Μήνυμα ελήφθη…over

Αναμενόμενες οι λιγοστές αντιδράσεις που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τη συνάντηση του Γ. Σάπκα με τον Ν. Αθανασάκη.

(Δημοσίευμα εφημερίδας  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»)

Στοίχημα να έβαζα θα το κέρδιζα, αλλά δυστυχώς δεν ήτανε κανείς διαθέσιμος!

Το απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο έγινε «θέμα» ενώ τίθεται το περίφημο ζήτημα της «αυτονομίας» της παράταξης στο τραπέζι!

Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι ο επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές – και πιθανώς να ξαναστηρίξει – συζητά με ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος; Πως είναι δυνατόν!

Θα έπρεπε μάλλον να συζητήσει με κανένα του ΚΚΕ ή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και με τον Κοροβέση!

Βρε θα μας τρελάνουνε!

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες των εφημερίδων τότε μάλλον ειπώθηκαν τα αυτονόητα!

–          Η Ιπποκράτους παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Λάρισα

–          Ενόψει εκλογών επαναλαμβάνεται η κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι και να μην ανοίγονται θέματα τοπικού χαρακτήρα.

–          Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο στον οποίο έδωσε το χρίσμα στις τελευταίες εκλογές αλλά και τη δημοτική παράταξη.

–          Υπάρχει γραμμή επικοινωνίας για τις όποιες εξελίξεις.

Βεβαίως και ελάχιστοι θα προτιμούσανε να μην έχει υπάρξει τέτοια συνάντηση. Γιατί εκ των πραγμάτων ισχυροποιεί τον Γ. Σάπκα σε μια περίοδο που με διάφορους τρόπους επιδιώχθηκε η απαξίωση του. Αλλά γιατί τέτοια μιζέρια, ξαναλέω από ελάχιστους;

Και εκείνη η «καραμέλα» για την αυτονομία;

Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι η αυτονομία της δράσης της δημοτικής παράταξης ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ την ιδιότητα του μέλους του κόμματος για όσους συμμετέχουν σε αυτή;

Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν τους διακριτούς ρόλους της παράταξης και του κόμματος;

Προφανώς και όχι. Απλά κάτι πρέπει να πούνε!

Και το αστείο στην ιστορία είναι ότι οι λιγοστές  – ενδεικτικό της θετικής ανταπόκρισης της πρωτοβουλίας Σάπκα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ – αντιδράσεις (;) είναι είτε από αυτούς που έσκιζαν τα ρούχα τους φωνάζοντας ότι δεν υπάρχει παράταξη χωρίς ΠΑΣΟΚ, είτε από το γνωστό χώρο σχολίων τοπικής εφημερίδας!

Και η σημερινή δήλωση Γεωργάκη;

« Όσοι, νομίζουν, ότι θα επαναλάβουν στις εκλογές του 2010, το άλμα με αλεξίπτωτο που έκαναν και το 2006, θα πρέπει να ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα τους το επιτρέψει», λέει στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Όλα καλά στρατηγέ μου αλλά το πρόβλημα δεν είναι το άλμα με αλεξίπτωτο μα η ελεύθερη πτώση! Φαντάζομαι ότι δεν μιλάς εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ του οποίου (αν δεν κάνω λάθος) δεν είσαι μέλος. Φαντάζομαι επίσης ότι δεν κατέβηκες υποψήφιος με αλεξιπτωτιστή στις προηγούμενες εκλογές. Φαντάζομαι ακόμη ότι δεν αμφισβητείς το ρόλο της παράταξης.

Λέω φαντάζομαι γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.

Για όλους ισχύει πάντως αυτό που φέρεται να απάντησε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα περί στήριξης σε εκλογές, όταν ρωτήθηκε από ενδιαφερόμενο:

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Η στάση, οι πράξεις και η λειτουργία θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα.

Για αυτό ψυχραιμία!!!

3 thoughts on “Μήνυμα ελήφθη…over

 1. Άλοτε:

  «Βρε, εσείς ακούσατε ποτέ για την αυτονομία της δράσης στους μαζικούς χώρους; Ακούσατε ποτέ για ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση;

  Ακούσατε ποτέ ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τοποτηρητές και κομματικοί ινστρούχτορες; Ακούσατε ποτέ για το ρόλο των παρατάξεων, τη λειτουργία τους, το καταστατικό τους, τα εκλεγμένα όργανά τους;

  και τώρα:

  «Το απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο έγινε «θέμα» ενώ τίθεται το περίφημο ζήτημα της «αυτονομίας» της παράταξης στο τραπέζι!

  Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι ο επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές – και πιθανώς να ξαναστηρίξει – συζητά με ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος; Πως είναι δυνατόν!

  Θα έπρεπε μάλλον να συζητήσει με κανένα του ΚΚΕ ή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και με τον Κοροβέση!

  Βρε θα μας τρελάνουνε!

  Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες των εφημερίδων τότε μάλλον ειπώθηκαν τα αυτονόητα!

  – Η Ιπποκράτους παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Λάρισα

  – Ενόψει εκλογών επαναλαμβάνεται η κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι και να μην ανοίγονται θέματα τοπικού χαρακτήρα.

  – Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο στον οποίο έδωσε το χρίσμα στις τελευταίες εκλογές αλλά και τη δημοτική παράταξη.

  – Υπάρχει γραμμή επικοινωνίας για τις όποιες εξελίξεις.»

  Υπογραφή Βασίλης Ραουλής
  ——————–
  Σχόλιο: bill… cobrante
  Πρόκειται για περηφανη κωλοτουμπα αυτό που κανεις.

  πολιτική as usual

  • Πάλι μου τα μπερδεύεις! Η αλήθεια είναι ότι έβαλα στοίχημα πως θα ειπωθούν τα όσα γράφεις. Γιατί το απλό το μπερδεύουμε, το κάνουμε όπως θέλουμε και μετά το σερβίρουμε με τη δική μας λογική.
   Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με όσους δεν έχουν γνωρίσει τη λειτουργία σε μαζικούς χώρους να καταλάβουν την απλή σχέση ανάμεσα σε παράταξη και κόμμα. Ετσι όλα ερμηνεύονται κατά το δοκούν!
   Καμία κωλοτούμπα απολύτως! Αλλο να προτείνει δημοτικός σύμβουλος να μπεί «τοποτηρητής» του κόμματος στην παράταξη , καταργώντας την επί της ουσίας, άλλο να προτείνει ο ίδιος να συνεδριάζεουν στα γραφεία του κόμματος ως δημοτικοί σύμβουλοι και άλλο ο επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές να συναντάται με ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι και ο ίδιος άλλωστε. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τη διαφορά!
   Ξέρεις πως λειτουργεί η παράταξη. Προφανώς και δεν θα ήθελες οι όποιες αποφάσεις να παίρνονται από την εκάστοτε ΝΕ! Φαντάζομαι.
   Δεν τις συνηθίζω Γιάννη μου τις κωλοτούμπες και στα δύο κείμενα τα ίδια γράφονται Ερμηνεύονται όμως ανάλογα με τις ανάγκες της επικαιρότητας.
   Καλό Φθινόπωρο να έχουμε…

 2. Παράθεμα: Μήνυμα ελήφθη…over « Στέφανος Ν. Παπανώτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s