Ραγκούσης: Καμία εξαίρεση στην αναλογία 1προς 5 στο Δημόσιο

Κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, είπε ότι η αναλογία ένα προς πέντε στο Δημόσιο δεν αλλάζει, ότι έως το 2013 θα έχουν αποχωρήσει 200.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο και ότι οι περικοπές στο ΥΠΕΣ θα φτάσουν φέτος το ένα δισ. ευρώ.

Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τον Π. Ψωμιάδη είπε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί Πρ. Παυλόπουλου και ενσωματώθηκε στον «Καλλικράτη».

200.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου έως το 2013

Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο δεν αλλάζει και υπολογίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει από το δημόσιο 200.000 υπάλληλοι.

Έτσι, τόνισε, η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ.

Πάντως, μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε για άλλη μια φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί προς το αυστηρότερο η αναλογία ένα προς πέντε, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε στον ΚΤΕ Εσωτερικών πως ακόμη και αν αυτή η αναλογία γινόταν 1 προς 6 ή 1 προς 7 το όφελος για το δημόσιο την προσεχή τριετία θα ήταν περιορισμένο και θα αντιστοιχούσε σε περικοπή μόλις 9.000 θέσεων εργασίας. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι περικοπές που θα γίνουν φέτος στο υπουργείο Εσωτερικών θα φθάσουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, το δίλημμα εκλογές ή όχι η κυβέρνηση το έθεσε με πολύ καθαρό τρόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ο λαός έδωσε σαφή απάντηση, όχι εκλογές.

Ήταν, είπε ο κ. Ραγκούσης, μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε, εξαντλώντας την τετραετία και έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας να δουλέψουμε απρόσκοπτα. Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη, ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση και καμία ειδική μεταχείριση, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της κατάληψης δημαρχείων.

Ο νόμος, τόνισε ο υπουργός, ισχύει εδώ και ενάμισι χρόνο και αφορά όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα αυτό «λαϊκίζει».

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, ενώ οι βουλευτές παρατήρησαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων ότι θα γίνουν νέες περικοπές και ότι πρέπει να δημιουργεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s