Ενώ οι περισσότεροι απολύονται , κάποιοι βολεύονται!

Είναι γνωστές οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα όσων οι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται: Αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ,  εργασιακή εφεδρεία και μετά από ένα χρόνο απόλυση!

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως αξιολογούνται διαφορετικά εργαζόμενοι σε οργανισμούς που προκάλεσαν την οργή των πολιτών μετά τις αποκαλύψεις ότι λειτούργησαν απλά σαν εκτροφεία ρουσφετιών συγκεκριμένων πολιτικών!

Στην προκειμένη περίπτωση η υπόθεση αφορά τη γνωστή ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Πρόσφατα με έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών μεταφέρονται  τέσσερεις εργαζόμενοι της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και ζητείται ο υπολογισμός του ύψους της δαπάνης που θα προκληθεί σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για τα επόμενα οικονομικά έτη, προκειμένου να υπογραφεί το σχέδιο της κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη μεταφορά των υπαλλήλων.

Πρόκειται για 3 απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα απόφοιτο Τεχνολογικής εκπαίδευσης, όλοι κάτοικοι Τρικάλων ( τα γνωστά ρουσφέτια Χατζηγάκη), που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να μετατρέψουν τις συμβάσεις μίσθωσης έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα μεταφερθούν σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως προβλέπει ο Ν. 3895/2010 για την ΑΓΡΟΓΗ!

Οι προσλήψεις τους με τις «διαφανείς» διαδικασίες της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ έγιναν από τον Φεβρουάριο του 2009 έως και τον Ιούλιο του 2009!

Στην περίπτωση μάλιστα του ενός εκ των τεσσάρων η πρόσληψη του έγινε στις 21 Ιουλίου του 2009 (δύο μήνες πριν τις εκλογές) μπορεί άνετα να αναρωτηθεί κάποιος πως έγινε αορίστου χρόνου;

Την απάντηση πιθανώς να δίνει η περίπτωση άλλου εκ των τεσσάρων, καθώς όπως αναφέρεται στη σύμβαση εργασίας: Η από 13-02-2009 σύμβαση εργασίας  ορισμένου χρόνου (!), μετατρέπεται στις 13-4-2009 ( μέσα σε δύο μήνες) με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας (!) σε σύμβαση αορίστου χρόνου(!) και στις 15-4-2009 υπογράφεται η νέα σύμβαση(!).

Οι τέσσερεις κάνανε χρήση των διατάξεων του νόμου 3895/2010 για την  «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», που προέβλεπε ότι : «Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι δικηγόροι που έχουν προσληφθεί με σχέση έμμισθης εντολής και υπηρετούν, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, στις πιο πάνω εταιρείες που λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, με την επιφύλαξη των ρυθμίσεων της υποπερίπτωσης γγ΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, μπορούν με αίτησή τους να μεταφέρονται με την ίδια σχέση εργασίας στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τους υπηρετούντες στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ή στο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου για τους υπηρετούντες στην ΙΧΘΥ.Κ.Α. Α.Ε. ή σε άλλο φορέα αρμοδιότητας των υπουργείων τα οποία ασκούν εποπτεία στις υπό λύση και εκκαθάριση εταιρείες, ή σε υπηρεσίες των Υπουργείων αυτών ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν από σχετικά αιτήματα των φορέων» (άρθρο 2 παρ. α)

Αλλά εκεί στο Υπουργείο δεν αναρωτήθηκαν για τις μετατροπές των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου;

Απ’ ότι φαίνεται μπορεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η ανασφάλεια να πνίγει κάθε εργαζόμενο, τα ρουσφέτια όμως κάποιων βουλευτών… βολεύονται για τα καλά!

Να θυμίσω απλά ότι για τις συγκεκριμένες διαδικασίες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε (Οκτώβριος του 2008), είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή μια σειρά αδιαφανείς προσλήψεις, ενώ εξέφραζαν ερωτηματικά για το ύψος της μισθοδοσίας ορισμένων υπαλλήλων και των μελών που στελεχώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s