Αφήστε μας τουλάχιστον τα εσώρουχα!

Δημόσιος υπάλληλος την ώρα που κοιτάζει τις τιμές στο super market

Το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς εγκύκλιο, όπου παρέχονται διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των νέων περικοπών, οι οποίες αποφασίστηκαν στις 2 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, η μείωση του επιδόματος αδείας στα 250 ευρώ και του Δώρου των Χριστουγέννων στα 500 ευρώ, σε συνδυασμό με τις περικοπές ειδικών και κλαδικών επιδομάτων κατά 12% από την 1η Ιανουαρίου 2010 και επιπλέον κατά 8% από την 1η Ιουνίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιορισθούν οι ετήσιες αποδοχές των 700.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα κατά 4,5% έως 11% (απώλειες από 627 έως 5.700 ευρώ).

Όμως για τους δικαστικούς λειτουργούς οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών θα φθάσουν ακόμη και το 14% ή τα 14.000 ευρώ, καθώς γι’ αυτούς η συνολική μείωση του επιδόματος για την ταχεία διεκπεραίωση υποθέσεων υπερβαίνει το 25%.

Για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ οι μειώσεις των συνολικών αποδοχών θα φθάσουν το 10% (7% τον Ιανουάριο και 3% από Ιούνιο).

Ειδικότερα από χθες ισχύουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις της εισοδηματικής πολιτικής:

Περικόπτονται κατά 8% τα πάσης φύσεως επιδόματα και οι πάσης φύσεως αποζημιώσεις των λειτουργών και των υπαλλήλων του Δημοσίου (που απασχολούνται με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου), καθώς και των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων της Βουλής. Από τη νέα περικοπή εξαιρούνται: τα οικογενειακά επιδόματα, το κίνητρο απόδοσης, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, οι εφημερίες των ιατρών του ΕΣΥ, το ειδικό επίδομα ραδιενέργειας που λαμβάνει το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, το επίδομα ειδικής απασχόλησης (170 ευρώ) που λαμβάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τα επιδόματα ειδικών συνθηκών εργασίας και επικίνδυνης εργασίας, το καταδυτικό και το επίδομα κινδύνου που καταβάλλονται στους στρατιωτικούς, τα επιδόματα αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματα.

Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας καθορίζονται από 1-6-2010 ως εξής: Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων σε 500 ευρώ. Το επίδομα εορτών Πάσχα και αδείας σε 250 ευρώ το καθένα.

Όσοι λαμβάνουν μεικτές αποδοχές άνω των 3.000 ευρώ δεν θα πάρουν καθόλου δώρα.

Μειώνονται κατά 3% οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές που καταβάλλονται στους υπαλλήλους των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπου το κράτος κατέχει πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου (δηλαδή σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΟΣΕ κ.λπ.), καθώς επίσης και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, τα οποία επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η μείωση αυτή αφορά συνολικά περίπου 200.000 εργαζόμενους.

Θα έχει και συνέχεια;

One thought on “Αφήστε μας τουλάχιστον τα εσώρουχα!

 1. «Έθνος Ανάδελφον (1985), PolyGram»
  Με τιτλο «καλοσυνάτες νοικοκυρές»
  O Χάρρυ κλυνν παριστάνοντας τον Λεωνίδα Κύρκο σατιρίζει την Αριστερά της εποχής!

  [audio http://www.fileden.com/files/2007/10/2/1476653/ddddd.mp3%5D (ακούστε το ηχητικό εδώ)

  Εσείς καλοσυνάτες νοικοκυρές , τίμιοι δεξιοί πατριώτες , αριστεροί δοσίλογοι , παραπλανημένοι βασανιστές, εξαγνισμένοι ταγματασφαλίτες , μετανιωμένοι καταδότες , χονδρέμποροι, επιπλοποιέ , εσύ αγρότη , εσύ φοιτητή , εσύ συγγραφέα, εσύ συναγωνιστή ομοφυλόφιλε , εσύ θαρραλέε τραβεστί , μικροπωλητή γύφτε , εσύ πόντιε πατριώτη , τιμωρημένε διαιτητή, σύντροφε βιομήχανε , συντρόφισσα μανικιουρίστα , ατίθασε μηχανόβιε , ραλίστα , χεβιμεταλλά , καρεκλά , απατημένη λέσβια , φρικιό μου …

  Σε σένα απευθύνομαι κυρίαρχε Λαέ και σου φωνάζω! Σ αγαπάω μ΄ ακούς!

  Εμείς δεν έχουμε το χρήμα δεν έχουμε τα μέσα να πληρώσουμε διαφημιστικές εταιρίες .
  Εμείς ότι έχουμε να πούμε σου το λέμε με τον τρόπο που λένε τα μυστικά τους οι ερωτευμένοι , αγκαλιασμένοι σε μια ερημική παραλία κοιτάζουν το ηλιοβασίλεμα και δίνουν όρκους αιώνιας πίστης καθώς ο ερωτευμένος άνδρας γυμνώνει την γυναίκα και απολαμβάνει το θειο κορμί της με τρόπο που μόνο ένας αληθινός επαναστάτης γνωρίζει!

  Και ξαφνικά μπαίνει το χέρι της αντίδρασης , από τα βραχάκια που είναι αφημένη παίρνει την κιλότα της κοπέλας και φεύγει
  και τώρα πως θα πάει ξεβράκωτη η κοπέλα στο σπίτι της ; Τι θα πει στους δικούς της που θα την ρωτήσουν ;

  Μου πήραν την κιλότα
  Ποιός θα ρωτήσει ο Πατέρας της;
  Kαι εδώ είναι το δίλλημα θα την εκθέσουμε; Θα την εκθέσουμε στον πατερά της ; Θα την εκθέσουμε στον ανυποψίαστο αρραβωνιαστικό της ;
  OXI σύντροφοι πρέπει να της βρούμε την κιλότα!

  Έτσι και εμείς δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επικοινωνία μαζί σας γιατί το χέρι της αντίδρασης , μας κόβει το λόγω από την τηλεόραση , μας κόβει από την βουλή , μας παίρνει την κιλότα!

  Και όμως έχουμε την παλληκαριά να σταθούμε ξεβράκωτοι απέναντι σας και να βροντοφωνάξουμε , ΝΑΙ μας πήραν την κιλότα! Μας πήραν την κιλότα σύντροφοι !

  Για αυτό και εμείς πρέπει να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας , με άλλα λόγια πρέπει να βρούμε την κιλότα για την όποια μιλούσαμε προηγουμένως, πρέπει να βρούμε την κιλότα σου καλοσυνάτη νοικοκυρά, πρέπει να βρούμε την κιλότα σου τίμιε φορτηγατζή να μην πας ξεβράκωτος σε αυτήν την μάχη , για να μη δώσεις το δικαίωμα στην αντίδραση να σου φωνάξει …ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΩΡΕ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s