Παραλήρημα Παπαρήγα υπέρ του τείχους!

Όχι ότι περίμενα τίποτα διαφορετικό!

Μόνο το ΚΚΕ στην Ελλάδα θα μπορούσε να υποστηρίξει με το συγκεκριμένο τρόπο το τείχος του Βερολίνου.

Αποδεικνύοντας ότι δύσκολα θα προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και κατά δεύτερο ότι δύσκολα θα αποτινάξει τη λατρεία υπέρ του Σταλινισμού.

Τα όσα σήμερα είπε η γ.γ. του κόμματος πραγματικά αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν.

Ένα παρελθόν που ηθελημένα παραποιεί την ιστορική πραγματικότητα!

Μιλώντας από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής η κ. Παπαρήγα είπε: «Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

» Και ρωτάμε: Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις – τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό Κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς σαν στρατός Κατοχής. Απ’ τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της».

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε βέλη εναντίον όσων συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους. «Σήμερα στο Βερολίνο η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους – ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός – πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους».

«Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση» συμπλήρωσε, ενώ προέβλεψε ότι «η ροή της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει και αργά ή γρήγορα η επικαιρότητα του σοσιαλισμού θα γίνει πραγματικότητα».

Καταλήγοντας είπε: «Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύονται σήμερα στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα σηκωθούν πολύ ψηλά, ακόμα ψηλότερα απ’ ότι έγινε στον 20ό αιώνα».

Το μόνο που απέμεινε να φωνάξουμε ήταν το :

«Ζήτω ο Στάλιν, ζήτω η Μόσχα, ζήτω ο κόκκινος στρατός!»

11 thoughts on “Παραλήρημα Παπαρήγα υπέρ του τείχους!

 1. Για το Δαφνί είναι η κακομοίρα η Παπαρήγα.
  Κρίμα είναι για αυτούς που την ακολουθούν ακόμη.

 2. Πως μπορεί η Παπαρήγα να δεχθεί την πτώση του τείχους του Βερολίνου όταν μαζί με τους «συντροφους» της εχει χτίσει ενα αλλο τείχος μέσα στο οποίο έχει περιχαρακωθεί και κοιτάζει μόνο προς το εσωτερικό του αγνοώντας τις αλλαγές σε όλο τον κόσμο.
  Η Σταλινική λογική τους απαγορεύει οτιδήποτε νέο ή έστω διαφορετικό.
  Για να μην κάνω κάποια άλλα σχολία για το ΚΚΕ (τα ξέρεις Βασίλη) να θυμίσω μόνο κάτι που υπώθηκε προεκλογικά.
  «αν στις εκλογές το ΚΚΕ έπερνε τέτοιο ποσοστό που σχημάτιζε κυβέρνηση θα το θεωρούσε προβοκάτσια του δικοματισμού και των ιμπεριαλιστών και φυσικά δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση»

  υ.γ1. : δεν θα πρέπει βέβαια να τους κατηγορούμε τόσο πολυ διότι οι άνθρωποι χρίζουν ιατρικής συνδρομής

 3. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν όλα αυτά για τους Ανατολικογερμανούς, μέχρι που ήρθαν οι ίδιοι με τις μαρτυρίες τους να τα διαψεύσουν. Και οι μαρτυρίες επώνυμων και ανώνυμων ανατολικογερμανών, όπως και η μαζικλή «έξοδος» εκείνη τη νύχτα, μάλον δίψα για ελευθερία και δικαιωσύνη έδειχνε … Άσχετα αν δεν την βρήκαν ποτέ …τουλάχιστον την ψάχνουν ή τη δοεκδικούν πιό ελεύθερα.

 4. Το ΚΚΕ δυστυχώς αποτελεί το κόμμα των διαπιστώσεων και των αρκετά συχνά ατυχών αλλά ενσυνείδητων δηλώσεων. Και για να το θέσω καλύτερα, έτσι έχει καταντήσει. Η ιστορία του και οι αγώνες του έχουν πάρει άλλη μορφή και μερικές φορές αισθάνεσαι ανοήτος στην προσπάθεια σου να δεις έστω και αμυδρά αν το ΚΚΕ του σήμερα είναι το ίδιο κόμμα που ανέλαβε πάνω τους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες του παρελθόντος…
  Όσο αντίθετος και να είσαι, δεν μπορείς να μην θαυμάσεις μία ιδιαίτερη σταθερότητα απόψεων και δράσεων… Αλλά αυτομάτως πετάγεσαι όταν ξέρεις τις κοσμογονικές αλλαγές που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια και βλέπεις ένα ΚΚΕ να έχει στυλώσει πόδια. Που, ναι. το βοηθά να διατηρεί τη δύναμη του, εκλογικά, αλλά το έχει καταδικάσει σε μία μίζερη μετριότητα των προσδοκιών του. Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι εκτός ΚΚΕ όταν ομολογουμένως σημαντική μερίδα νέων στελεχώνουν τις τάξεις του αλλά στη συνέχεια απομακρύνονται … Είναι απλά ένα κόμμα τρανζιτ.
  Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω πολλά για το ΚΚΕ , μάλλον τίποτε αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν χρειάζεται επίσης να είσαι κατ΄ανάγκη «αντικομμουνιστής» γιατί αν αρχίσουμε τα «αντί-» δε θα βγάλουμε άκρη…
  Είναι ό΄μως λυπηρό εν έτει 2009–> 2010 να αναπολείς πραγματικά ιστορικούς αγώνες του ΚΚΕ για δικαιοσύνη, ελευθερία, εργασία κα. Φταίμε όλοι μας με τον τρόπο μας που το ΚΚΕ αποτελεί μία μίζερη, ξύλινη, εκτός πραγματικότητας , πραγματικότητα…
  Σίγουρα οι μεγαλύτεροι βρίσκονται κοντά του για την ιστορία του..
  Οι νεώτεροι γιατί βρίσκουν ένα προσωρινό σκαλί έκφρασης…
  Έτσι θαρρώ και αν κάνω λάθος , δεν φταίω εγώ αλλά εκείνοι που δεν είναι ικανοί να μου δώσουν μία διαφορετική εικόνα…
  Αλήθεια, έχουν αναρωτηθεί ποτέ για όλα αυτά… Τις ευθυνες τους, τη συμμετοχή τους στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος; Η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη;
  Τι να πει κανεις…
  ΥΓ: Ρε Βασίλη, πότε θα τελειώσει το μαρτύριο με τους γραμματείς; αντε να πάρουμε μπρος γιατί όλα έχουν τελματώσει…

 5. Πόσο μεγάλο είναι το αδιέξοδο ανθρώπων που μιλουν για Ιστορικό Υλισμό και τους έχει ξεπεράσει η ιστορία;

  Η ύπαρξη του τείχους ήταν αποτέλεσμα μιας Γιάλτας και ευχή όλων όσων θρυνούν ή χαίρονται σήμερα.

  Οι φυγάδες αφήναν μία κόλαση για ένα παράδεισο που τους διεψευδε καθημερινά.

  Μια μάταιη πορεία από μία δικτατορία σε μία κατ’ όνομα δημοκρατία.

  Ανάλογα με την χώρα παραγωγής το καλό και το κακό αλλάζανε πλευρές στις κινηματογραφικές ταινίες.

  Τι να λένε άραγε σήμερα για την ελευθερία που έλπιζαν όλοι εκείνοι το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1989;

  Η κάθε Παπαρήγα υπάρχει γιατί η συνάντηση με την ελευθερία δεν έγινε.

  Δυο φορές γελασμένοι λοιπόν από ένα σοσιαλισμό που δεν ήταν εκεί και μιά δημοκρατία που δεν τους περίμενε.

  Κι η Παπαρήγες θα ήταν για γέλια αν όλα πηγαίναν καλά 20 χρόνια μετά αλλα μάλλον είναι για κλάματα.

  Στη μέση πάντα οι άνθρωποι προδομένοι απ’ όλους.

  Ακούστε το τραγούδι του Βολφ Μπίρμαν σε μουσική Θανου Μικρούτσικου με τίτλο «Τους έχω Βαρεθεί» κι αν καταλάβετε για ποιά μερία του τείχους μιλάει γραψτε μου.

  Υπαλληλίσκοι… τους έχω σιχαθεί

 6. Ο δρόμος (προς τον υπαρκτό ή τον ανύπαρκτο) έχει τη δική του ιστορία
  και κάποιοι την έγραψαν στον τοίχο με μπογιά.
  Μόνο που οι μαγαζάτορες τύπου Παπαρήγα, θέλουν να πιστεύουν (και θέλουν να το πιστέψουμε κι εμείς) πως ο τοίχος έχει μια πλευρά μόνο.

 7. κατ’αρχας να πω ότι δεν άκουσα την ομιλία της και ότι δεν είμαι κομμουνιστής. Αλλά για να ξαναδουμε λιγο τις δηλωσεις που παραθετεις:

  1: «Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.»

  Αυτό που διαβάζω εδώ με αυτό που γράφεις εσύ ως ερμηνεία δε διαφέρει καθόλου. Άρα δεν καταλαβαίνω που έγκειται η διαφωνία σου.

  2: «Σήμερα στο Βερολίνο η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους – ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός – πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους…Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση»

  Νομίζω ότι ούτε και σε αυτό υπάρχει δόση ιστορικής ανακρίβειας και ψεύδους. Σίγουρα ο λαός ήταν που αγωνίστηκε για την πτώση του τείχους, αλλά το ίδιο σίγουρα κάποιοι ΄σημερα προσπαθούν να καπηλευτούν αυτούς τους αγώνες.

  Συμφωνώ ότι το ΚΚ είναι εκτός τόπου και χρόνου και απαράδεκτα σταλινικό για τις μέρες μας, ίσως διάλεξες λάθος παράδειγμα για μια τέτοια διαπίστωση, ίσως κάνω κι εγώ λάθος, αφού δεν έχω ακούσει την ομιλία στο σύνολό της. Σχολιάζω μόνο με βάση αυτά που διάβασα εδώ.

  Χαιρετώ και ελπίζω να μην μακρυγόρησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s