Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Γιάννη Αντύπα στο ethnos.gr για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, την οικονομία, την παρέμβαση Σημίτη, τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο εκλογών:

«…Στους κυβερνητικούς κύκλους συνεχίζονται οι αναζητήσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του Κ. Σημίτη υπέρ της αναδιάρθρωσης. Η εξήγηση πως το έκανε για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Γ. Παπανδρέου μόνο επαρκής δεν είναι. Ο Κ. Σημίτης, από το 1974 που μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, ελάχιστα πράγματα έκανε τυχαία ή παρορμητικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι συνομιλητής του γερμανικού κατεστημένου, που επιθυμεί τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους και άριστος γνώστης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, την αναδιάρθρωση του οποίου επιθυμεί ο ίδιος. Ανοίγοντας θέμα αναδιάρθρωσης, νομιμοποιεί τη συζήτηση από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά, τοποθετώντας όμως το κέντρο βάρους, τον άξονα, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Kάτι κινείται…

Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για αναδιάρθρωση ή κυβερνήσεις συνεργασίας δεν τρελάθηκαν ξαφνικά. Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, σύμφωνα με ρήση του Κ. Καραμανλή του πρώτου, αλλά στη φάση που βρίσκεται είναι εξαιρετικά αφελές να νομίζει κανείς ότι όλοι οι πρωταγωνιστές απλώς περιφέρουν την προσωπική τους σκοπιμότητα. Για τον προσεκτικό αναλυτή των κυβερνητικών πραγμάτων, είναι προφανές πως κάτι κινείται στο ΠΑΣΟΚ. Αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο βαθμός συνεννόησης των «παιχτών» και το πόσοι τοποθετούνται συνειδητά ή απλώς έχουν πιάσει το κλίμα και δηλώνουν «παρών». Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική περίοδος που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι γεμάτη γεγονότα και δεν αποκλείεται να κλείσει με πρόωρες εκλογές.»

Αναλυτικά το άρθρο ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s