Τζάμπα μάγκας Δημητράκο!

«Έγραψε» με την αναφορά του στη Βουλή, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης.

Ο βουλευτής  προτίμησε να τοποθετηθεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, προτίμησε έναν τρόπο σε σχέση με τις συμβατικές ομιλίες της Βουλής, αποφορτίζοντας ωστόσο το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα εκείνη την ώρα στη βουλή.

Αποφάσισε να διηγηθεί μια ιστορία, μια συνομιλία με ένα φίλο του και ψηφοφόρο. Μια συνομιλία χαρακτηριστική της λογικής της «κωλοτούμπας» που κυριαρχεί στην σύγχρονη κοινωνία. Χαρακτηριστική του πως αλλάζουνε οι θέσεις και οι απόψεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Εξιστόρησε μια ιστορία που συνέβη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στη Λαμία, όπως ο ίδιος ο Νίκος Τσώνης τουλάχιστον ισχυρίστηκε:

«Πριν από τρεις μέρες στη κάποιος φίλος μου, που είχα και καιρό να τον δω, σταμάτησε μπροστά μου με τη μηχανή του και μου λέει απειλητικά: “Δεν φαντάζομαι να ψηφίσεις το Μεσοπρόθεσμο;”, διηγήθηκε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Του λέγω: “Δημητράκη, μην ανησυχείς. Είναι λυμένο το πρόβλημα”. “Δηλαδή;”, με ρωτάει.

“Έχουμε συνεννοηθεί επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην το ψηφίσουμε”. Αμέσως μου λέει: “Σοβαρά μιλάς;”. “Ναι”, του απαντάω.

“Ποιοι είστε;” “Δεν μαρτυράω”.

“Αλήθεια λες;“. “Αλήθεια λέω. Δεν μπορώ ρε συ να αντέξω την πλατεία, δεν μπορώ να με βρίζουν, να με λένε αλήτη, να με λένε κλέφτη κλπ”.

Μου λέει: “Μα θα φτωχύνουμε”. “Έ, αφού το θέλουν οι πολλοί, ας φτωχύνουμε. Μαζί με αυτούς κι εγώ. Στο κάτω – κάτω τα καλύτερα χρόνια φτωχός τα πέρασα”.

«Μαρσάρει, αγαπητοί φίλοι, τη μηχανή και μου λέει:

 “Ρε συ, κοίταξε μην κάνεις καμιά μ… και δεν το ψηφίσεις…” συνέχισε ο κ. Τσώνης που, σύμφωνα με όσα είπε, απευθύνθηκε στο συνομιλητή του, λέγοντας του: “Τζάμπα μάγκας

Δημητράκο».

Σχολιάστε