Της περικοπής το … ανάγνωσμα

Αναδρομική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 3%, από την 1η Ιανουαρίου 2011, υποκρύπτει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου προβλέπεται συγκεκριμένα ότι η εισφορά υπέρ της ανεργίας και υπέρ του ΤΠΔΥ, συνολικά 3%, θα εφαρμοστεί από την 1-1-2011 αναδρομικά και όχι από την 1η Ιουλίου 2011.

Τα αναδρομικά των επτά μηνών που αναλογούν μέχρι και τις αποδοχές του Ιουλίου, θα ξεκινήσουν να παρακρατούνται από τη μισθοδοσία του Αυγούστου, και θα κατανεμηθούν ισόποσα στους μήνες μέχρι το τέλος του 2011. Αυτό σημαίνει ότι από τον Αύγουστο η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων θα ξεπερνά και το 7%, δεδομένου ότι θα παρακρατείται το 3% που είναι το ποσοστό της μηνιαίας παρακράτησης συν τα αναδρομικά των επτά μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι με τον εφαρμοστικό νόμο καθιερώθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, ύψους 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., όπως επίσης και πρόσθετη εισφορά ύψους 1%, για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) πέραν των προβλεπομένων, υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Και νέες περικοπές

Θα ακολουθήσει πάντως και νέος γύρος περικοπών μισθών, με το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Αυγούστου. Οι προθέσεις διαφάνηκαν από την εκ παραδρομής συμπερίληψη στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου διάταξης που ανέφερε ότι «κρίνεται αναγκαία η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών».

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Σχόλιο:

Τα εύκολα θύματα για άλλη μια φορά. Με τη μόνη διαφορά ότι η ευκολία με την οποία αποφασίζουν μειώσεις μισθών (έκτακτες εισφορές, εισφορά για την ανεργία, αυξημένη παρακράτηση φόρου…) είναι δυσανάλογη με τη δυσκολία που αποφασίζονται μέτρα που δίνουν ανάσες στη μέση οικογένεια. Μονόπατα πηγαίνουν. Ούτε η ακρίβεια στην αγορά τιθασεύεται, ούτε ελαφρώνεται ο μέσος πολίτης από τα τραπεζικά του βάρη, ούτε μειώνονται τα έξοδα της – κατά τ’ άλλα – δωρεάν παιδείας, ούτε …

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι στοχοποιούνται και εξοντώνονται, για να καλυφθούν οι αδυναμίες ενός κράτους που αδυνατεί να εισπράξει αυτά που χρωστάνε οι επί χρόνια φοροδιαφεύγοντες και φοροκλέπτοντες. Κοινωνική δικαιοσύνη είπατε;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s