Περιφερειάρχες με δύο αστυνομικούς;

Άλλο και αυτό!

Το Προεδρικό Διάταγμα 84/2011 που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ Α-206/16.09.2011, το οποίο τροποποιεί το σχετικό άρθρο 156 του Προεδρικού Διατάγματος Π.Δ.141/1991 , για τα πρόσωπα στα οποία παρέχεται υποχρεωτικά συνοδεία ασφαλείας προβλέπει ότι εκτός των Βουλευτών, των Ευρωβουλευτών και των άλλων επισήμων προσώπων που προβλέπονται από το άρθρο 156 του Π.Δ.141/1991, τώρα και οι δεκατρείς αιρετοί Περιφερειάρχες της χώρας, δικαιούνται από δύο αστυνομικούς (2) για την προσωπική τους ασφάλεια!

Στο Προεδρικό Διάταγμα δεν ορίζεται ποιές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες, για την παροχή συνοδευτικής ασφαλείας στους Περιφερειάρχες. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι για τους βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι το 1ο Τμήμα Προστασίας Πολιτικών Προσώπων της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων (Υ.Π.Ε.) της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων (Γ.Δ.Α.Ε.), ενώ οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας, ανάλογα με την κατά τόπο αρμοδιότητα, είναι αρμόδιες για τους διαπιστευμένους στη Χώρα μας Αρχηγούς και τα λοιπά μέλη των ξένων διπλωματικών αποστολών καθώς και λοιπά πρόσωπα.

Και όμως δεν είναι ανέκδοτο!

Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω τι ανάγκη αστυνομικής συνοδείας έχουν οι αιρετοί Περιφερειάρχες, αλλά και για ποιο λόγο ένας αριθμός αστυνομικών θα πρέπει να αναλάβει την «ασφάλεια τους»! Δεν ξέρω αν το ζήτησαν οι ίδιοι οι περιφερειάρχες (χλωμό το βλέπω) ή αν είναι απλά μια προσφορά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι οι ίδιοι οι Περιφερειάρχες θα πρέπει να ζητήσουν να μην ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση ή να μην την εφαρμόσουν.

Κατεβάστε το Π.Δ.84/2011 εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s