Αγανακτισμένοι στη Λάρισα

Η πρόσκληση έχει ως εξής:

«ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ»

ΦΟΡΑΜΕ OΛΟΙ ΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!!

Η πόλη μας με την σειρά της δηλώνει και αυτή ειρηνικά την αγανάκτησή της κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Διευκρινιστική δήλωση:

Δημιουργήσαμε μία εκδήλωση παράλληλα με την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να βρεθούμε ειρηνικά και να δείξουμε ότι δεν σκεφτόμαστε ατομικά. Ότι είμαστε ένα ενωμένο μεγάλο κομμάτι και μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Άρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ότι ισχύει. Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε. Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Το ραντεβού κλείνεται για σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπως αναμένεται να συμβεί και στις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της χώρας.

Δεν αμφιβάλω για το αυθόρμητο και το ειλικρινές της πρόσκλησης. Μπορεί να προξενεί έκπληξη γιατί τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες δεν είναι συνηθισμένες, σε μια περίοδο ατομικισμού και αυτοαποκλεισμού όλων μας, αλλά και καθώς μέχρι σήμερα μόνο κομματικούς «στρατούς» είδαμε να συμμετέχουν σε – κατά τ’ άλλα – «αυθόρμητες» διαμαρτυρίες.

Είναι πάνω απ’ όλα στοιχείο υγείας μιας κοινωνίας βαθιά φοβισμένης, προβληματισμένης και οργισμένης να προσπαθεί να εκφραστεί. Ειδικά όταν αυτοί που συμμετέχουν δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν διαφορετικά…

Είναι επίσης δεδομένο και σίγουρο ότι κινήματα δεν αναπτύσσονται στη βάση γενικόλογων και απολίτικων διεκδικήσεων και γενικευμένων απορρίψεων. Ούτε εντελώς διαφορετικών στόχων.

Διαβάζοντας διάφορα σχόλια από τα αντίστοιχα κινήματα αγανακτισμένων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο καθένας υποστηρίζει κυριολεκτικά το μακρύ και το κοντό του! Από την επιστροφή στις ρίζες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος μέχρι το κάψιμο της Βουλής!

Από δηλώσεις μοναχικών και γραφικών πολιτικών για δημιουργία φαινομένων πλατεία Ταχίρ ή και εγώ δεν ξέρω τι, μέχρι την αυτοοργάνωση των λαϊκών μαζών!

Και αν οι πρώτοι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη τους μέσα από κινήσεις τρίτων, οι δεύτεροι ζουν την επαναστατική τους μικροαστική ψύχωση.

Ε και λοιπόν, θα μου πείτε;

Σε μια φοβισμένη και απογοητευμένη κοινωνία η απάντηση δεν είναι μια γενικόλογη διαμαρτυρία για την κρίση, ούτε για τα κόμματα ή για την αναξιοπιστία της πολιτικής.

Τα κινήματα για να είναι αποτελεσματικά δεν μπορούν να είναι μόνο «καταγγελτικά». Χρειάζεται πρόταση , χρειάζεται στόχευση, χρειάζεται προοπτική.

Αν το καταφέρουν τότε ναι θα μιλάμε για ένα πραγματικό κίνημα ανατροπής και προοπτικής. Στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε, θα τα πούμε και θα επιστρέψουμε στην προσωπική μας «απομόνωση».

Κάτι τελευταίο : Δεν είναι μαύρο το χρώμα των σελίδων της νεότερης ιστορίας. Δεν είναι η Ελλάδα η χώρα της μιζέριας . Έγιναν πολλά και σε κάθε περίπτωση αυτός ο εύκολος αφορισμός δείχνει προχειρότητα και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνάντηση έχει το δικό της ενδιαφέρον. Ας κουβαλήσει ο καθένας τους προβληματισμούς του για να δούμε που θα βγει!

Η σελίδα των «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»:

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=176496465736826&notif_t=event_invite

Advertisements

2 thoughts on “Αγανακτισμένοι στη Λάρισα

  1. πάμε στις πλατείες, πάμε να καθήσουμε χωρίς συνθήματα, χωρίς μεγάφωνα, χωρίς αφίσες, χωρίς πλακάτ, χωρίς ινστρούχτορες, χωρίς κομματικές γραμμές, χωρίς μπογιές…ξέρω, δε λέω ΠΑΜΕ, είναι πασσέ…
    καλησπέρα!

  2. Παράθεμα: Οι αγανακτισμένοι και οι … ζαλισμένοι! « ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s