Αλαλούμ αλά … ελληνικά!

Ορισμένες πτυχές της κυβερνητικής λειτουργίας, όπως λόγου χάρη το θέμα που προέκυψε με τους ημιυπαίθριους χώρους κατοικίας, διεκδικούν όσκαρ καλύτερης κωμωδίας. Ο Γ. Ντόλιος τόνισε πως πρόκειται να επιβληθεί καινούργιο χαράτσι – μέσω δήμων αυτή την φορά- σ’ όσους είχαν καταβάλλει ήδη εισφορά στο κράτος. Μόλις «ηγέρθη μέγας σάλος» ο Ραγκούσης (μ’ εντολή πρωθυπουργού) διέρρευσε την δυσφορία του για τον υφυπουργό εσωτερικών και τις μονομερείς (;) πρωτοβουλίες του. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη –για τί ακριβώς δεν καταλάβαμε, ίσως να μην έχει και κάποια ιδιαίτερη αξία– κι όλα ξανάγιναν «μέλι- γάλα». Ο απειλούμενος με καρατόμηση κυβερνητικός αξιωματούχος ανέπνευσε και οι υπόλοιποι κράτησαν την κοιλιά τους από τα γέλια. Έστω κι αν η όλη ιστορία είναι – μάλλον- για κλάματα.

Οι μίνι κρίσεις ανέδειξαν ανάγλυφα το πρόβλημα συντονισμού που υπάρχει στο κυβερνητικό σχήμα. Το περίφημο συντονιστικό έχει «παραιτηθεί», επικαλούμενο την έλλειψη ενημέρωσης από το οικονομικό επιτελείο για τις συμφωνίες με την τρόικα. «Τι πολιτικό σχεδιασμό να κάνεις χωρίς να ξέρεις τα βασικά» αναρωτιούνται μέλη του οργάνου, που έχει περιπέσει σε αχρηστία. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών διαμαρτύρεται πως «μας έχουν μετατρέψει σε σάκο του μποξ». «Εμείς σηκώνουμε τον σταυρό του μαρτυρίου και οι άλλοι κάνουν κριτική» λένε χαρακτηριστικά στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Αν ένας υφυπουργός για τον α’ ή β’ λόγο παίρνει μια πρωτοβουλία για την οποία δεν έχει ενημερωθεί ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός και το Υπουργικό Συμβούλιο, καταφέρνει να δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο και αναστάτωση (μια βόλτα στις πολεοδομίες χθες αν έκανε κάποιος θα καταλάβαινε), αναγκάζεται στη συνέχεια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στη θέση του;

Ίσως γι αυτό ακούστηκε έντονα χθες και το όνομα του Μάρκου Μπόλαρη, ως αντικαταστάτη του Γ. Ντόλιου.

Το πρόβλημα για την Κυβέρνηση είναι ότι αυτού του τύπου οι ιστορίες, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες γιατί δείχνουν Κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κοινό βηματισμό, χωρίς κεντρική καθοδήγηση.

Και αυτό στοιχίζει περισσότερο και από τη λήψη σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων.

One thought on “Αλαλούμ αλά … ελληνικά!

  1. Παράθεμα: Αλαλούμ αλά … ελληνικά! « Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s