Ας σταματήσουνε οι τουφεκιές … στον αέρα!

Το μέλλον της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαιτεί και συνεργασίες και συναινέσεις. Η αναπτυξιακή της προοπτική δεν μπορεί να παραμορφώνεται μέσα από το φακό της μικροπολιτικής και κομματικής μυωπίας. Οι προκλήσεις απαιτούν συλλογικές και σοβαρές απαντήσεις, όχι «εγκεφαλικά» δημιουργήματα και πρακτικές άλλων εποχών.

Και κυρίως οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι υπάρχουν απολύτως διακριτοί ρόλοι, ευθύνες και αρμοδιότητες για όσους συμμετέχουν από θέσεις ευθύνης στη νέα περίοδο του Καλλικράτη.

Άρα η «αντιπαράθεση» (τα εισαγωγικά όχι τυχαία) μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

Δεν αμφισβήτησα τις δυνατότητες ούτε την ηθική πλευρά ούτε τις προθέσεις του αιρετού Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού. Αμφισβητώ ευθέως τις επιλογές όσων τον συμβούλεψαν να μπει σε μια ανούσια αντιπαράθεση με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας, ξεκινώντας από ανώνυμα σχόλια, επιμένοντας σε αυταπόδεικτα ψέματα και αστήρικτες υποθέσεις και επαναφέροντας λογικές του «εμείς και οι άλλοι».

Το χειρότερο απ’ όλα είναι να προσπαθεί κάποιος να δημιουργεί πολιτικούς εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και να ανακαλύπτει «φαντάσματα» που τον κυνηγούν!

Δεν μπορεί να αναφέρεται σε ιστοσελίδα των Τρικάλων:

«Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της κας Γερακούδη να προβεί σε διακήρυξη θέσεων συνεργατών που θα στελεχώσουν το γραφείο του νέου Περιφερειάρχη με 18μηνες συμβάσεις.

Ο κ. Αγοραστός δηλώνει στο trikalanews.gr «Θεωρώ απαράδεκτο την προσπάθεια της κας Γερακούδη να μου αφαιρέσει και το στοιχειώδες δικαίωμα να επιλέξω εγώ τις ειδικότητες για τις οποίες τα άτομα που θα προσληφθούν θα βοηθήσουν την υλοποίηση των προγραμματικών θέσεών μας.»

http://www.trikalanews.gr/article/20665/

Απίστευτα πράγματα, έξω από κάθε λογική και πραγματικότητα!

Αυτή είναι η αποθέωση της βλακείας όσων διαρρέουν τέτοιες ανακρίβειες. Όχι τυχαία βέβαια εκθέτοντας τον ίδιο τον Κ. Αγοραστό!

Χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος του Υφ. Εσωτερικών Γ. Ντόλιου, ξεκαθαρίστηκε ακόμη μία φορά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Οπότε η συνέχιση της όποιας κουβέντας δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και δεν βοηθά και σε κάτι.

Σήμερα πάλι σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ακούστηκαν πράγματα που στην καλύτερη των περιπτώσεων αποδεικνύουν λανθασμένη ενημέρωση!

Κάποιοι συνεχίζουν να ψάχνουν 75 εκ. που δεν υπήρξανε ποτέ! Παρόλο που και απαντήσεις δοθήκανε και επίσημα στοιχεία υπάρχουν και ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές!

Ακούστηκε ότι η απορροφητικότητα στη Θεσσαλία δεν πάει καλά! Μυστήρια πράγματα θα μου πείτε εκτός και αν κάποιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει στόχος 1 και στόχος 2 στο ΕΣΠΑ!

Τα προβλήματα της χώρας είναι γνωστά. Η κρισιμότητα της περιόδου κατανοητή από όλους. Οι ευθύνες όσων διοικούν ή θα διοικήσουν τεράστιες απέναντι στους πολίτες και της Θεσσαλίας και της χώρας. Οι άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα δεν βοηθούν.

Όλοι κρίνονται και από αυτά που λένε και από αυτά που γράφουν και από αυτά που κάνουν.

Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν όλοι. Και από τη διάθεση να συνεργαστούν με όλους και με όλες τους τις δυνάμεις!

 

 

1 thoughts on “Ας σταματήσουνε οι τουφεκιές … στον αέρα!

Σχολιάστε