Ρουκέτες του προέδρου του ΤΕΕ για την ακύρωση των Μεσογειακών!

Με μια δήλωση που βάλει κατά παντός υπευθύνου για το φιάσκο της αφαίρεσης των Μεσογειακών αγώνων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Ντίνος Διαμάντος, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ευθύνες όλων όσων έπαιξαν με την αξιοπρέπεια των πολιτών της Λάρισας και του Βόλου.

Κάνει λόγο για τις ευθύνες των δύο δημοτικών αρχών, για προσωπικά παιχνίδια, για έτοιμες αναθέσεις αλλά και τις ευθύνες των δύο Κυβερνήσεων.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η εξέλιξη της αφαίρεσης της διοργάνωσης των ΜΑ 2013 αποτελεί μία τραγική εξέλιξη, που δυστυχώς, οι συνέπειές της θα συνοδεύουν τις δύο πόλεις και στο μέλλον. Δεν είναι απλά το «πληγωμένο γόητρο», δεν είναι απλά «η μη τέλεση του αθλητικού γεγονότος», δεν είναι απλά «η μη κατασκευή των απαραίτητων αθλητικών υποδομών και των συνοδών έργων» που θα έμεναν ως παρακαταθήκη στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι πρώτιστα, η δυσφήμιση για δύο περιφερειακές πόλεις που δεν «σήκωσαν το βάρος της υπογραφής τους» και φυσικά, στο μέλλον, θα αντιμετωπίζουν την εσωτερική αλλά, και εξωτερική δυσπιστία σε όποια αξίωση και διεκδίκησή τους. Και αυτό, για δύο πόλεις σαν το Βόλο και τη Λάρισα, αλλά, και για όλη τη Θεσσαλία, με τις δεδομένες δυνατότητες αλλά, και την καταγεγραμμένη δυναμική ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων είναι άδικο και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Η ευθύνη είναι διαχρονική. Διαχέεται ΠΡΩΤΙΣΤΑ σε όσους τυπικά και ουσιαστικά διοργάνωναν τους αγώνες. Οι δύο δήμοι, φέρουν την ακέραια και ιδιαίτερη ευθύνη τους. Για την απαγκίστρωση και τον εφησυχασμό τους στις διαθέσεις της κεντρικής εξουσίας που πέραν πολιτικών υποσχέσεων δεν ανέλαβε απέναντι στη ΔΕΜΑ τίποτα παραπάνω.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την όποια «προσωπική διαδρομή» που προφανώς δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη στην «εξατομικευμένη και κατευθυνόμενη διαχείριση» των αγώνων, χωρίς την παραμικρή διάθεση «διάχυσης των ευκαιριών και των ωφελειών» σε όλη την τοπική κοινωνία. Είναι οι ίδιοι που «κώφευαν» εσκεμμένα και με σχέδιο σε όποια θεσμική ή ατομική φωνή τους εγκαλούσε να ενημερώσουν και να συνδιεκδικήσουν όλοι μαζί, πολίτες, φορείς, δήμος, Δήμαρχος την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών.

Είναι οι ίδιοι που «βολεύονταν» από την καθυστέρηση (ενώ δήλωναν με θράσος ότι εδώ και πολλούς μήνες γνώριζαν την τύχη των Μεσογειακών χωριών. Και «βολεύονταν» διότι, οι «αναθέσεις» και οι «άλλες έτοιμες εναλλακτικές λύσεις» ήταν από τους ίδιους και τα «πολιλώνυμα συνεταιράκια» όχι απλά «εν κρυπτώ δρομολογημένες» αλλά, και προτεινόμενες στη ΔΕΜΑ. 

Είναι βέβαια και η κεντρική εξουσία, με την αναλγησία και την αδιαφορία των 2 πρώτων χρόνων από την κυβέρνηση της ΝΔ και την μεθόδευση (με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης) ματαίωσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι λοιπόν αυτοί που «πρόδωσαν το όνειρο» αλλά, δεν πέτυχαν βέβαια και αυτοί το στόχο τους: να κάνουν τους αγώνες σε μας χωρίς εμάς και όχι για μας, αλλά, για τους λίγους του αθηνοκεντρικού κράτους με τα ντόπια «φερέφωνά τους.

Κάποιοι «επένδυσαν» και «απαίτησαν» την πολιτική τους παρουσία στους ΜΑ του 2013.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα νομίζω, είτε της τοπικής αυτοδιοικητικής είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής να «δικαιολογούν» ή και να «επιτεθούν» σε κανέναν. Η σιωπή και η συγνώμη επιτέλους ας είναι μία πολιτική πράξη γενναιότητας.

3 thoughts on “Ρουκέτες του προέδρου του ΤΕΕ για την ακύρωση των Μεσογειακών!

  1. ναι τώρα μιλάνε γιατί τα λαμόγια του «γεωτεε» θα μείνουνε χωρίς δουλειές… δηλαδή απείθειας αναθέσεις σε μεγάλες εταιρίες με μεγάλες προμήθειες

  2. Ο διαμαντος είναι ο κύριος τιποτα της λαρισας….για να δει τη φατσα του στα μμε θα κανει και δηλωση για τα κουνουπια στον πηνειο…τωρα ταχα τον πονεσε που χασαμε τους αγωνες….τα λεφτα εχασε και τις αναθεσεις γι’αυτο τον ποναει….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s