πράγματα προς το παρόν, ωστόσο όμως αν υπολογίσουμε ότι το πάγωμα των προσλήψεων θα τραβήξει για αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση, αυτό σημαίνει πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται οι θέσεις που περιγράφονται να καλυφθούν.

Ιστορικά τουλάχιστον η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει το επόμενο διάστημα και πως θα πορευτεί για να καλύψει τουλάχιστον τις αναγκαίες και απαραίτητες αρμοδιότητες που οφείλει να ασκήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s