Νέο είπα … ξείπα!

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξαγγελία του ιδιαίτερα φιλεργατικού (!) παγώματος της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την επέκταση του μέτρου μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση! Δηλαδή μέχρι τον αιώνα τον …άπαντα.

 Αποκτά μάλλον μόνιμο χαρακτήρα η επέκταση του χρόνου ισχύος των μέτρων του Βενιζέλου καθώς κάτι αντίστοιχο έγινε και με το χαράτσι για τα ακίνητα.

O υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι το άρθρο 37, για την αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους δανειστές της: «Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης …. Ευελπιστούμε η πορεία της ελληνικής οικονομίας… να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου», ανέφερε ο Βενιζέλος.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω άρθρο είναι καίριας σημασίας για την έγκριση της έκτης δόσης. «Το πρώτο θέμα που τίθεται από το ΔΝΤ … ως prior action είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις… δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην ουσία όμως πρόκειται για το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τον καθένα και έχει οδηγήσει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Πέρα από το αυτονόητο της επιστροφής σε έναν πρωτοφανή εργασιακό Μεσαίωνα, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την εμμονή σε αυτές τις διατάξεις. Και όλοι ταυτόχρονα καταλαβαίνουν ότι ΠΟΤΕ στο παρελθόν δεν επανήλθαν εργασιακές ρυθμίσεις όταν προηγουμένως καταργήθηκαν!

Η, με ωμότητα, παραδοχή της «διαταγής» για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων από το ΔΝΤ, δείχνει και το μέγεθος του συμβιβασμού στον οποίο οδηγήθηκε η συγκεκριμένη Κυβέρνηση. Η πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην «κινεζοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για κάθε εργαζόμενο.

Αυτές οι επιλογές δεν νομιμοποιούνται από κανέναν. Η Κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση ούτε και την κομματική συναίνεση. Η μοναχική πορεία μιας μικρής ομάδας κυβερνόντων και η κατά παράβαση κάθε έννοιας πολιτικής και κομματικής ηθικής νομοθέτηση κατ’ εντολής τρίτων, αντεργατικών μέτρων, θέτει ένα τεράστιο θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση λίγο ενδιαφέρονται για τις πληγές που ανοίγουν στον ελληνικό λαό και η μόνη τους έγνοια είναι τα «μπράβο» από τους δανειστές μας. Η κατά μέτωπο σύγκρουση όμως με το σύνολο του ελληνικού λαού θα είναι πολύ τραυματική εμπειρία για όσους την προκαλούν. Δε μένει παρά μόνο να αποδειχθεί αυτό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s