Νίκη Κομήτσα με … εκπλήξεις!

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς η παράταξή του κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις σημερινές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα:

Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον Ρίζο Κομήτσα έλαβε 66 ψήφους και 11 έδρες στο νέο Δ.Σ., η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», στην οποία συσπειρώθηκαν αυτοδιοικητικοί προερχόμενοι από τον χώρο της ΝΔ έλαβε 46 ψήφους και 8 έδρες, ενώ η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 8 ψήφους και 2 έδρες. Παράλληλα, στην κάλπη βρέθηκαν 3 λευκά, ενώ απόντες ήταν 2 εκλέκτορες.

Η έκπληξη της εκλογικής διαδικασίας είναι οι δύο έδρες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς οι δύο απουσίες και τα 3 λευκά την οδήγησαν από εκεί που δεν θα έπαιρνε έδρα, στο να καταλάβει τελικά 2!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η παράταξη Κομήτσα ανέμενε να πάρει 69 ψήφους. Οι δύο απουσίες και πιθανότατα το ένα λευκό ( τα άλλα δύο ανήκουν σε αιρετούς προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ), οδήγησαν την παράταξη του ΚΚΕ να πάρει τη μία έδρα από την πρώτη κατανομή και με υπόλοιπο 1,33 να πάρει και δεύτερη στη Β’ κατανομή!

Σε ότι αφορά τους εκπροσώπους για την ΚΕΔ (πρώην ΚΕΔΚΕ) οι θέσεις μοιράστηκαν ως εξής: Αυτοδιοικητικό Κίνημα, 6 , Αυτοδιοικητική Κίνηση 5 και Λαϊκή Συσπείρωση 1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την κατανομή της 12ης έδρας ισοψήφησαν η παράταξη Κομήτσα και η παράταξη των αιρετών της ΝΔ και στην κλήρωση που έγινε η έδρα πήγε στους δεύτερους!

 

Advertisements

One thought on “Νίκη Κομήτσα με … εκπλήξεις!

  1. Παράθεμα: Νίκη Κομήτσα με … εκπλήξεις! « Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s