Ο Πάγκαλος καρφώνει Χατζηγάκη για ΑΓΡΟΓΗ

Η ιστορία ξεκίνησε εδώ και καιρό.

Την επομένη των προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ με το σύνολο του γεωπονικού κόσμου να διαμαρτύρεται, με επερωτήσεις βουλευτών της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, αλλά είχε και συνέχεια με δηλώσεις της Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης, με την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ήταν η πιο καραμπινάτη περίπτωση προσλήψεων «ημετέρων», χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν και μάλιστα με συμβάσεις αορίστου χρόνου, παραμονές εκλογών.

Η αποδοχή από το προηγούμενο Δ.Σ. της ΑΓΡΟΓΗ, αυτών των προσλήψεων οδήγησαν στην άμεση αλλαγή του.

Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν διάφορες δηλώσεις με τον πρώην Υπουργό της ΝΔ να υπερασπίζεται τα κατορθώματά του και να κάνει λόγο για «διώξεις»!!!!

Σε κοινή τους δήλωση στις 30 Ιουνίου,  ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης και ο Γραμματέας Αγροτικού, βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας κάνουν λόγο για «..κατάλυση συνταγματικών θεσμών…»

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση τους

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωση του, την ίδια μέρα λέει:

«Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε ότι αυτές οι απολύσεις αποτελούν πολιτικές διώξεις. Είναι διώξεις με πολιτικό χαρακτήρα. Είναι παντελώς παράνομες και θα καταπέσουν στα δικαστήρια, όπου θα προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι.»

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου

Σήμερα σε καταγγελίες για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ, τον Αύγουστο του 2009, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, από το ’98 μέχρι το 2009 η ΑΓΡΟΓΗ είχε 73 υπαλλήλους και με προκήρυξη που υπέγραψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- προσέλαβε άλλους 269 εξειδικευμένους επιστήμονες, σύμφωνα με την προκήρυξη, για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενισχύσεων.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση απόλυσης των εν λόγω υπαλλήλων (στο πλαίσιο της κατάργησης – συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου), ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι μεταξύ άλλων οι εξειδικεύσεις των εν λόγω προσληφθέντων ήταν: γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι λυκείου και φοιτητές, καθώς και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα. Ο κ. Πάγκαλος έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα, ενώ όπως είπε, όλοι τους εμφανίζονται να έχουν συγγενικές ή άλλες σχέσεις με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Η ΝΔ του Σαμαρά είναι προέκταση της ΝΔ του Καραμανλή. Θα κάνουν τα ίδια. Είναι φαύλη και αμετανόητη η ΝΔ», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος.

Ο Πάγκαλος σε video από τον Κρόγια

Για την ιστορία και για μια ακόμη φορά αξίζει ο κόπος να αναφερθούν τα ονόματα αυτών που προσλήφθηκαν στην ΑΓΡΟΓΗ και τα οποία αποκάλυψε η tsouknida.com, που έδωσε και τη μάχη για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε αυτή την ιστορία:

Σπαθή Χριστίνα – ΠΕ Μηχανικός – ΑΓΡΟΓΗ (μία από τους 270)

Είναι κόρη του Σπαθή Δημητρίου, Δασολόγου, που έχει διατελέσει ΓΓ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΝΔ, πριν τις εκλογές ήταν διορισμένος από τον Χατζηγάκη και τον Σουφλιά ως Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ενώ τώρα έχει οριστεί από τον Σαμαρά στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ως εξωκοινοβουλευτικός εμπειρογνώμων.

Χαλκίδου Βασιλική ΔΕ ΥΠΑΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ Από τη Βέροια – Κόρη του  υπεύθυνου δημοσίων έργων της ΝΔ, κ. Χαλκίδη Μιχάλη.

ΣΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ είναι η γυναίκα του Γιώργου Λαδόπουλου ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΗ πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ είναι ο ανιψιός του τέως υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ

ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΘΕΩΝΗ   κόρη τους τέως Υπουργού Μακεδονίας Θράκη

ΚΑΦΕΤΣΟΥΛΗΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ γαλάζιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγιάς  – πτυχιούχος  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΜΠΡΟΥΖΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  αδελφός της Νικολέτας Μπρουζούκη στέλεχος Ν. Δημοκρατίας Τρικάλων

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ  από την ΠΑΤΡΑ …μεγάλος αγωνιστής για τα δικαιώματα των Γεωπόνων

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  κτηνοτρόφος από ΦΑΡΣΑΛΛΑ , γαλάζιος αγωνιστής !! τώρα κάνει ψηφιοποίηση στην Κρήτη…

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ είναι ο πρόεδρος γεωπονικού συλλόγου Μαγνησίας

Σιούτας Κώστας   Καταγωγή από την Καλαμπάκα. Οργανωμένος στην ΝΔ. Εργάζονταν στο πολιτικό γραφείο του Χατζηγάκη στην Αθήνα

Παταβούκα Αργυρώ Οι γονείς της είναι Κουμπάροι με τον Χατζηγάκη

Αδάμος Φώτης   Στο παράρτημα Λασιθίου είναι ένας Τρικαλινός με την περίεργη ειδικότητα ΤΕ Υπάλληλος Γραφείου. Το όνομά του Αδάμος Φώτης και είναι συνιδιοκτήτης του καταστήματος BACCARA στα Τρίκαλα, όπου ο κ. Χατζηγάκης Σ. έδινε τα πάρτι του προεκλογικά.  Αλήθεια υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ που δίνουν πτυχία Υπαλλήλων Γραφείου;

Σταμέλος Κωνσταντίνος ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ ,πρωτοπαλίκαρο του βουλευτή ΝΔ Μπασιακου…με πολλές συμβάσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ και σε ΕΛΓΑ με το άρθρο 22.

Σκαρμούτσος Κώστας. Ο μπαμπάς ήταν  Δ. Σύμβουλος  στο Δήμο Ζωγράφου  και εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών πάντα οργανωμένος με τη Νέα Δημοκρατία

ΚΟΠΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ο μπαμπάς της   υπήρξε συνεργάτης του Χατζηγάκη  ως δικηγόρος , η μαμά  της η κα Νίτσα  ιδιαίτερα στο πολιτικό  γραφείο του Χατζηγάκη στα Τρίκαλα  )

ΤΡΙΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Οδηγός για χρόνια του Χατζηγάκη, σπούδασε γυμναστής)

ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Γιος του Δημάρχου Καλαμπάκας)

ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γιος του Δ/ντη ΔΟΥ Τρικάλων)

Φραγκιαδάκης Χρήστος ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟ

O γιος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κ.Σκιάδα στην ΑΓΡΟΓΗ (με ρουσφέτι βεβαίως , βεβαίως)

Τοπκαριδου Κων/να (παράρτημα Έβρου)ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ κόρη γαλάζιου στελέχους την ΝΔ ΕΒΡΟΥ συνταξιούχου αστυνομικού

Χαλβατζή Θεοπούλα (παράρτημα Ροδόπης) αδελφή του υπευθύνου του πολιτικού γραφείου του Ευριπίδη Στυλιανιδη.

Διαβάστε στη tsouknida περισσότερες λεπτομέρειες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s