Ο φασισμός του “no name”

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την εξωφρενική και προφανώς κατευθυνόμενη επίθεση κατά του Δημοτικού Ραδιοφώνου και των εργαζομένων σε αυτό, από συγκεκριμένο blog (larissa antinews). Ανακρίβειες, υπερβολές, μισές αλήθειες ,προσωπικές επιθέσεις κατά εργαζομένων, μέσα σε ένα σκηνικό αηδίας, συκοφαντίας και ηθελημένης διαστρέβλωσης και των πιο απλών πραγμάτων, όλα αυτά με τη συγκάλυψη της «ανωνυμίας» όσων βρίζουν, συκοφαντούν, προκαλούν.

Η ανωνυμία που μονίμως εξυπηρετεί την ευκολία να συκοφαντείς χωρίς να αναλαμβάνεις την ευθύνη των λόγων σου! Η ανωνυμία που λειτουργεί θετικά για όσους αρέσκονται να κινούνται στο σκοτάδι, γιατί γνωρίζουν ότι αν εμφανιστούν θα γίνουν περίγελος. Η ανωνυμία που βολεύει γνωστούς και «επωνύμους» να βγάζουν τα απωθημένα τους!

Κατά τ’ άλλα «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» και «δημοκρατία» λένε οι υπερασπιστές της ανωνυμίας. Μια κατάσταση έρποντος φασισμού, όπου όσοι στιγματίζονται αναίτια και άδικα, δεν μπορούν να αποδώσουν ευθύνες στους υβριστές και τους συκοφάντες τους. Εκτός και αν προσφύγουν δικαστικά εμπλεκόμενοι με τις αρμόδιες για το διαδίκτυο υπηρεσίες της αστυνομίας!

Επί της ουσίας:

Με ποιους να μιλήσεις για το Δημοτικό Ραδιόφωνο και τι να τους πείς;

Για την προσφορά του στην ενημέρωση και τον πολιτισμό από το 1989;

Για την αντικειμενική του στάση απέναντι σε όλους;

Για την ισότιμη παρουσίαση όλων των κομμάτων και παρατάξεων στις εκλογές, χωρίς λεφτά κάτω από το τραπέζι;

Για τις ραδιοφωνικές παραγωγές που έχουν γράψει ιστορία; Τι να πείς και σε ποιόν να το πείς;

Ότι όλα αυτά έχουν από πίσω ανθρώπους, εργαζόμενους που για περισσότερα από 20 χρόνια δίνουν το δικό τους αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες που κανένας δεν γνωρίζει;

Ποιος κάφρος μπορεί να διαγράψει την προσφορά τους με ασπίδα την ανωνυμία του;

Και ποιος μπορεί να κατηγορήσει εργαζόμενους γιατί πληρώνονται με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους;

Ας καταλάβουν όλοι ότι το θέμα δεν είναι αυτό αλλά το ίδιο το ραδιόφωνο. Ο λόγος απλός :

Αν το Δημοτικό Ραδιόφωνο κλείσει η μία σίγουρη συχνότητα από τις 7 προβλεπόμενες για το νομό Λάρισας μένει κενή. Ταυτόχρονα φεύγει από τη μέση για τους ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου η πιο ενοχλητική παρουσία:

Εκείνο το ραδιόφωνο που έχει στο δυναμικό του δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Συντακτών και τεχνικούς μέλη της ΕΤΕΡ. Που πληρώνει με βάση τις συλλογικές συμβάσεις. Που τηρεί το νόμο σε ότι αφορά τις «αμοιβές» των διαφημιστικών εταιριών (10%) και δεν διαπραγματεύεται κάτω από το τραπέζι. Που καταθέτει κανονικά τον τιμοκατάλογο του στην εφορία. Που πληρώνει κανονικά το ΦΠΑ. Που δεν κλείνει πακέτα προεκλογικών εμφανίσεων. Που δεν απειλεί, δεν αναγάγει σε ενημέρωση το κουτσομπολιό. Που δεν προβάλει «φίλους» επιχειρηματίες. Που σε κάθε περίπτωση δεν είναι σαν τα άλλα!

Αυτή η συχνότητα θα αξίζει χρυσάφι όταν επιτέλους το κράτος αποφασίσει να βάλει τέλος στο χάος των ραδιοσυχνοτήτων.

Για αυτό πρέπει να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση δικαιολογεί τον άξιο μισθό των συκοφαντών του.

Σε ότι με αφορά : Μετά από 20 χρόνια στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, μόνο περήφανος μπορώ να είμαι για αυτό και τους συναδέλφους μου.

Η καλύτερη απάντηση στις ανώνυμες επιθέσεις που δέχονται είναι να δουλέψουν με περισσότερο μεράκι και περισσότερο πάθος, γιατί όσοι έμειναν εκεί αγαπούν πραγματικά το ραδιόφωνο.

Υ.Γ. 1

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας καμία σχέση δεν έχει με το Δημοτικό της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Εδώ δεν υπάρχουν «επώνυμοι» παραγωγοί που για μια ώρα την εβδομάδα πληρώνονται 3.500 ευρώ το μήνα, ή πολυπρόσωπα γραφεία επικοινωνιακής προβολής. Εδώ υπήρχαν μέχρι τον Δεκέμβριο 13 εργαζόμενοι και σήμερα είναι 7 άτομα μέχρι να διαμορφωθεί το καινούργιο του πρόγραμμα.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο μετακόμισε όχι με τη βοήθεια ειδικών συνεργείων αλλά με την προσωπική δουλειά αυτών των ανθρώπων.

Υ.Γ. 2

Όσο δικαιολογημένη είναι από τον «Καλλικράτη» η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων τόσο αδικαιολόγητη είναι η σκληρή του στάση απέναντι στα Δημοτικά Ραδιόφωνα. Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΚΕΔΚΕ και Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να οδηγούνται σε αίσιο τέλος. Θα ήταν κρίμα για την πόλη το Δημοτικό Ραδιόφωνο να πάψει να λειτουργεί μόνο και μόνο επειδή οι αρμόδιοι καθυστέρησαν τη διαδικασία μετατροπής του σε επιχείρηση «ειδικού σκοπού»

Υ.Γ. 3

Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θα το βρούνε ενδιαφέρον!

Προσελήφθηκα το 1992 έχοντας τρία χρόνια δουλειάς στην ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος (102 fm) και στο πρόγραμμα των βραχέων και μια σύντομη παρουσία στον ΗΧΟ. Ο πρώτος μου μισθός ήταν 100.000 δρχ, που παρέμεινε σταθερός (με τις προσθήκες της ΑΤΑ) μέχρι και το 1995. Τότε διεκδικήσαμε τα επιδόματα που δεν μας έδινε η ΔΕΤΠΟΛ (επίδομα τέκνων) και καταλήξαμε με δικαστική προσφυγή και κάτω από απίστευτες πιέσεις και απειλές στο ότι πρέπει να εφαρμοστεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Αυτό έγινε δεκτό από τον τότε Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΤΠΟΛ, Χ. Καφφέ, μετά από ένα επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο και αρχίσαμε να αμειβόμαστε με τη σύμβαση της Ένωσης Συντακτών. Μετά «ανακαλύφθηκε» η ΕΘΙΡΑΣ ( Ένωση Θεσσαλικών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών), παρόλο που το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είναι ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ακολουθήσαμε αυτή τη σύμβαση μέχρι που η μετάταξη των υπαλλήλων της ΔΕΤΠΟΛ στο Δήμο διαμόρφωσε και τις νέες μισθοδοτικές καταστάσεις. Η μεταφορά στο Δήμο προβλεπόταν από τον «Καλλικράτη» και ακολουθούσε τη διάλυση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και άρα και της ΔΕΤΠΟΛ στην οποία ανήκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Γιατί τα γράφω; Για να μη νομίζουν μερικοί ανεγκέφαλοι ότι η ζωή μας στη ΔΕΤΠΟΛ ήταν στρωμένη με …ροδοπέταλα…

15 thoughts on “Ο φασισμός του “no name”

 1. τοπικος δημοσιογραφισκος με 40.000 €, υπαλληλος γραφειου με 27.000€
  καθαριστρια με 25.000€, το χρονο για δουλεια 4-5 ωρων τη μερα δεν ειναι
  πολλα φιλε.τα μισα επρεπε να παιρνετε και πολλα σας ειναι. σας λαδωνει
  ο τζανακουλης για να τον γλυφετε. δεν ακουω ξανα δημοτικο ραδιοφωνο.
  τρωτε με χρυσα κουταλια και
  κανετε και κριτικη σε αλλους
  που τρωνε. γεμισε ο τοπος λαμογια.

  • Σε ότι αφορά τα λαμόγια.. κρίνεις με βάση τον εαυτό σου. Σε ότι αφορά το Δημοτικό Ραδιόφωνο, αμφιβάλλω άν έχεις ακούσει ποτέ σου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αντέξει την απώλεια σου. Σε ότι αφορά τα περί μισθών, την επόμενη φορά που θα υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις να σε στείλει ο Παπακωνσταντίνου σαν εκπρόσωπο των εργοδοτών! Την επόμενη φορά θα σε ρωτήσω για το αν πρέπει να πληρωθώ και φυσικά πόσο! Σε ότι αφορά το γλύψιμο, είσαι προφανώς από παλιά μαθημένος. Οταν όμως μιλάς για άλλους να σκουπίζεις το στόμα σου. Καλό σου μήνα…

 2. Καποιοι τρωνε με χρυσα κουταλια και καποιοι τρωνε με τα χερια.
  Να εχετε μαζι σας και μια φανελα να αλλαζετε οταν ιδρωνετε απο
  την πολλη δουλεια .Δες το αρθρο χορτασμενε υπαλληλε.δειξτο
  και στην καθαριστρια των 25.000 €.
  καληνυχτα.
  ………………………………………………………………………………………………………….

  Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ, “ΦΟΥΛΑΡΟΝΤΑΣ” ΜΕ 5 ΕΥΡΩ!
  Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται καθημερινά στα βενζινάδικα της πόλης. Η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες Ι.Χ. να πληρώνουν ακόμα και σε κέρματα τους πρατηριούχους, αφού δεν δύνανται οικονομικά να βάλουν στα ρεζερβουάρ τους διψήφιο αριθμό λίτρων καυσίμου.
  Υπάρχει περίπτωση ένα αυτοκίνητο να ανεφοδιαστεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου με μια μοτοσικλέτα; Η απάντηση που δίνουν οι πρατηριούχοι είναι καταφατική. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, ο αναβάτης του δίτροχου μπορεί να βάλει περισσότερη βενζίνη απ’ ό,τι ο οδηγός του τετράτροχου

  • » Χορτασμένος υπάλληλος»;;;;Χρυσά κουτάλια;;; Σου είπα και άλλη φορά να προσέχεις τα «ληγμένα». Να προσέχεις τι παίρνεις γιατί απ’ ότι φαίνεται σε πειράζουν. Η καθαρίστρια των 25000 ευρώ θεωρείται πλούσια; Προφανώς δεν θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που θα προσπαθεί να ταίσει την οικογένεια του με 1300 ευρώ το μήνα! Είναι καινούργιες λογικές αυτές! Λυπάμαι που εργάζομαι τα τελευταία 25 χρόνια, ίσως έπρεπε να μην το κάνω! Σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη… Ενδιαφέρον το άρθρο. Περιγράφει ακριβώς την κατάσταση. Κάθε φορά που πηγαίνω να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο, βλέπω ανθρώπους να βάζουν 5 ευρώ βενζίνη και να πληρώνουν με κέρματα! Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!!!! Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να συνεχίσεις το «ξεχαρμάνιασμα» αλλού…

 3. Εμμανουήλ Ροΐδης
  Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των

 4. Το σκηνικό της ανωνυμίας είναι μια χαρά και πολύ καλά υπάρχει .

  Το σκηνικό των κυβερνητικών αυλικών θα πρέπει να τελειώσει γιατί μας έχει κουράσει .

  Έχουμε χάσει την μπάλα να βλέπουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ να μπαίνουν σε τσέπες ανθρώπων που δεν κόλλησαν ποτέ τους 1 ένσημο .

  Είναι πολύ εύκολο να το παίζεις ‘επώνυμος’ από την πλευρά σου γιατί σε συμφέρει ούτως ή άλλως . Κομματικά τοποθετημένος , όσο περισσότερο ακούγεται το όνομα τόσο πιθανότερο να γίνουμε δημοφιλέστεροι .

  Την επόμενη φορά που θα πας ταμείο να πάρεις το παχουλότατο μισθό , σκέψου πόσο ποσοστό από αυτα είναι δανεικά (μας) και το υπόλοιπο πόσοι φουκαράδες θα πρέπει να δουλέψουν για να τα χεις .

  • Δυσκολευομαι να σε καταλάβω. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ασχολούνται περισσότερο με τους άλλους παρά με τον ίδιο τους τον εαυτό. Επιμένω σε αυτό που γράφω για την ανωνυμία και θα επιμένω όσο αυτή οδηγεί σε προσωπικές επιθέσεις χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς καμία απόδειξη. Κάποιοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα. Επιμένω όμως ότι αυτό ακριβώς είναι φασισμός γιατί ενώ εσύ υποτίθεται γνωρίζεις σε ποιόν αναφέρεσαι αυτός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια επίθεση λάσπης. Η αναφορά σου στην επωνυμία μου είναι κάτι περισσότερο από βλακώδης… Η τελευταία δε παράγραφος πέρα από διαστροφή δεν χαρακτηρίζεται διαφορετικά! Επειδή προφανώς ούτε ξέρεις ούτε θέλεις να μάθεις : Εργάζομαι από το 1987, έχω 24 χρόνια ένσημα, πληρώνομαι με τα χρήματα που προβλέπονται από τη Σ.Σ.Ε., υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες σαν δημοσιογράφος κάθε χρόνο (αμφιβάλω αν κάνεις κάτι τέτοιο) και δεν έχω τίποτα για να απολογηθώ. Τα περί παχυλότατων μισθών και άλλων βλακειών αφορούν άλλους και όχι εμένα. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ρωτήσεις στην εφορία. Προσβάσεις θα έχεις αφού για «ρουφ» μου κάνεις.

 5. Βλέπω εκτός από χρέη δημοσιογράφου εκτελούμε και χρέη ψυχαναλυτή .

  Όσο αναφορά περί εργασίας και ενσήμων θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα (Τακη) , να παίρνεις μαζί και καμιά 2η φανέλα να αλλάζεις .

  Τα πράγματα περί ανωνυμίας είναι πολύ απλά και οι επώνυμοι τα κάνουν δύσκολα . Όσο η πολιτική / κομματική τοποθέτηση είναι (νομοθετημένα) προσωπικό δεδομένο , έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να αποκρύψουμε την προσωπική ταυτότητά μας όταν τοποθετούμαστε πολιτικά / κομματικά .

  Δεν αποκρύπτουν την ταυτότητα όσοι έχουν ΆΜΕΣΟ όφελος , και μη μου πεις πάλι οτι αυτό δεν αφορά εσένα !.

  • Αγαπητέ manolis: Οντως η τοποθέτηση σου χρήζει βοήθειας ψυχαναλυτή… Το να γράφεις επώνυμα τις απόψεις σου είναι στοιχείο ευθύνης απέναντι σε αυτούς στους οποίους απευθύνεσαι. Το να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία για να γράφεις προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια για κάποιον, φανερώνει και την ουσία της ανωνυμίας… Ποιό θα είναι το άμεσο όφελος κάποιου που γράφει επώνυμα; Η μήπως θα τον μάθουν τώρα από ένα Blog ή μια ιστοσελίδα; Τι σε φοβίζει να γράψεις το όνομα σου; Και να αναλάβεις τις όποιες ευθύνες για αυτά που υποστηρίζεις; Εύκολα κρίνεις και επικρίνεις επειδή ακριβώς έχεις μπροστά σου έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και όχι ένα «φάντασμα». Ξεπερνώ το ειρωνικό σου σχόλιο περί 2ης φανέλας, γιατί δείχνει και άγνοια και απωθημένα. Αλλωστε ούτε κριτής μου είσαι ούτε και ανώνυμα δικαιούσαι να το κάνεις. Αν έχεις να συζητήσεις κάτι σημαντικό να τη συνεχίσω τη κουβέντα. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος. Μάθε πάντως στη ζωή σου αυτά που λές να μπορείς και να τα υποστηρίξεις. Και με στοιχεία. Αλλιώς συμπεριφέρεσαι σαν κοινός προβοκάτορας και συκοφάντης. Και από ότι ξέρω, δεν είχες τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτή την εικόνα….

 6. Λοιπόν αυτή η ιστορία δεν έχει τελειωμό. Κομπλεξικοί, ανίκανοι, μικροί προφανώς, ασχολούνται με τη βοηθεία της ανωνυμίας με επώνυμους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους! Είναι απίστευτη αυτή η ιστορία. Και μετά υπερασπίζονται και την ανωνυμία αφού έτσι τους βολεύει. Φίλε Βασίλη, μπορεί να μη με ξέρεις αλλά προφανώς ήξερες ότι η εμπλοκή σου με τα κοινά θα έχει και τέτοια «παρατράγουδα». Απορώ με την υπομονή σου να τους απαντάς αλλά και την εμονή σου να τους ανεβάζεις τα σχόλια τους. Οσοι σε ξέρουν δεν έχουν καμία αμφιβολία για σένα. Να είσαι σίγουρος…
  Ενας παλιός σου φίλος.

 7. Για την ταμπακιέρα δεν λένε όμως τίποτα όσοι αρέσκοντια σε συκοφαντίες… Τι γίνεται και τι θα γίνει με το Δημοτικό Ραδιόφωνο; Πως θα μπορέσει να λειτουργήσει; Τι θα γίνει αν δεν λυθεί το πρόβλημα; Τουλάχιστον για όσους το ακούνε εδώ και χρόνια η διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε αυτό και τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της περιοχής είναι τεράστια.

 8. Εφοσον ειναι τοσο γνώστης των πραγματων , δεν απαντάς στην ουσία .
  Τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων μάλλον τον ξέρεις , και στα Αρθρα 19…22 υπάρχουν και οι κυρώσεις και τιμωρίες σε όσους θέλουν να τον υποθάλψουν .

  Είναι δικαίωμα μας να μην φανερώνουμε την πολιτικη / κομματικη τοποθέτηση , εφόσον από την δικη μας πλευρά μόνο χαμένοι μπορεί να είμαστε .

  Από την δική σας πλευρά … μόνο κερδισμένοι είστε . Δεν το ξανα αναλύω θα με πεις προβοκάτορα (αλήθεια ποιας πλευράς η κόμματος αφού δεν τοποθετήθηκα καν)

  Ούτε και εγώ έχω να πω τίποτα περισσότερο . Περαστικά σας (στους «χρωματιμένους» γενικά για να μην ξανα κατηγορηθώ)

  • Τι σχέση έχει η πολιτική και κομματική σου τοποθέτηση με την ανωνυμία; Προφανώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Σου ζήτησε κανείς να πείς τι ψηφίζεις; Αύτό που έγραψα και αυτό που υποστηρίζω είναι ότ η ανωνυμία στο σχολιασμό αποτελεί πρόφαση για να υβρίζεις και να συκοφαντείς εκ του ασφαλούς! Το κατάλαβες ή θέλεις και επεξηγήσεις; Εκτός και αν είσαι επώνυμος, με γνωστή κομματική τοποθέτηση και φοβάσαι να γράψεις με το όνομά σου; Η μήπως κάνω λάθος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s