Σύντροφοι, φτάνει το ξεκατίνιασμα!

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται δυστυχώς στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αναδεικνύοντας όλη την παθογένεια των τελευταίων μηνών. Με δημόσιες προσβλητικές τοποθετήσεις εκατέρωθεν οι «εμπλεκόμενοι» στο δημόσιο ξεκατίνιασμα, προκαλούν στο σύνολο τους τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν μια απίστευτη εικόνα εσωστρέφειας και αλληλοσπαραγμού, που μεγιστοποιείται από τη δημοσίευση της στα τοπικά μέσα!

Βγήκαν τα απωθημένα πολλών μηνών, αποκαλύφθηκαν οι προσωπικές αντιπαλότητες και μηδενίστηκε ο πολιτικός διάλογος. Λες και συγκρούονται φατρίες. Αδικούν και τον εαυτό τους, αδικούν και το κόμμα, αδικούν και αυτούς που τους ψήφισαν.

Αλλά δυστυχώς σε ένα κόμμα που οι ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση, υπάρχουν και αυτά τα συμπτώματα. Τόσο καιρό τώρα ήτανε οι εφημερίδες και όχι το κόμμα ο χώρος στον οποίο επεδίωξαν την προσωπική και μόνο προβολή τους. Όλοι, δήθεν ειδικοί επί παντός επιστητού…

Με τίτλους και παράσημα. Στρατηγοί …χωρίς στρατό. Καθοδηγητές χωρίς καθοδηγούμενους.

Είναι η εικόνα της σύγχρονης πολιτικής! Είναι δυστυχώς η εικόνα των κομμάτων του σήμερα. Είναι δυστυχώς αυτό που διώχνει τον κόσμο από αυτά, που οδηγεί στο περιθώριο όσους ελπίζουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Σφαχτείτε τουλάχιστον εντός των τειχών των γραφείων. Σεβαστείτε αυτούς που δεν σας ξέρουν.

Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Κανένας. Και ειδικά όσοι βρίσκονται στα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα. Όσοι πρέπει καταστατικά να χαράξουν και να υλοποιήσουν πολιτικές, να παράξουν αποτελέσματα, να συνθέσουν απόψεις, να λειτουργήσουν οργανώσεις. Το μισό από το χρόνο αυτοπροβολής σας αν διαθέτατε για να σκεφτείτε θα είχατε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε χθες με δήλωση του κατά του γραμματέα της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, Αντώνη Οικονόμου, ο Άρης Αγραφιώτης, με ανακοίνωση και ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς:

Ανάμεσα στα άλλα τον κατηγορεί για κατάργηση του συλλογικού χαρακτήρα του οργάνου, για λειτουργία που προσβάλλει τη νοημοσύνη, για αυτοπροβολή, για πλήρη απουσία κ.α.  

Αναλυτικά στη δήλωση ο υπεύθυνος αγροτικού της Περιφερειακής Επιτροπής Άρης Αγραφιώτης αναφέρει:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες με ενδιαφέρον τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με το ρόλο της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, στις Περιφερειακές εκλογές. Ερέθισμα αυτής της συζήτησης αποτέλεσε η προσπάθεια κάποιων τοπικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσουν τον εαυτό τους δήθεν ως «άξιο συγχαρητηρίων» για τις επιδόσεις του κινήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Αυτό πράγματι προκάλεσε. Προκάλεσε πολλούς ανθρώπους και σε πολλές κατευθύνσεις.

Προκάλεσε όλους εκείνους που πραγματικά αγωνίστηκαν, με σεβασμό στην παράταξη, για να φέρουν ένα οριακό αποτέλεσμα στην περιφέρεια.

Προκάλεσε όλα τα στελέχη και φίλους, υποψηφίους και μη, που έδωσαν τη μεγάλη μάχη, με όραμα και πολλή δουλειά

Προκάλεσε όλους όσοι άφησαν τον καναπέ τους και γύρισαν σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας για να δώσουν το μήνυμα, να διαδώσουν το πρόγραμμά μας και να συναντήσουν τους πολίτες.

Γνωρίζω τα πράγματα πολύ καλά, καθώς είμαι μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής και ταυτόχρονα υπήρξα υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές. Δυστυχώς, διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι οι συγκεκριμένοι, που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται αξιωματούχοι, λειτουργούν κατά τρόπο που προσβάλλουν τόσο τη συλλογικότητα όσο και τη νοημοσύνη μας.

Όταν καταργούν στην πραγματικότητα το συλλογικό χαρακτήρα του οργάνου και εμφανίζονται σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους με προσωπικές παρεμβάσεις, για τις οποίες ποτέ δεν ζητούν την έγκρισή του οργάνου.

Όταν δεν λειτουργούν ποτέ συλλογικά, παρά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή τους στα μέσα ενημέρωσης.

Όταν δεν αναλαμβάνουν ποτέ καμία παραγωγική πρωτοβουλία, αλλά επιλέγουν ως τακτική τον εύκολο δρόμο, την αρνητική κριτική των αντιπάλων

Όλα αυτά βέβαια είναι η προετοιμασία του «εδάφους» για τη διεκδίκηση μιας θέσης, κατα προτίμηση εκείνη του αντιπεριφερειαρχη, και όταν ο στόχος δεν επιτυγχάνεται τότε λαμβάνουν την απόφαση να είναι απολύτως απόντες από τις εκλογές, τόσο οι ίδιοι όσο και τα όργανα μέσα στα οποία λειτουργούν. Ούτε έστω μια συνεδρίαση των οργάνων, καμία συζήτηση ποτέ για τη στρατηγική των εκλογών, κανένας σχεδιασμός, ούτε μια πρωτοβουλία και κίνηση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Εμφανίστηκαν βέβαια όταν ήταν παρόντα τα μέσα ενημέρωσης, σε κεντρικές ομιλίες κ.λπ., για ευνόητους λόγους. Ήταν όμως απόντες σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ήταν απόντες και τις δύο Κυριακές των εκλογών, αφού δεν πάτησαν ούτε το πόδι τους στο εκλογικό μας κέντρο, όταν μέλη και φίλοι του κινήματος ήταν εκεί, αναμένοντας τα αποτελέσματα.

Μετά από όλα αυτά, επειδή γνωρίζω την άποψη που πολλοί ακόμη εκφράζουν, τους συνιστώ να σωπάσουν και να πάψουν να προκαλούν. Είναι ο καλύτερος δρόμος».

Σήμερα διαβάζω με έκπληξη επιστολή των μελών του αγροτικού γραφείου που κατηγορούν τον Αγραφιώτη για παντελή απουσία και τον καλούν να παραιτηθεί άμεσα!

Αναλυτικά, η κοινή δήλωση των μελών του Αγροτικού Γραφείου της Ν.Ε Λάρισας, που υπογράφουν οι Βαγ. Γραμμένος, Απ. Μποντικόπουλος, Στ. Ζέικος, Νεσ. Γκουντουβάς, Αγαθ. Καραμπάτσας, Γ. Ζαχαριάς, Αχ. Νότας και Γ. Θεοδωρόπουλος, έχει ως εξής:

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Ποιος είναι ο κ. Αγραφιώτης ο οποίος έγινε τιμητής των πάντων και εμφανίζεται στις εφημερίδες να καταγγέλλει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πριν από λίγο διάστημα υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Από πού αντλεί τη δικαιοδοσία αυτή; Ξεχνάει ότι είναι μέλος ενός οργάνου και οφείλει ό,τι έχει να πει να το πει μέσα στα όργανα όπως επιβάλλει το καταστατικό του κινήματος;

Αλλά πότε εργάστηκε μέσα στα όργανα για να γνωρίζει τη λειτουργία τους;

Ως υπεύθυνος αγροτικού της Π.Ε. τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν λειτούργησε συλλογικά και ποτέ δεν ενοποίησε τα γραφεία αγροτικού των Ν.Ε. έτσι ώστε να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία και απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Αρκούνταν στο να διατυπώνει τις δήθεν αντιρρήσεις του για τις πολιτικές του Υπουργείου Γεωργίας στις εφημερίδες, αναζητώντας έτσι άλλοθι στην απραξία του ως υπεύθυνος του Αγροτικού Γραφείου της Π.Ε. Θεσσαλίας.

Την ώρα που για το νομό μειώνονταν το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης αυτός χαριεντίζονταν με τους αγροτοσυνδικαλιστές της Ν.Δ. με τους οποίους είχε πάντα άριστες σχέσεις και με τους οποίους ποτέ δεν ήρθε σε κόντρα και σε ρήξη. Γιατί άραγε; Είναι άραγε τυχαίο το ότι επί αρκετά χρόνια -μια δεκαετία- ως επικεφαλής του αγροτικού γραφείου της Ν.Ε. και της Π.Ε. δεν καταφέραμε να εκλέξουμε ούτε ένα σύμβουλο στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών;

Είναι άραγε τυχαίο το ότι δεν καταφέραμε να αναδείξουμε ούτε 1, 2, 3 νέα στελέχη στο Νομό Λάρισας;

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα καμώματά του δεν τα σηκώνουμε πλέον.

Το ΠΑΣΟΚ δεν τον σηκώνει πλέον. Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας. Ζητούμε έκτακτη συνεδρίαση του Αγροτικού Γραφείου, γιατί τα προβλήματα στον αγροτικό πληθυσμό είναι πολλά και σημαντικά και χρειάζονται ανθρώπους μαχητές, μπροστάρηδες στους αγώνες και όχι οκνηρούς, κρυψίνους και ιδιοτελείς».

Δηλαδή για να καταλάβω: Το πρόβλημα για την κατάσταση χρεώνεται σε ένα πρόσωπο; Αυτός έπρεπε να αναδείξει αγροτικά στελέχη; Και όλοι οι άλλοι τι κάνανε;

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας κ. Αντώνης Οικονόμου, σε δήλωσή του  αναφέρει τα εξής:

«Το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Άρης Αγραφιώτης, θυμήθηκε ότι ανήκει στο περιφερειακό όργανο του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ να οριοθετήσει το νέο ρόλο που επιθυμεί αδιαφορώντας για το τι προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Τα στελέχη του Κινήματος πρέπει να μιλούν μέσα στα όργανα. Αυτό θα πράξω και τώρα μέσα από το θεσμικό μου ρόλο, έχοντας ως γνώμονα την ενότητα και την προοπτική του κόμματός μας».

Και επί της ουσίας κολοκυθόπιτα!

Όλοι κρίνονται στην ώρα τους.

 

3 thoughts on “Σύντροφοι, φτάνει το ξεκατίνιασμα!

 1. Αλίμονο στο κόμμα.
  Αλίμονο στα όργανα.
  Αλίμονο στο καταστατικό.
  Οτι θυμάται κα όπως τον βολεύει χαίρεται ο καθένας.
  Ας θυμηθούν αυτά που πρέπει και τα μέλη κάποια στιγμή και να μην λειτουργήσουν μέσα από μηχανισμούς. Γιατί όχι Καλλικράτης αλλά Ηρώδης πρέπει να εφαρμοστεί

  • Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις νομίζω είναι πιο εύκολα τα συμπεράσματα. Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι το δημόσιο ξεκατίνιασμα επειδή ο ένας ενοχλήθηκε κσι ο άλλος …εκνευρίστηκε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s