ΚΕΕΛΠΝΟ: ο Θεός να μας φυλάει

Με την επικείμενη πανδημία γρίπης τα μάτια όλων έχουν στραφεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ας ρίξουμε μια ματιά στη διοίκησή του.

 Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο κ. Ιωάννης Ν. Πιερρουτσάκος. Δεν έχω βρει λεπτομερές βιογραφικό του αλλά υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για αυτόν στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται ως διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών. Όντως, το διδακτορικό του υπάρχει στο ΕΚΤ και εκπονήθηκε το 1981:

 

http://thesis.ekt.gr/content/index.jsp?ID=10246

 

Στη σελ. 10 διαβάζουμε ότι πηρε το πτυχίο Ιατρικής το 1969 και την ειδικότητα του παιδιάτρου το 1978. Έριξα μια ματιά στη διατριβή και μου φάνηκε δουλειά που μπορεί κανείς να εκπονήσει το πολύ σε ένα χρόνο. Αλλά, τέλος πάντων, λέγεται ότι έτσι είναι πολλά διδακτορικά Ιατρικής στην Ελλάδα. Δημοσιεύσεις στο WoS βρίσκουμε 9 (h=2, 18 αναφορές σύνολο, 15 από τις οποίες είναι για δύο άρθρα του 2007 με corresponding author την κα Μαλτέζου από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα οποία ο κ. Ι.Π. μάλλον είναι «επίτιμος» συγγραφέας ένεκα της θέσεώς του). Τη δεκαετία του 80 πρέπει να ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό με τα χρώματα της ΝΔ. Την περίοδο 1990-93 ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Έγινε αντιδήμαρχος Αθηναίων επί δημαρχίας Αβραμόπουλου την περίοδο 2000-2002. Η γνωριμία αυτή τον έφερε και στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατέχει τώρα (γνωρίζουμε ότι στην Ελλαδάρα όλοι οι διορισμοί σε δημόσιους οργανισμούς γίνονται στη βάση γνωριμιών, καθώς η έννοια της αναζήτησης του καταλληλότερου είναι άγνωστη στο πολιτικό μας σύστημα). Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα λένε ότι ο κ. Πιερρουτσάκος δεν γνωρίζει καμιά ξένη γλώσσα (αν και στη διατριβή του αναφέρεται ότι γνωρίζει Αγγλικά).

 

Μια πιο προσωπική εικόνα για τον κ. Πιερρουτσάκο μπορεί κανείς να αποκομίσει από την παρακάτω εκπομπή των Φακέλων:

 

http://folders.skai.gr/default.asp?la=1&pid=10&tID=164

 

Στην εκπομπή αυτή γίνεται λόγος για ρουσφέτια, υπερτιμολογημένες αγορές, απόδοση προσωπικών εξόδων του διευθυντή κ. Παπαδημητρίου, κτλ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε γνωστό και λόγω της υπόθεσης Ζαχόπουλου, καθότι ειπώθηκε ότι στην κα Τσέκου είχε δοθεί εκεί μόνιμη θέση, αλλά αυτό διαψεύσθηκε από τον κ. Πιερρουτσάκο (πηγή).

Ερώτηση: η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι άμισθη, όπως επίσης και η θέση του Γενικού Γραμματέα που ο κ. Πιερρουτσάκος έχει στο Δήμο Π. Φαλήρου (πηγή). Πώς ζει ο κ. Πιερρουτσάκος; Ασκεί την παιδιατρική; Στο δήμο Π. Φαλήρου τί αρμοδιότητες έχει; Πώς ανταποκρίνεται σε όλες τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί;

Δείτε και αυτό:

 

http://www.apogevmatini.gr/?p=20104

 

Η τωρινή ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για παρελθούσες ατασθαλίες στον προηγούμενο πρόεδρο Άγγελο Χατζάκη. Δεν ξέρω τι ευθύνη έχει ο κ. Χατζάκης, αλλά αν μη τι άλλο, εκείνος είναι ένας επιστήμονας κάποιου επιπέδου (WoS 232 άρθρα, h=32). Είναι σε εξέλιξη ποινική δίωξη και μηνύσεις, άρα ελπίζω να διαλευκανθεί η υπόθεση σύντομα.

 

Ας έρθουμε τώρα στον κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου, διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1992. Βιογραφικό δεν βρήκα πουθενά. Διδακτορικό στο ΕΚΤ δεν υπάρχει. Στο WoS βρίσκω 4 δημοσιεύσεις τα τελευταία 2 χρόνια από το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κ. Μαλτέζου (βλ. παραπάνω) και μία από το 1981. Αναρωτιέμαι, τι «βύσμα» έχει ο κ. Παπαδημητρίου για να είναι Διευθυντής «παντός καιρού» σε ένα κρίσιμο για τη δημόσια υγεία πόστο; Όχι μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Με τι προσόντα ;

 

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο αμερικανικό Centers for Disease Control, που το ΚΕΕΛΠΝΟ φιλοδοξεί να μοιάσει:

 

http://www.cdc.gov

 

Το βιογραφικό του Διευθυντή Thomas R. Frieden είναι αναρτημένο φαρδιά-πλατιά:

 

http://www.cdc.gov/about/leadership/leaders/Frieden.htm

 

Στο WoS βρίσκουμε:

 

Frieden TR 146 άρθρα, h=32, αναφορές= 4380

 

Η σύγκριση είναι αποκαρδιωτική.

 

 

 Δημοσιεύθηκε από τον Θέμη Λαζαρίδη στο Greek University Reform forum

 Διαβάστε εδώ το κείμενο

 

 

Σχόλιο:

Άντε να τους πάρεις σοβαρά.

Μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s