Ποιο 2004 ονειρεύεται ο Βενιζέλος;

Είναι καλύτερα να γυρίσουμε στο 2004, παρά στο 1960, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το κόστος δύσκολων αποφάσεων αρκεί να μη ζήσει η χώρα την καταστροφή.

Το 2004 ήτανε καλά. Μόνο που για άλλη μια φορά μας περνούν για ηλίθιους! Τι συγκρίνεις κ. Βενιζέλο;

Μήπως θυμάσαι πόσο είχε το ψωμί, τα βασικά είδη διατροφής, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου; Μήπως θυμάσαι το πώς δανειοδοτούσαν οι τράπεζες τους επιχειρηματίες και τους πολίτες; Μήπως θυμάσαι ποια ήταν η αγοραστική δύναμη του μικρομεσαίου και του συνταξιούχου;

Τι μας λες! Γιατί υποτιμάς τόσο τη νοημοσύνη μας; Βρήκες και χρονιά να αναφέρεις. Με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ( η λαίλαπα Καραμανλή δεν είχε φέρει ακόμα αποτελέσματα), με μια Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω Ολυμπιακών ( άσχετα με την εξέλιξη), με ανθρώπους αισιόδοξους που μπορούσαν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Με συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με κοινωνική προστασία. Λέξεις που θα τις ξεχάσουμε αν συνεχιστεί αυτή η κατηφόρα.

Για ποιο 2004 μας μιλάει;

Το 2004 δεν είχα δάνειο για το σπίτι. Τα παιδιά μου δεν σπούδαζαν. Ο μικρός δεν έκανε ξένες γλώσσες. Η ζωή όλη ήταν διαφορετική.

Άρα πες το διαφορετικά. Όπως είναι στην πραγματικότητα. Δηλαδή οι μισθοί σας θα φθάσουν το επίπεδο των μισθών σας το 2004 ( αν και αυτό πάλι δεν ισχύει με τις περικοπές και την πολιτική φτώχειας που ακολουθεί η Κυβέρνηση) αλλά οι τιμές, οι υποχρεώσεις στις τράπεζες, η ακρίβεια, τα τιμολόγια της ΔΕΗ , οι υποχρεώσεις γενικά θα προσαρμοστούν στο 2011!

Άρα με απλά λόγια επίσης:  «τη βάψαμε»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s