Ονειρεύεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Οριοθέτησε την πολιτική του στρατηγική ο Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να βάλει τέρμα σ’ εσωκομματικούς ψιθύρους και σε υφέρπουσες αντιζηλίες μεταξύ στελεχών της ΝΔ.

Εξήγησε πως στοχεύει σ’ αυτοδύναμη πρωθυπουργία και κατήγγειλε τόσο τα σενάρια πιθανής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΛΑ.Ο.Σ., όσο και της στήριξης σχήματος από εξωπολιτικούς παράγοντες. Κάτι που είναι ευθεία προέκταση της ως τώρα προσπάθειάς του, μιας και αγωνίζεται για την μέγιστη δυνατή συσπείρωση της λαϊκής δεξιάς στο κόμμα του. Επί της ουσίας ο αρχηγός της μείζονος παράταξης του χώρου επιχειρεί να φράξει τις τρύπες του μηχανισμού, που οδηγούν σ’ ανεπιθύμητες διαρροές. Από την άλλη μια σειρά προσώπων που λειτουργούν (παραθεσμικά) ως συμβουλάτορες του Σαμαρά δημιουργούν εντάσεις και τριβές.

Ονόματα όπως του Χρ. Λαζαρίδη, του Φ. Κρανιδιώτη, του Β. Ζήση και του Δ. Σταμάτη ανεβάζουν την πίεση των υπολοίπων. Το πώς θα διευθετήσει την όλη δυσαρέσκεια ο αρχηγός θα καθορίσει αρκετά, για το μέλλον του.

Αλλά από την άλλη το σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς διαθέτει αρκετή φαντασία! Γιατί το να δηλώνεις ότι διεκδικείς αυτοδύναμη κυβέρνηση , όταν το κόμμα σου βρίσκεται σε αυτά τα χάλια, αποτελεί – αν μη τι άλλο – ένδειξη αδυναμίας διαμόρφωσης πολιτικής στρατηγικής.

Σε ότι αφορά τα σενάρια συνεργασιών , δεν νομίζω ότι  κάποιος του το ζήτησε και δεν νομίζω να του το ζητήσει και στο μέλλον.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα σενάρια για εκλογές, που ακούγονται ολοένα και πιο συχνά τελευταία, η επόμενη ημέρα του στη ΝΔ δεν θα είναι  στρωμένη με ροδοπέταλα!

One thought on “Ονειρεύεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s