Καλή αρχή !

Από υπερατλαντικά εδάφη ανακοίνωσε ο Β. Βενιζέλος πως από πρώτης Οκτωβρίου -με το νέο θαυματουργό μισθολόγιο- οι αποδοχές των εργαζόμενων στο δημόσιο ψαλιδίζονται 20% επιπλέον.

Γαρνίροντας την στυφή εξαγγελία με τα γνωστά καρυκεύματα περί «θυσιών του λαού», «υπευθυνότητας» και τα συναφή. Πριν καλά-καλά χωνέψουμε το χαράτσι στ’ ακίνητα ήρθε μια ακόμη κατραπακιά. Αυτό θα γίνεται από τούδε και στο εξής. Συνεχείς δέσμες λιτότητας, με κύματα ιδιωτικοποιήσεων και στρατιές «εργασιακής εφεδρείας».

Τουλάχιστον ο ΥΠΕΘΟ αποδεικνύεται συνεπής με τα λεγόμενά του όταν (ως νέος Τσόρτσιλ) μάς προϊδέασε ν’ αναμένουμε «αίμα και δάκρυα». Όσο κι αν το αίμα το μυρίστηκαν ήδη οι καρχαρίες των επενδυτικών κεφαλαίων και σπεύδουν να κατασπαράξουν την λεία τους.

Από την άλλη ήτανε συγκλονιστική η προσπάθεια του Πρετεντέρη να διαφυλάξει από τα δημοσκοπικά ευρήματα τον Βενιζέλο στη χθεσινή εκπομπή. Και όπως παλιότερα στάθηκε με την μοναδική αντικειμενικότητα στην ανάλυση των μετρήσεων:

«Κατάρρευση του Παπανδρέου» από τη μία. «Ε, να αν με ρωτούσανε για το Βενιζέλο θα έλεγα ότι είναι ακόμη νωρίς να τον κρίνω»! Οι μεγάλες αδυναμίες και οι έχθρες δεν κρύβονται!

Για τις δημοσκοπήσεις αναλυτικά αργότερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s