Ο Μπούτας εξέλεξε … τον Αγοραστό;

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Κώστας Αγοραστός είναι από χθες το βράδυ ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, επικρατώντας του Απόστολου Παπατόλια, σε ένα εκλογικό θρίλερ με 50,56% έναντι 49,44% (3861 ψήφοι διαφορά).

Συνολικά τα αποτελέσματα Α’ και Β’ Κυριακής

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 170323 38,59% 174134 50,56%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 153821 34,85% 170323 49,44%

 Στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων εντύπωση προκαλεί η μη αναμενόμενη ανατροπή του αποτελέσματος της Α’ Κυριακής στην Καρδίτσα, υπέρ του Αγοραστού, στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η τελική επικράτηση του γαλάζιου υποψηφίου. Ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές στην Καρδίτσα, δείχνοντας στην ουσία τον υποψήφιο του ΚΚΕ και γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα.

Έτσι αντί για την αναμενόμενη διεύρυνση της διαφοράς από την Α’ Κυριακή στην Καρδίτσα, προέκυψε επικράτηση του Αγοραστού κατά 687 ψήφους!

Τα αποτελέσματα στην Καρδίτσα:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 31219 36,33% 30214 50,41%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 33180 38,61% 29727 49,59%

 Στο Νομό Λάρισας αν και η διαφορά ανάμεσα στον Αγοραστό και Παπατόλια μειώθηκε σημαντικά (από 13.279 ψήφους στους 7.445), όπως και στο Ν. Τρικάλων (1190) και παρότι στο νομό Μαγνησίας ο Παπατόλιας αύξησε τη διαφορά από τον Αγοραστό (από 914 ψήφους σε 5.322), η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά Αγοραστού!

Τα αποτελέσματα στο Ν. Λάρισας:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 62583 39,35% 66250 53,01%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 49282 30,99% 58726 46,99%

 

Τα αποτελέσματα στο Ν. Τρικάλων:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 40183 41,91% 38734 50,80%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 34392 35,87% 37514 49,20%

 Τα αποτελέσματα στο Ν. Μαγνησίας:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 33627 36,13% 35910 46,55%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 34541 37,11% 41232 53,45%

 Τα αποτελέσματα στις Σποράδες

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Α’ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ 2711 36,79% 3026 49,61%
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 2426 32,93% 3074 50,39%

18 thoughts on “Ο Μπούτας εξέλεξε … τον Αγοραστό;

 1. Τον έναν από την παρέα (κοκκινούλης) τον πήρε χαμπάρι ο κόσμος και τον έστειλε σπίτι του για να μα ζέψει ραδίκια τον δεύτερο (μπουτας) να δούμε πότε θα τον στείλει να τα καθαρίσει για να κάνουν μαζί μια ωραία σαλάτα.

 2. Σύντροφοι ψυχραιμία…..Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μήπως το ΚΚΕ στην Λάρισα, τον Βόλο και τα Τρίκαλα ψηφίζει Παπατόλια και στην Καρδίτσα Αγοραστό ? Είναι λίγο τραβηγμένο βρε παιδιά. Γιατί δεν βλέπετε την διαφορά της Λάρισας ? Γιατί δεν βλέπετε την αποχή στην Β Κυριακή ? Μήπως για όλα αυτά ευθύνεται το ΚΚΕ ? και όχι κάτι άλλο ? Αναμένω απάντηση με στοιχεία γιατί εγώ τα διαθέτω…….Εύχομαι σε αυτούς που εκλέχθηκαν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

 3. Συμφωνώ κατά βάση με τη λογική του κυρίου Σακελλαρίου.
  Θέτω όμως προς προβληματισμό τα εξής:
  Ο Μπούτας ως πρόσωπο έχει αναφορά στην Καρδίτσα ως πολιτικό, κοινωνικό, «διαπροσωπικό» , επαγγελματικό κλπ πρόσωπο. Επομένως, ΔΕΝ μπορεί να επηρεάσει στον ίδιο βαθμό τα πράγματα στους άλλους νομούς παρά μόνο στην Καρδίτσα. Άλλωστε, η επιρροή που έχει ούτως ή άλλως και εκ του εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι αυτή που φαντάζει, επομένως η επιρροή του περιορίζεται στις περιοχές της Καρδίτσας.
  Επίσης, υπάρχει ένα προηγούμενο με τις σχέσεις ΚΚΕ και ΝΔ στην Καρδίτσα το οποίο ξεφεύγει από τη αφάνεια του παρασκηνιου και βγαίνει απροκάλυπτα στο προσκήνιο.
  Ακόμη, οι ιδιαιτερότητες των νομών μεταξύ τους και πόσο μάλλον οι διαφορές στο πολιτικό, οικονομικό και κυρίως κοινωνικό υπόβαθρο που καθορίζει και τις διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτών μεταξύ των νομών , θεωρώ ότι επηρεάζουν σαφώς τα πράγματα.
  Επιπλέον, τα αποτελέσματα στο Δήμο Καρδίτσας αφήνουν ενδείξεις ανταλλαγής ψήφων. Η υποψηφιότητα Βερίλλη δεν ήταν βέβαια και η καλύτερη αλλά σε κάθε περίπτωση , δεν μπορεί να μην συνυπολιστεί και η αλλαγή στο Δήμο.
  Όλα αυτά αν τα συνυπολογίσει κάποιος συν το γεγονός ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια που δεν ανάλβε ο Φώτης Αλεξάκος ως υποψήφιος περιφερειάρχης καθώς και το γεγονός της αποχής δεδομένου ότι η Καρδίτσα έχει πολύμεγάλο ποσοστό ετεροδημοτών που, αναμενομενο ήταν , δεν ξανάηρθαν να ψηφίσουν, πιστεύω ότι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στην Καρδίτσα.
  τι λέτε;

 4. Το ΚΚΕ σε κάθε εκλογική διαδικασία χαράζει την «γραμμή» του και κατά 100% τηρείται πάντα. Μόνο μια φορά δεν τηρήθηκε και τους βγήκε ο μακαρίτης ο Τάκης Τσιόγκας αντί του Σκυλάκου. Δεν νομίζω ότι ο Μπούτας έχει εκείνη την δύναμη να μπορεί να περάσει άλλη γραμμή εκτός του κόμματος στην Καρδίτσα. Θέλω να ρωτήσω ως «αφελής πολίτης» αυτού του τόπου τον Παπατόλια και το ΠΑΣΟΚ τα εξής:
  Τα αποτελέσματα των εκλογών της Α Κυριακής τα γνωρίζατε. Ποιές ήτανε οι κινήσεις που κάνατε για να ανατρέψεται την διαφορά της Λάρισας ?(μειώσατε κατά 2,34% !!!!!!!! σιγά τα λάχανα και αν δεν γινότανε κινητοποίηση για τον Σάπκα σε επίπεδο Δήμου τότε το ΠΑΟΚ στον Ν Λάρισας θα είχε μεγαλύτερη διαφορά στην Β Κυριακή από την Α Κυριακή – καταλάβατε σύντροφοι τι έγινε και σε ποιόν χρωστάτε το 2,34% ? – ενώ στα Τρίκαλα μείωσε κατά 5%) προσεγγίσατε και με ποιό τρόπο ανθρώπους που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ? ή περιμένατε στο Κιλελέρ τον Αγοραστό ? δεν πας σύντροφε Παπατόλια στον Βόλο να ανεβάσεις την διαφορά (γιατί αυτό θα γινότανε λόγω καταγωγής σου και Νομαρχίας απλά πράγματα και εξάλλου πρώτος ήσουνα εκεί !!!) αλλά πας στην Λάρισα και στα Τρίκαλα να ξεσηκώσεις τον κόσμο να σε ψηφίσει. Ειδικά στην Λάρισα που η επιλογή της Λιακούλη έδιωχνε κόσμο απο το ΠΑΣΟΚ (2002 Έξαρχος 40% – 2006 Λιακούλη 35% – 2010 Λιακούλη 30% κρίμα για το ΠΑΣΟΚ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΊΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΑΙΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ? ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ?) Και αν υποθέσω όπως γράφει ο κ. Ντίνος για την «ιδιαιτερότητα» της Καρδίτσας την γνωρίζατε, ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο σενάριο, εσείς τι κάνατε κ. Παπατόλια και σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ ? ποιό ήτανε το σχέδιο αντιμετώπισης ? κινητοποιήσατε τους ετεροδημότες του ΠΑΣΟΚ ? κάνατε κάτι να διασφαλίσεται τουλάχιστον το αποτέλεσμα της Α Κυριακής ? Πολύ ερασιτεχνισμός σύντροφοι. Χάσατε γιατί δεν προνοήσατε ή γιατί το είχατε σίγουρο χαμένο και δεν το πιστέψατε ότι ο Αγοραστός δεν πίστευε ότι θα κερδίσει την περιφέρεια. Ο Σάπκας με διαφορά 9 μονάδες και παραλίγο να κάνει την ανατροπή, ο Παπατόλιας με διαφορά 3,74% ανατράπηκε γιατί ?
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  Σύντροφοι η ήττα ήρθε από την Λάρισα όχι από την Καρδίτσα.

 5. Συμφωνώ εν μέρη με τον Αχιλλέα Σακελλαρίου. Θέλω να προσθέσω όμως και κάποια άλλα στοιχεία.

  Για τον Παπατόλια σίγουρα δεν έγινε κινητοποίηση όπως έγινε για τον Γιάννη Σάπκα. Εμένε προσωπικά με ξύνισε εξ’αρχής η επιλογή Παπατόλια ως εκπροσώπου μας στη Θεσσαλία. Πίστευα ότι έπρεπε από τη Λάρισα να προέρχεται ο αντίπαλος του Αγοραστού και για λόγους ενυπωσιασμού και γιατί η Λάρισα έχει περισσότερους ψηφοφόρους στη τελική από το νομό Μαγνησίας.
  Επίσης ο Παπατόλιας δεν είναι πρόσωπο που συσπειρώνει τον αγροτικό κόσμο, μάλλον τον προβληματίζει θα έλεγα. Εχει βαρύ βιογραφικό αλλά δε φτάνει αυτό να πιάσεις τον μέσο πολίτη του κάμπου.
  Ηθελε πιο λαικό προφίλ ο υποψήφιος περιφερειάρχης και εκεί κάναμε λάθος νομίζω.

  Τώρα για τη δύναμη του Μπούτα δε ξέρω αλλά, νομίζω πως το ΚΚΕ λέει ψέμματα σε τέτοια θέματα κάθετης γραμμής. Υπόγεια παιχνίδια παίζονται, και γραμμές σφυρίζονται. Τέτοια παιχνίδια παίχτηκαν και με τον Τζανακούλη τη πρώτη τετραετία που κέρδισε στη Λάρισα τον Χριστόδουλο Καφφέ. Εκεί ήταν καθαρά γραμμή ή παρέκκλιση της δήθεν γραμμής αλλά και πάλι οργανωμένα. Και δε μπορώ να πιστέψω ότι ο Καφφές ήταν λιγότερο λαικός και προσιτός με τους εργαζομένους απο το δήθεν λαικιστή Τζανακούλη.

  Εχουν γίνει και άλλα τέτοια κατά καιρούς με πολλούς δημάρχους και νομάρχες ανά την Ελλάδα, δεν είναι ώρα να τα αναφέρουμε.

  Αν τώρα μπούμε στη λογική ποιον νομό έπρεπε να προσπαθήσει να σηκώσει περισσότερο ο Παπατόλιας, τότε εισερχόμαστε στη λογική των αντιπεριφερειαρχών.

  Η Λιακούλη στη Λάρισα δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Απόστολο Παπατόλια και αυτό δεν χρειάζεται μεγάλες αναλύσεις. Εδώ έπρεπε να μπεί το πρόσωπο που θα τραβούσε όσο περισσότερο μπορούσε τον αγρότη και θα έπαιζε ρόλο διαμεσολαβητή. Οχι μία γυναίκα που αποδοκιμάστηκε στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές με τόσο έντονο τρόπο. Η Λίτσα η Λιακούλη είναι καλή αλλά δεν νομίζω να τη θεωρεί κανείς ποτέ ικανή να σηκώσει το βάρος του νομού Λάρισας. Είναι πεποίθηση πολλών αυτό.

  Δυστυχώς όμως αυτά παθαίνεις όταν σου αρνούνται στελέχη που θα έπρεπε να κατέβουν στον αγώνα αυτό. Νασιώκας και Εξαρχος σφύριζαν αδιάφορα και έτσι χάσαμε ίσως τα δύο από τα πιο σημαντικά τιμόνια της Θεσσαλίας. Της Περιφέρειας και του δήμου Λάρισας. Αυτά πρέπει να τα ζυγίζει ο ΓΑΠ. Αλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ επιστρατεύουν τους καλύτερους τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν παρά ρυθμιστικό ρόλο στη τελική. Σε εμάς μήπως πρέπει να ισχύσει το ίδιο από δω και ύστερα??

  Ασχημα θα ήταν τώρα ένας Νασιώκας στο δήμο και ένας Εξαρχος στη περιφέρεια?? Λέω εγώ τώρα

 6. Μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι Νασιώκας και Έξαρχος δεν δέχθηκαν τις θέσεις. Είσαι σίγουρος ότι τους έγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρόταση; Μην ακούς τα ΜΜΕ και τα σχόλια τους. Η πραγματικότητα είναι ότι για ένα εκ των δύο δεν έγινε πρόταση αλλά διερεύνηση και ένα είδος πρότασης σε χαμηλό επίπεδο. Αυτό δεν είναι πρόταση και μάλιστα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρο ότι αν ο ΓΑΠ σήκωνε το τηλέφωνο όπως έκανε σε όλους τους υπόλοιπους, η απάντηση θα ήταν ΘΕΤΙΚΗ. Προφανώς , ήταν απλά σενάρια.

 7. Προτάσεις έχουν γίνει το ξέρουμε και εμείς εκ των έσω αλλά και ο κόσμος το επιζητούσε.
  Ειδικά για τον Νασιώκα να κατέβει στο δήμο πολλές φορές. Σιγά μη φτάσει τώρα ο Παπανδρέου να τους παρακαλάει κιόλας. Απλά ο μεν Εξαρχος δεν ήθελε να εμπλακεί προφανώς γιατί κοιτούσε την υπουργοποίηση ενώ ο δε Νασιώκας φοβήθηκε τα γκάλοπ που δίνανε στο νυν δήμαρχο αβαντάζ 5 μονάδων μεταξύ τους και 10 με το Σάπκα. Τα γκάλοπ όμως δε δείχνανε δεύτερη κυριακή. Γιαυτό και καθυστέρησε η επισημοποίηση του Σάπκα γιατί περιμένανε μέχρι τελευταίας στιγμής το ναί από Νασιώκα. Το θυμάμαι το διάστημα αυτό πολύ καλά. Μετά έσκασε η βόμβα Μακρυγιάννη, για να θολώσει λίγο τα νερά και στο τέλος πέσαμε πάλι στο Γιάννη Σάπκα. Αν κατέβαινε τώρα ο Νασιώκας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο β’ γύρο.

 8. Όταν λέμε ότι δεν έγινε πρόταση, εννοουμε ότι δεν έγινε πρόταση. Μην το ψάχνεις. Τις ευθύνες μην τις ρίχνουμε εδώ αλλά στην Αθήνα. Έγινε κακή διαχείριση στη μία εκ των δύο περιπτώσεων. Δεν μπορεί να συζητάς την υποψηφιότητα κάποιου εκ των δύο βουλευτών σε χαμηλό επίπεδο και αυτό να το λες πρόταση.
  Πρόταση όπως έγινε στους άλλους υποψηφίους για τον ίδιο θεσμό από τον ίδιο το ΓΑΠ στην περίπτωση Λαρισαίου υποψηφίου ΔΕΝ έγινε. Τελεία και παύλα. Και δεν είναι θέμα να τους παρακαλέσει κάποιος ή όχι, ούτε αυτοί το έπαιζαν βαρύ πεπόνι. Ας αναζητήσουν στην Αθήνα γιατί δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Λάρισα επίσημη πρόταση όπως σε ΟΛΕΣ τις άλλες ομοειδεις περιπτώσεις, οπως και ας αναζητήσουν στην Αθήνα τους λόγους που χάθηκε και η Περιφέρεια και ο Δήμος.

 9. Ρε παιδιά τι ιστορίες λέτε; Τι σενάρια επιστημονικής φαντασίας πλέκετε; Ποιά πρόταση για Περιφέρεια και ποιά πρόταση για Δήμο; Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα όσα γράφονται… Καλώς ή κακώς και οι δύο υποθετικές υποψηφιότητες σταμάτησαν εν τη γεννέση τους εξαιτίας …του βουλευτικού ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα! Νομίζω καταλαβαινόμαστε!!!!

 10. Καλά, αυτό εννοείται. Όσα λέμε , τα λέμε για το τι έγινε. Το γιατί έγιναν έτσι είναι ξεκάθαρο και έχεις απόλυτο δίκιο και κακώς δεν το αναφέραμε. ΚΟινώς, όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.
  Απλά η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί είναι ,και σε αυτό φταίνε τα τοπικά ΜΜΕ, ότι υπάρχει αντίδραση απο τους δύο ενώ στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που λες , ότι σε περίπτωση εκλογής κάποιου εκ των δύο…., ο νοών νοείτο!

 11. Και μιας και το θυμήθηκα από χθες. Τι έγινε τελικά με την αποφαση της Γερακούδη που αποφάσισε να μη δημοισεύσει την ακυρωτική απόφαση για τα οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ για λόγους μη εμπλοκής σε προεκλογική περίοδο; Και σου μεταφέρω και την προσωπική μου άποψη αλλά και όσως μου το μετέφεραν ως είδηση: Από πότε μία υπηρεσιακή απόφαση δεν ανακοινώνεται από φόβο μην παρεξηγηθεί ως εμπλοκή; Ο Νομάρχης Κατσαρός με όσα έλεγε και έκανε ΔΕΝ διαμόρφωσε κλίμα υπέρ Αγοραστού πάντα όμως προβάλλοντας την υπηρεσιακή ιδιότητα; Ο Τζανακούλης που τον τελευταίο μήνα μας έκανε τα νεύρα τσατάλια με τις ασφαλτοστρώσεις δεν ενεπλάκη και υπηρεσιακώς στον αγώνα; ΚΑι οι δύο τους – και καλά έκαναν- δεν λένε ότι οι εκλογές δεν σταματούν την διοικηση και οι υπηρεσίες εργάζονται κανονικά;
  Την κυρία Γερακούδη και όποιους αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν την υπηρεσιακή απόφαση περί ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ για τα οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ, έστω και να θεωρώ προσωπικά ότι δεν αλλαζε τίποτε στο εκλογικό αποτέλεσμα, τι στο καλό κρίση ουδετερότητας τους έπιασε;

  • Ντίνο όταν η πολιτική βλακεία συναντά την παραπληροφόρηση έχουμε αυτά τα αποτελέσματα: Να προσπαθούν δηλαδή να χρεώσουν κάποιοι στη Γερακούδη αποτελέσματα εκλογικά γιατί μια γνωστή απόφαση δεν δημοσιεύτηκε στο internet πριν τις εκλογές!
   Και λέω γνωστή γιατί:
   Ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαρισαίων με επιστολή του στις 30 Σεπτεμβρίου, παραδέχεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα οικόπεδα « δεν είναι ισχύουσα» γιατί όπως σημειώνει «δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το α. 272 του Ν 3852/2010 ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του»!
   Και ζητά μάλιστα να μην εξεταστεί, αφού δεν υπάρχει λόγος, η υποβληθείσα προσφυγή.
   Δείτε την επιστολή του Δημάρχου…
   Λέει δηλαδή ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
   Από τις 30 Σεπτεμβρίου παρακαλώ!
   Αρα ποιά απόφαση της Περιφερειας υποτίθεται περίμεναν κάποιοι;
   Μια αήθη, άδικη και ανυπόστατη επίθεση κατά της Γερακούδη, με υποκινητή αυτόν που διεκδίκησε με λυτούς και δεμένους, θέση συμβούλου στη Περιφέρεια και επειδή δεν τα κατάφερε ( αφού η Γερακούδη δεν πήρε συμβούλους), προσπαθεί να εκδικηθεί με τέτοια μικρότητα!
   Αν ανοίξω το στοματάκι μου…
   Αλλά τι φταίει ο Σάπκας και η παράταξη να χρεώνεται τη μικρότητα του κυρίου; Άλλωστε μέτρο για να εκτιμήσει κανείς την πολιτική βλακεία του καθένα δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη!

 12. Στη λάρισα έχασε ο Παπατόλιας επειδη είναι βολιώτης. Σου λεει ο Λαρισαιος, τι να βγάλουμε βολιώτη ή Λαρισαίο. Και όσο και να λέτε οτι ο Τζανακούλης δεν έκανε έργα δεν ισχύει. Συγκριτικά με άλλους δήμους, ο δήμος Λάρισας έκανε έργα και δεν χρωσταει. Εχει και πολλούς φιλάθλους η Λάρισα, τους αρεσε το νέο γήπεδο, και οι Μεσογειακοι αγώνες και ψηφισαν Τζανακούλη. Ο Σάπκας όλο αρνητική διαφήμιση έκανε. 12 χρόνια ήταν αρκετά έλεγε. Στις προηγούμενες εκλογές έλεγε 8 χρονια ήταν αρκετά. Αν ηταν κάποιος άλλος υποψηφιος αντι για το Σαπκα ίσως να έβγαινε. Φέτος λόγω μνημονίου, όσοι ψηφισαν προτιμησαν ΝΔ παρά Πασοκ. Μπορει η ΝΔ να έφαγε λεφτα ( σκάνδαλα κλπ) , αλλα ο κόσμος βλέπει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ του Πασοκ και προτιμά ΝΔ αντι για το κρατικό χέρι του Πασοκ στην τσεπη του. Οταν ο κόσμος έχει χάσει την ελπίδα απο το Πασοκ, όταν το πασοκ τον κορόιδεψε για να κερδισει τις εθνικες εκλογές, πως να μην ψηφίσει πάλι δεξιά; Επίσης ένα μεγάλο ποσοστο απώλειας ψήφων το οφείλει το πασοκ στον Κωνσταντινίδη στο ASTRA-TV. Ο οποίος κατηγορει για μασωνικές συνομωσίες, ηλεκτρονικό φακέλωμα κλπ τα οποία υποστηρίζει οτι θέλει ο Παπανδρεου. Και εδω που μιλάμε κρατήστε μικρό καλάθι όσοι δεν πιστευετε σε συνομωσίες. Ερχεται η κάρτα του πολίτη , και απολύουν αστυνομικους που δεν τη δέχτηκαν. Καταργουν αρχικα τις αγορες με μετρητα ανω των 1500Ε απο την 1-1-11 και αργοτερα θα πουν ότι καταργουνται οι συναλαγες ανω των 50Ε με μετρητα. Καταντησε ο κοσμος να μην εχει εμπιστοσυνη στις τράπεζες και να νομιζει οτι θα χασει τα λεφτα του. Συνεχεια ξενοικιαζονται μαγαζια και κλεινουν. Τι καταφερε τελικα το πασοκ μεσα σε μισο χρόνο ( απο μνημονιο και μετα); Καταφερε μεγαλυτερη ανεργια, λουκέτα και άγρια φορολογία. Εδω ειμαστε και θα δειτε πως θα πέσει το Πασοκ. Ο κόσμος δεν ανέχεται άλλη κοροιδία. Αυτοι που ψηφισαν Πασοκ ήταν οι περισσοτεροι ανενημερωτοι περι παγκοσμιοποιησης κλπ. Και σαν πολλές ύποπτες τουρκικές φιλίες δεν έχει το πασοκ; Γεμισε η τηλεοραση τουρκικα έργα.
  Αφήσαν τους μουσουλμανους να προσευχονται στην πλατεια στην Αθηνα. Απο την άλλη θελουν να κλείσουν τις εκκλησιες, να σταματησουν τις πληρωμές των ιερέων. Οποιος εχει μάτια βλέπει και όποιος έχει αυτιά ακούει. Ο λαός αρχιζει να καταλαβαινει το πολιτικο παιχνιδι του πασοκ που υποστηριζεται απο την ευρωπαικη ενωση. Καλύτερα να ειμαστε φτωχοι και αξιοπρεπεις παρά να ειμαστε το σκυλακι της εοκ και το πειραμα της παγκοσμιοποιησης.

  • Ο Δήμος Λαρισαίων χρωστάει, και μάλιστα τα μαλλιοκέφαλά του, τα έργα που πραγματικά ήταν απαραίτητα δεν έγιναν ποτέ ή απλά αφέθηκαν να χρονίζουν οι μελέτες στα συρτάρια, μίζες φάγανε πολλοί, όσο για τους Μεσογειακούς Αγώνες δεν ξέρω τι ακριβώς άρεσε στον κόσμο από κάποιους υποτιθέμενους αγώνες που ακόμα δεν υφίστανται και όπως πάμε δεν πρόκειται να γίνουν, ή τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε. Ούτε το ποιος θα κερδίσει από αυτούς τους αγώνες δεν ξέρω αλλά το σίγουρο είναι ότι όχι η Λάρισα ή μάλλον όχι οι Λαρισαίοι.

   Το ότι ο Σάπκας τελικά έχασε δεν αναιρεί το γεγονός ότι έλεγε αλήθειες. Το να συγκρίνω τον Τζανακούλη με άλλους δημάρχους σε άλλες πόλεις για να πω ότι ήταν λιγότερο άχρηστος δεν αναιρεί τα γεγονότα της 12ετους θητείας του, και είναι ουσιαστικά ανώφελο. Η «αρνητική» καμπανια του Σάπκα, δεν ήταν λάθος, απλά έλεγε αυτά που οι Λαρισαίοι, ή έστω ορισμένοι, δεν ήθελαν να ακούσουν διότι θα έπρεπε τότε να χρεωθούν την ευθύνη της εκλογής του Τζανακούλη για 3 συνεχείς θητείες. Οι αλήθειες όμως δεν έχουν σκοπό να είναι αρεστές, ούτε να χαϊδεύουν αυτιά! Ας χρεώσουν την ήττα όπου θέλουν, στο μνημόνιο, στο Σάπκα, στους συνεργάτες του, όπου τελικά τον βολεύει τον καθένα. Μέχρι και αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν το ίδιο κάνουν, συνεχίζουν όμως να κατηγορούν ασύδοτα όλους εκτός από τους ίδιους. Δεν με παραξενεύει.

   Σε λίγο καιρό, ωστόσο, που ο Τζανακούλης θα μπορέσει να περάσει ξανά ανενόχλητος την απόφαση για τα οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ προς οικονομικό όφελος ορισμένων και παράλληλα θα αρχίσει η διαδικασία ξεπουλήματος της επιχείρησης εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Και βέβαια τότε ας πούνε ότι φώναζε ο Σάπκας και οι υπόλοιποι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις προεκλογικά. Όπως και όταν δεν θα έχει μείνει οικόπεδο ανοικοδόμητο και θα μας πνίξει το μπετόν τώρα που έχει δρομολογήσει ωραιότατα το ΓΠΣ κατά τα συμφέροντα και παίρνει τις επιπλέον πολεοδομικές αρμοδιότητες λόγω Καλλικράτη.

   Όσο για την κινητοποίηση σε επίπεδο δήμου για το Σάπκα, δεν έγινε από το ΠΑΣΟΚ στο βαθμό και το ποσοστό που θέλουν να πιστεύουν ή αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι. Αντίθετα όταν κάποιοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα, το δυναμικό και η θέληση κινητοποίησης ζήτησαν, έστω και αργά, να συμπεριληφθεί και ο Παπατόλιας, παρόλο που στην αρχή ήταν αρνητικοί. Και αν πιστεύει κάποιος ότι ήταν εύκολο να γίνει η ανατροπή ποσοστών που έγινε στο Δήμο στο β’ γύρο – και με την αποχή αυξημένη, και με το μνημόνιο και με όλα ενάντια – και απλά έφτανε να κουνηθεί το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό ή άλλο επίπεδο τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.

 13. Κατάλαβα… τελικά υπάρχει πολύ παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε και την πατάμε όλοι. Καλά έκανες και τα είπες για να μη γίνει ντόρος περισσότερο από το …τίποτα.

 14. Εγώ νομίζω πως μάλλον βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Σε όλη την ελλάδα γίνανε ανατροπές των δημάρχων που προηγούνταν με διαφορά τον πρώτο γύρο κυρίως λόγο αποχής.
  Μόνο στη Λάρισα δε συνέβη αυτό. Τώρα αν ο Τζανακούλης έκανε έργα ή όχι ή ήταν καλή επιλογή του κόσμου ή όχι αυτό δηστυχώς εμείς με τις επιλογές μας σε πρόσωπα το επισφραγίσαμε για 4η φορά και μάλιστα με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Μη γινόμαστε αιθεροβάμονες πιστεύοντας ότι σε 6 μέρες οι 6000 επιπλέον ψηφοφόροι που ψήφισαν το νυν δήμαρχο τη πρώτη κυριακή άλλαξαν γνώμη εξαιτίας της στρατηγικής μας και κινητοποίησης για το πρόσωπο του. Απλά δε πήγαν γιατί τον είχαν σίγουρο. Οπως σίγουρος ήταν για τους Πατρινούς ο Κατσικόπουλος στη Πάτρα που έχασε από ανεξάρτητο !!! υποψήφιο ενώ προηγούνταν με 14 μονάδες όπως έχασε ο Μίχας που επίσης είχε προβάδισμα καθαρό, όπως ο Γκιουλέκας και ο Κακλαμάνης στους καθαρά μπλε δήμους. Ηρθαν τα πάνω κάτω λόγω αποχής. Αν ρωτήσετε στην Αθήνα σήμερα έναν μέσο άνθρωπο ακόμη δε μπορεί να κατανοήσει πως έχασε ο Κακλαμάνης και άλλοι θα σου πούνε οτι είναι ακόμη δήμαρχος!!!!.

  Στη Λάρισα παρα τα αυτα ανατροπή δεν έγινε παρά τη κινητοποίηση παρά την αποχή των νεοδημοκρατών και παρά και την έντονη αρνητική διαφήμιση που σε πολύ κόσμο δεν άρεσε. Προφανώς αυτοί οι οποίοι την σκαρφίστηκαν δεν ήταν και πολύ επαγγελματίες αλλά μάλλον ντύθηκαν τον μανδύα του διαφημιστή για λίγες βδομάδες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s