Που πάς ρε Καραμήτρο!

Η ιστορία είναι απλή: Αφού δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις διαφορετικά μια υποψηφιότητα, προσπαθείς να την αποδομήσεις με επιλεκτική διαρροή πληροφοριών, ελπίζοντας ότι έτσι θα εκδικηθείς και κυρίως θα επιβάλλεις τη δική σου μαριονέττα , προκειμένου να έχεις ελπίδες ότι θα αποκτήσεις ρόλο την επόμενη ημέρα. Εάν και εφόσον εκλεγεί.

Έτσι προσπαθείς να «αδυνατίσεις» το πρόσωπο, να δημιουργήσεις ερωτηματικά για την εκλογιμότητα, να το απαξιώσεις και τελικά να πεις: «τι να κάνουμε αλλά …»

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά ο Γ. Σάπκας.

Και η ιστορία μέσα από τα δημοσιεύματα του τύπου αυτήν την εβδομάδα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

Ας την παρακολουθήσουμε μαζί:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Γιάννης Σάπκας αλλά με γκάλοπ ( Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο πρωτοσέλιδο)!

Του Γιώργου Μακρή

Γιάννη Σάπκα αλλά με αστερίσκο προκρίνει το ΠΑΣΟΚ για το δήμο Λαρισαίων.

Παρότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του κινήματος αγωνίζεται άνευ αντιπάλου για τον δήμο, το κλίμα στην Ιπποκράτους είναι υπέρ της πληρέστερης διερεύνησης της δυναμικής της υποψηφιότητάς του ώστε (τα κεντρικά στελέχη) να βεβαιωθούν ότι αυτή μπορεί να εξασφαλίσει πως το κυβερνών κόμμα μπορεί να ανακτήσει τον δήμο μετά από 12 χρόνια γαλάζιας κυριαρχίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί γκάλοπ στη Λάρισα, παραμένει όμως άγνωστο ποια ονόματα θα συμπεριληφθούν (προς διερεύνηση) μαζί μ’ αυτό του κ. Σάπκα. Το δεδομένο είναι ότι για τον κ. Σάπκα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ παρότι – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – δεν συζητείται κάποιο άλλο όνομα για το δήμο Λαρισαίων.

Το κλίμα αυτό φάνηκε και στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό την διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του κ. Γιώργου Παπανδρέου κα Ρεγγίνα Βάρτζελη…

(Το ενδιαφέρον εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρά τη δέσμευση των παρευρισκομένων στη σύσκεψη να μη διαρρεύσουν τίποτα στον τύπο, την επόμενη κιόλας ημέρα βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας η εξέλιξη που θίγει ευθέως τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης .)

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Πλήγμα ( Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στα Ψιθυριστά)

* ΚΑΛΟΣ μεν ο Γιάννης Σάπκας αλλά το ΠΑΣΟΚ θέλει λέει να βεβαιωθεί ότι κερδίζει τις εκλογές. Και πώς θα βεβαιωθεί; Μα με δημοσκόπηση, χωρίς να είναι γνωστό ποιοι άλλοι θα συμπεριληφθούν (και με ποίου την απόφαση) σε μια τέτοια δημοσκόπηση. Και τα ερωτήματα που προκαλούνται από μια τέτοια απόφαση είναι πολλά και ενδιαφέροντα:

Από πότε ένας πολιτικός σχηματισμός περιμένει (επισήμως τουλάχιστον) μια δημοσκόπηση για να αποφασίσει για μια υποψηφιότητα; Αυτά άραγε θα είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θέλει να προσδώσει στον υποψήφιό του, ανάγοντας την κατάληψη της εξουσίας στο Δήμο Λαρισαίων σε αυτοσκοπό; Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ δήμαρχος να είναι και ό,τι να είναι;

* ΚΑΙ μια διαπίστωση: Εάν τελικώς το ΠΑΣΟΚ καταλήξει στην υποψηφιότητα Γιάννη Σάπκα με την προχθεσινή του απόφαση θα έχει επιτύχει ένα πρώτο πλήγμα στην προσπάθεια του δικού του υποψήφιου. Διότι το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να μην γνωρίζει τη δυναμική του Λαρισαίου γιατρού αλλά και να αμφισβητεί δημόσια την εκλογιμότητά του, καταφεύγοντας σε μια δημοσκόπηση για να πάρει μια απόφαση.

Τέτοια ακούει ο Κώστας Τζανακούλης και τρίβει τα χέρια του από χαρά…

Δ.Κ

(Οι διαπιστώσεις του συναδέλφου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παραπάνω, εκτός ίσως από την ανάγκη κάποιοι να μετρήσουν το μέγεθος της πολιτικής τους «ελαφρότητας».)

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.06.2010

Με νόημα… (Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στα Ψιθυριστά)

* ΤΩΡΑ, αυτή η υπόθεση με την αναγκαιότητα δημοσκόπησης στο Δήμο Λαρισαίων, από το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια. Αυτό που πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η «Ιπποκράτους» θα παραγγείλει δημοσκοπήσεις, για όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας και της Θεσσαλίας. Αυτό διευκρίνιζε και η γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας Άννα Σαρμαντά, τονίζοντας πως δεν υπήρχε ειδική απόφαση για τη Λάρισα.

Α.Ψ.

Αλλάζει εδώ το παραμύθι. Μία δημοσκόπηση σαν όλες τις άλλες δηλαδή, όπως διευκρινίζει η γραμματέας της Ν.Ε. Να είχαμε λέτε παρέμβαση; Αλλά σημασία έχει ότι το θέμα διατηρείται στην επικαιρότητα…

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Περί γκάλοπ

* ΜΑ, φυσικά το γκάλοπ που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα δεν στρέφεται εναντίον του Γιάννη Σάπκα.

Αφού τη σχετική πρόταση κατέθεσε – όλοι τον άκουσαν – την περασμένη Κυριακή στη σύσκεψη στην Ιπποκράτους όχι κάποιο στέλεχος που έχει επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα, αλλά ο Φίλιππος Σαχινίδης, δηλαδή αυτός που είναι αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του γιατρού (συνάγεται, λοιπόν, ότι η εκτίμηση του υφυπουργού Οικονομικών είναι πως ο – πολιτικός του φίλος – Γιάννης Σάπκας θα βγει ενισχυμένος από το γκάλοπ).

ΜΑΚ.

Ξανα – αλλάζει το παιχνίδι. Δεν είναι τελικά μια δημοσκόπηση σαν όλες τις άλλες, αλλά απόφαση μετά από συγκεκριμένη πρόταση! Και μάλιστα συγκεκριμένου βουλευτή, υποστηρικτή του Σάπκα. Να εμπλακούν ακόμη περισσότεροι στην υπόθεση και να τραβήξει ακόμα περισσότερο.

Τώρα τι σχέση έχει με την πραγματικότητα αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Όσοι πραγματικά γνωρίζουν λένε «όση σχέση έχει η Κοζάνη με τη Λωζάννη».

Και επειδή τις πληροφορίες κάποιοι τις μεταφέρουν στο δημοσιογράφο, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την παραποίηση της πραγματικότητας.

Το παιχνίδι συνεχίζει να παίζεται και εμείς έκπληκτοι παρακολουθούμε μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η μικρότητα κάποιων που αδιαφορώντας για τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει το Δήμο Λαρισαίων, προσπαθούν να αποδομήσουν τον υποψήφιο του 40,2%, των προηγούμενων εκλογών!

Μόνο που το παιχνίδι είναι τόσο χοντρό που αρχίζει και προκαλεί αντιδράσεις με άγνωστο το που θα φθάσουν.

Κάποιοι ονειρεύονται ανατροπές και ρόλους στις νέες εξελίξεις, με την παλαιά τακτική «πατώ επί πτωμάτων», αδιαφορώντας για το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργήσουν στο Δήμο.

Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι το διαχρονικό:

«Που πας ρε Καραμήτρο!»…

Advertisements

5 thoughts on “Που πάς ρε Καραμήτρο!

 1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΒΕΒΑΙΩΣ ) ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΧ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΡΕΠΕΟΡΤΑΖ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  απαντηση οσων δεν εχουν κοντη μνημη
  και ερωτηση δικη μου. γιατι δεν βαζεις και το παραπολιτικό σχολιο της επομενης ημερασ στην ιδια εφημεριδα οτι τη δημοσκοποηση τη ζητησε ο γνωστός και μη εξαιρεταιος για τη στηριξη που (υποτιθεται πωσ) δινει στον Γ. Σ. υφυπουργος Φιλ. Σαχινιδης.
  Μου φαινεται οτι και συ κανεις εξαιρεσεις και επιλογες. κριμα!

 2. παλι κατι κοπηκε στην απαντηση (μηπως κανεισ κατι με το μπλογκ σου?)

  η απαντηση ειναι που υπολλειπονταν οριακα (δευτερος) του εξαδερφου που του που ομως δεν ηταν ΠΑΣΟΚ. Μηπως το ξεχασεσ?

  • Προφανώς δεν διαβάζεις ολόκληρο το άρθρο. Βεβαίως και αναφέρεται ολόκληρο το σχόλιο που λες. Καμία εξαίρεση δεν κάνω και ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφω..

 3. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες ! Όλα; έχω και ενστάσεις. Αλλά φοβάμαι να μιλήσω και να πω όσα πιστεύω και βλέπω αγαπητέ Βασίλη γιατί φαίνεται ότι κάθε διαφορετική άποψη ή ένσταση εντάσσεται σε μία προσπάθεια, κατ΄ εσένα και κατα κάποιους άλλους , συνομωσίας και αμαυρωσης προσώπων. Μπορεί να μην το λετε έτσι αλλά είναι προφανής η τάση αυτή. Θα πω κάτι όμως; : Άλλο η φιλια, ο σεβασμός και η ειλικρινής εκτίμηση για κάποιο πρόσωπο και άλλο η στήριξη ανευ προυποθέσεων (και σπεύδω να διευκρινήσω άμεσα ότι ΔΕΝ εννοώ ανταλλάγματα αλλά αυτό που εμπεριέχει η λέξη «προυπόθεση»).
  Θα ήθελα να επανέλθω αλλά μάλλον θα το κάνω με προσωπική επιστολή όπως έχω άλλωστε και στο παρελθόν, προς το ενδιαφέρομενο πρόσωπο…

 4. Φίλε μου Ντίνο, αξίζει να λες αυτά που πιστεύεις.
  Αλλο η προσπάθεια αμαύρωσης προσώπων, συνομωσίας κ.τ.λ. που λες και άλλο η κριτική. Τα δύο απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους και νομίζω ότι εύκολα γίνονται διακριτά.
  Στήριξη ανευ προυποθέσεων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για κανέναν. Λευκές επιταγές στήριξης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
  Αλλά και χώρος για να κάνουν κάποιοι (ελάχιστοι) προσωπικά παιχνίδια στην πλάτη όλων μας, επίσης δεν υπάρχει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s