Στο 82% η δημοτικότητα Παπανδρέου!

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue – Πρώτος σε δημοτικότητα

ο Γ. Παπανδρέου, σημαντικότερο πρόβλημα η οικονομία

 

Υψηλή αποδοχή εξακολουθεί να έχει η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο διεξήχθη για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 51% από τη νέα κυβέρνηση, τη στιγμή που το 54% εκδηλώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα». Εξακολουθεί πάντως να υφίσταται σημαντικό ποσοστό (28%) όσων πιστεύουν ότι «καμία από τις δύο» κυβερνήσεις δεν είναι επαρκής.

 Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο κ. Παπανδρέου (58%), ενώ ο κ. Κώστας Καραμανλής παρουσιάζει κάμψη με μόλις 21%.

Η σχέση αυτή φαίνεται και στους δείκτες δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, όπου ο κ. Παπανδρέου είναι πρώτος με 82%, και ο κ. Καραμανλής πέμπτος με μόλις 39%.

Σε υψηλή θέση, δεύτερος μετά τον πρωθυπουργό, έχει ανέλθει, από τελευταίος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας (63%).

Οι πολίτες εξακολουθούν να ιεραρχούν ως δύο σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό (68%) και την ανεργία (40%). Ακολουθούν η Υγεία (18%), η Παιδεία (17%) και η Εξωτερική Πολιτική (11%).

Η γενικότερη θετική απήχηση της νέας κυβέρνησης φαίνεται και από τον δείκτη κατεύθυνσης της χώρας.

 Έχουν αυξηθεί κατά 19 μονάδες, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε σωστή κατεύθυνση (34% από 15%) και παράλληλα οι αρνητικές απόψεις έχουν μειωθεί αντιστοίχως (54% από 78%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι υψηλό ποσοστό των πολιτών, 39%, θεωρεί ότι προτιμά πολυκομματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά την, πέραν πάσης αμφιβολίας, παραχώρηση αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτοδύναμες κυβερνήσεις προτιμά το 36%, ενώ καταγράφεται και ένα ισχνό 6%, το οποίο θα επιθυμούσε οικουμενική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s