Δημόσιο Νοσοκομείο… Η απόλυτη κατάντια!

Θα μου πείτε δεν είναι καινούργιο. Ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική!

Αλλά κάθε φορά που ο δρόμος με οδηγεί εκεί διαπιστώνω ότι η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη και οι εκόνες ολοένα και πιο γκρί. Μια πραγματικοτητα που απέχει έτη φωτός από τις χαμογελαστές υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας, μια εικόνα που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες λογικά συναντά κάποιος.

Τρίτη απόγευμα. Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εφημερεύει.

Στα επείγοντα περισταστικά δεκάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών με όλων των τύπων τα προβλήματα. Σπασμένα πόδια, ηλικιωμένοι παρατημένοι σε κρεβάτια στο διάδρομο, παιδιά να κλάινε, μανάδες να παρακαλούν, άλλοι να ρωτάνε που να απευθυνθούν! Ενα παιδάκι έπεσε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του και με κατάγματα προσπαθούν να το μεταφερούν στην ορθοπεδική. Μια ηλικιωμένη σε ένα κρεβάτι με ρόδες να παρακαλά να την μεταφέρουν σε ένα δωμάτιο!

«Κάντε υπομονή, δεν έχουμε τραυματιοφορείς» λέει μια νοσοκόμα. Και φεύγει. ΄

Στον ίδιο χώρο, στη χειρουργικήπαιδιά και ηλικιωμένοι. Η πόρτα να ανοιγοκλείνει συνέχεια. «Τώρα να μας τύχει και ένα τροχαίο», λέει μια νοσοκόμα «τη βάψαμε».

Ψάχνουν οδοντίατρο αλλά δεν υπάρχει!

Σύστημα κουρέλι. Ανθρώπινες φιγούρες μιας άλλης εποχής!

Οι γιατροί να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν, αλλά να είναι λίγοι. Και τι να κάνουν ;

«Αναβαθμίσαμε τη δημόσια υγεία. Τίποτα δεν θυμίζει το χθές». Ελεγε ο Αβραμόπουλος λίγες μέρες νωρίτερα, γιατί έτσι του είπανε ή έτσι θα ήθελε να είναι τα πράγματα. Συνειδητά ψέμματα.

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η κατάντια μιας χώρας που προσλαμβάνει αγροφύλακες και όχι νοσηλευτικό προσωπικό, που πληρώνει «συμβούλους» και «κολλητούς» και δεν επενδύει στην υγεία, που χαρίζει χρήματα στις ΠΑΕ και χρωστά στους προμηθευτές των νοσοκομείων, που αφήνει απλήρωτους γιατρούς και διορίζει διοικητές νοσοκομείων άσχετους αρκεί να είναι γνωστοί και κόλακες υπουργών και μεγαλοπαραγόντων.

Η απόλυτη ξεφτίλα στο 2009. Ντροπή τους και ντροπή μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s