Κληρώνει σήμερα για τους νέους Υπερ-Περιφερειάρχες

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ξεκινά στις 12.00, αναμένεται να αποφασιστούν και οι 7 Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας όπως διαβάζουμε υπάρχει και :

«…εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση Εισήγηση για το θέμα της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λήξης της θητείας των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και τους διορισμούς Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.»

Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το «ΕΘΝΟΣ»:

«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ η λίστα δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την τελική επιλογή. Το σίγουρο είναι ότι στο επιτελείο, το οποίο και εξέτασε προτάσεις, αυτοπροτάσεις και εισηγήσεις στελεχών, η «γραμμή» ήταν να αξιοποιηθούν στη «νέα εποχή», με τους αιρετούς περιφερειάρχες, στελέχη με τεχνοκρατική αντίληψη και επίσης με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα. Ακούστηκαν πολλά ονόματα, «διεγράφησαν» αρκετά και επισημάνθηκε η ανάδειξη και γυναικών στην ομάδα των διοικητών στις περιφέρειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή ο μέχρι τώρα (με σημαντικό έργο) περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος, στην Κρήτη ο Θανάσης Καρούντζος (μέχρι τώρα περιφερειάρχης επίσης) και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων ο Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς λέγεται ότι κερδίζει έδαφος η Πόπη Γερακούδη, αν και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Για το Αιγαίο συζητήθηκε ο Γ. Μίχας, που όμως παραμένει επικεφαλής αντιπολίτευσης στον Πειραιά».

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη  συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

i. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα.

ii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα.

iii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα.

iv. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα.

v. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά.

vi. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

vii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Άρα αναμονή μέχρι το απόγευμα για να μάθουμε τις τελικές αποφάσεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s