«Game Over – H Ελλάδα στην τέταρτη δημοκρατία»

Για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε η νέα συνάντηση της Π80, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 19.00 – 21.00 το βράδυ στο Metropolis live stage – Πανεπιστήμιου 54 & Εμμ. Μπενάκη.

Το θέμα της συζήτησης είναι : «Game Over – H Ελλάδα στην τέταρτη δημοκρατία» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βασικοί εισηγητές θα είναι ο Υπ. Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο αναπληρωτής Υπ. Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ευκαιρία για να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν τα μέλη της Σπουδάζουσας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, αλλά και να συζητήσουν και να προβληματιστούν για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων, για την πορεία της Κυβέρνησης και για τις εξελίξεις που διαγράφονται στο μεταπολιτευτικού πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Έχουμε κουραστεί από το “τέλος” της Ιστορίας, τον επαγγελματισμό των τεχνικών της εξουσίας, τη σιωπή του κόσμου».

Την ώρα που όλοι μιλούν αμήχανα για το τέλος της μεταπολίτευσης, στο Π80 πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία.

Ποιοί αποτελούν το Π80;

Ένα δίκτυο «πασοκογενών» και άλλων ανθρώπων που τους συνδέει η κοινή πολιτική και συνδικαλιστική δράση τους κατά τη δεκαετία του ’80. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι το 2004 που συναντήθηκαν πρώτη φορά:

«Π όπως ΠΑΣΠ, ΠαΣοΚ, πανεπιστήμιο, πολιτική, προοδευτική παράταξη …

Για μας, η εποχή εκείνη έχει σημαδευτεί από την αθωότητα, τη γενναιότητα, την αφέλεια, την ανιδιοτέλεια και το ρομαντισμό των είκοσι και κάτι χρόνων της ηλικίας μας. Οι φιλίες εκείνης της εποχής, ακόμη και οι αντιπαλότητες, δημιούργησαν δεσμούς που κατάφεραν να επιβιώσουν στο χρόνο. Εμείς, οι εκδρομείς του ’80, ανακαλύπτουμε ακόμη τη χαρά και την επιθυμία της συνάντησης.

Tο Π80 είναι λοιπόν ένας τρόπος να συναντηθούμε και πάλι.»

Τί θέλει το Π80;

Θέλει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτικής σήμερα, στη συζήτηση για «το επόμενο κύμα», που κρίνεται, μέχρι στιγμής, όχι πάντα αλλά σε μεγάλο βαθμό, ως υποβαθμισμένη, φοβική, ψευδεπίγραφη.

Και πάλι με τα δικά τους λόγια:

«Δεν είναι η νοσταλγία που μας παρακινεί. Είναι η αίσθηση ότι ένας νέος κύκλος αρχίζει. Σ’ αυτό το νέο κύκλο, θέλουμε να είμαστε παρόντες, μακριά από τους στερεότυπους, τους κώδικες και τις εμμονές ενός πολιτικού λόγου που φθίνει.»

Ποιο είναι το «στίγμα» του;

Για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο Π80 δεν είναι λύση η αναπαραγωγή του αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που μας έφερε μέχρι εδώ.

Με την ελπίδα να ξαναβρούμε τη χαμένη αθωότητα της πολιτικής, αναζητούμε τις νέες αντιθέσεις, τα νέα περιεχόμενα και τις νέες σχέσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική σε έναν δημιουργικό διάλογο με το μέλλον.

Η λύση δεν είναι η αύξηση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα και η διατήρηση του πελατειακού κράτους.

Η λύση δεν είναι η αναζωογόνηση της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η λύση δεν είναι η παραχώρηση προνομίων σε κοινωνικά στρώματα σε βάρος του εθνικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων.

Η λύση δεν είναι η στήριξη των ημετέρων σε ανομίες και παρανομίες.

Η λύση δεν είναι η επικυριαρχία του φόβου του πολιτικού κόστους, η αναβλητικότητα στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, η ικανοποίηση του πρόσκαιρα ελκυστικού σε βάρος του μακροπρόθεσμα αποδοτικού, του τώρα σε βάρος του μέλλοντος.

Το μεταπολιτευτικό μοντέλο έχει καταρρεύσει οριστικά.

Η ολιστική κρίση και κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου, επιβάλλει την αλλαγή της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση. Μια αλλαγή που δεν επιμερίζεται και δεν τεμαχίζεται. Μια αλλαγή που πρέπει να αφορά τα πάντα, όλους και όλα.

«game over – η Ελλάδα στην τέταρτη δημοκρατία»

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου · 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Τοποθεσία Metropolis live stage – Πανεπιστήμιου 54 & Εμμ. Μπενάκη

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s