Εκβιασμός με θύματα τους μαθητές!

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία ανακοίνωσε την αναστολή  των μαθητικών δρομολογίων, από τις 4 Απριλίου. Αιτία το υπόλοιπο που του χρωστά το κράτος από την προηγούμενη χρονιά, σε ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών αλλά και η οριζόντια μείωση -σ’ όλη την χώρα- κατά 35% των ποσών που εισέπρατταν γι’ αυτά τα δρομολόγια από το ΥΠΕΘΟ- και από τούδε και στο εξής από το ΥΠ.ΕΣ.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ενθυλάκωσαν τεράστια ποσά από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα οποία είχαν σχεδόν επιδοματικό χαρακτήρα.

Τώρα που η συγκυρία απαιτεί μείωση κερδών δεν υπάρχει ανάγκη να τηρηθούν τα προσχήματα. Όσο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους ας ψάξουν να βρουν αλλού τις λύσεις.

Ενδεικτικά πάντως να αναφέρω ότι για το 2010 ξοδεύτηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 14.568.000 ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών ΜΟΝΟ στη Θεσσαλία. Για τις διαδικασίες ανάθεσης και τους διαγωνισμούς, αλλά και το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τη μεταφορά των μαθητών έγραψα πολλές φορές. Άλλωστε είναι ενδεικτικές οι παρεμβάσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για συγκεκριμένες Νομαρχίες της χώρας.

Από τις 31-12-2010 η ευθύνη της κατανομής των χρημάτων στους νομούς πέρασε στο Υπουργείο Οικονομικών και από την 1η Ιουλίου 2011, με βάση τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα περνά στους Δήμους.

Στην προκειμένη περίπτωση το ΚΤΕΛ Τρικάλων έχει να λαμβάνει ακόμα ένα ποσό περίπου 900.000 ευρώ ( έχει ήδη εισπράξει 2.068.500 ευρώ).

Η αναστολή της μεταφοράς των μαθητών λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι στην κοινωνία και όχι απέναντι στην Κυβέρνηση ή το Υπουργείο Οικονομικών.

Και να σκεφτεί κανείς στην συγκεκριμένη εταιρεία καταβλήθηκαν μέσα στο 2010 και 400.000 ευρώ από την ένταξη της στον Αναπτυξιακό Νόμο για την κατασκευή του πάρκινγκ.

Αλλά όταν μαθαίνεις μόνο να παίρνεις, αυτού του τύπου οι αποφάσεις είναι εύκολες… Άλλωστε ο ρόλος μιας κρατικοδίαιτης συντεχνίας είναι να διαφυλάξει τα συμφέροντά της -αντί παντός τιμήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s