Κινδυνεύουν να εκπέσουν του αξιώματός τους!

Μια παράπλευρη απώλεια στην εφαρμογή του Καλλικράτη είναι πιθανόν να έχουμε από 1-1-2011 και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ή και Δήμαρχοι να εκπέσουν από το αξίωμα που κατέλαβαν.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Όπως είναι γνωστό οι ΤΥΔΚ της χώρας μεταφέρονται με τον Καλλικράτη , από την Περιφέρεια στους νέους Δήμους και μαζί τους και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Όσοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν υπάλληλοι των ΤΥΔΚ δεν αντιμετώπιζαν κώλυμα για τις εκλογές, γιατί ήταν υπάλληλοι Περιφερών.

Από την 1 Ιανουαρίου όμως που θα είναι υπάλληλοι των Δήμων δεν μπορούν να είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος! Άρα λογικά εκπίπτουν του αξιώματός τους και πάει χαμένος και ο προεκλογικός τους αγώνας και οι ψήφοι των πολιτών!

Επειδή όμως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα λογικά θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Εσωτερικών και να δώσει άμεσα μια λύση, πιθανώς με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, Δομήνικος Βερίλλης , ο οποίος είναι υπάλληλος της ΤΥΔΚ Καρδίτσας. Τι θα κάνει ο άνθρωπος τελικά;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s