Τα φέσια με τα σχολικά

Διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση των 13 Περιφερειαρχών μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, για τη μεταφορά των μαθητών! Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζουν «επίλυση εκκρεμοτήτων» (sic), τη μεγάλη λοβιτούρα που έγινε στο δημόσιο χρήμα, όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη μεταφορά των μαθητών.

Και όχι μόνο αυτό: Προσπαθούν να πιέσουν προς την κατεύθυνση να καλύψουν με νομοθετική ρύθμιση, τις διαδικασίες παραπομπής στη δικαιοσύνη, σε βαθμό κακουργήματος πολλές φορές, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα σφύριζαν αδιάφορα!

Σύμφωνα με την άποψη που κατέθεσαν το ζήτημα που θέτουν κυρίαρχο είναι « η άμεση ψήφιση τροπολογίας για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις»!

Είναι γνωστό το πώς λειτούργησαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Εντελώς αυθαίρετα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καταπατώντας και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Δημιούργησαν έτσι μια επιδοματική πολιτική προς τους μεταφορείς των μαθητών είτε πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες, είτε πρόκειται για τα ΚΤΕΛ, οδηγώντας έτσι το κόστος να ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια κάθε πρόβλεψη.

Μόνο για το 2009 ξοδεύτηκαν στη Θεσσαλία περισσότερα από 14 εκ. ευρώ!!!!

Πολλές από τις υποθέσεις έφθασαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κινήθηκαν διαδικασίες καταλογισμών ενώ άλλες είτε ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, είτε βρίσκονται στο στάδιο ερευνών και δεν αποκλείεται να έχουμε και παραπομπές ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις.

Οι διαδικασίες που πολλές φορές καταγγέλθηκαν έχουν να κάνουν με στημένους διαγωνισμούς, κομμένους και φτιαγμένους στα μέτρα των ΚΤΕΛ, για υπερβολικές χρεώσεις ταξί, ακόμα και εκεί που δεν χρειαζότανε, αυξημένες χιλιομετρικές αποστάσεις κ.α, προκειμένου να ταΐσουν και να συντηρήσουν ένα ακόμα σύστημα πολιτικών πελατών. Ας είναι καλά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Αν σκεφτούμε ότι ο Ψωμιάδης είναι ένας εκ των Νομαρχών, για τον οποίο έγιναν καταγγελίες και ότι η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  Καραλαριώτου, ως πρώην αντινομάρχης , χειρίστηκε τόσα χρόνια τις μεταφορές των μαθητών, μάλλον οι περιφερειάρχες έχουν λόγους να κλείσουν την υπόθεση άρον – άρον!

Το θέμα είναι αν η Κυβέρνηση θα το δεχτεί και θα κουκουλώσει την απίστευτη σπατάλη των προηγούμενων χρόνων…

Για το θέμα θα επανέλθω, καθώς υπάρχουν πραγματικά συγκλονιστικά στοιχεία…

One thought on “Τα φέσια με τα σχολικά

  1. Παράθεμα: Τροχάδην για να … προλάβουν! « ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s